Yani ancak pratik yaparak halledersiniz bunu.
Ben ilk ehliyet aldığımda 2 arac arasına epey genis degilse park edemezdim şu an geri geri de girerim,dar alana yatayda park ederim,sıkıştırılsam,çok yakınıma park edilmişse bile manevra yapar çıkarım.
Geçen gün anneme gittim,markete giricez,hemde fazla kalmayacağım diyerek sitenin otoparkına girmedim,karşı binanın önüne park ettim. Annem x amcan(adam beni görse tanımaz bende onu ama annemin komşuları senelerdir)parkediyor oraya dedi ,e dedim sokak anne burası evinin önü olması birşey değiştirmez. Çıkıcam zaten çekemem kalsın. Neyse anneme gittim geldim adam gelmiş arabayı da benim arabanın dibine sokmuş,aklınca beni sıkıştıracak,bindim arabaya az ileri,az geri manevra yaparak çıkıyordum ki koşa koşa geldi arabayı çekiyim dedi(çarparım diye korktu muhtemelen), gerek yok dedim çıktım. Çıkarım yani tek hareketle olmaz her zaman ama illaki dokundurmadan çıkarım,çıkıyorum da. Ha tabi ki zamanla öğreniliyor,alışılıyor.
Alışana kadar genis alanlara park edin siz yine de ben öyle yapardım kimsenin arabasına çarpmayayım diye.