Arac kullanamiyorum

maydanooz

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
411
110
303
Kizlar merhaba

gectigimz kasim ayinda kia picanto 1x1 arac aldik. Benzinli duz vites. Ancak kullanamiyorum. Stop ettiriyorum. Bulundugum yer yokus kaydiririm diye de korkuyorum. Otomatik vites arac istiyorum. Ama butcemiz en fazla 19.000. bu fiyata hangi araclari onerebilir siniz ?

Mesela peugeot baktim ama hic kimse onermiyor... Her kafadan bir ses iyice karistim...

Genelde otomatik vites araba önerilmez eğer o bildiğimiz markalardan değilse.
Peugeot kötü bir araba oldugunu düşünmüyorum biz üç sene kullandık, şuanda da kuzenler kullanıyor. Ayrıca arabamız otomatikti. Yanılmıyorsam parçası pahalı oldugundan öneren yok.

Düz vitesin öğrenmesi zordur ama eğlencelidir. Korkunun ecele faydası yok deyip düz vites öğrenmeye çalışırdım. Yalnız öğrenme işini eşinizle, babanızla yapmanızı önermem.

Ben peugeot kullanıyorum gayet rahat bir araba
Düz vites ilk başlarda zor oluyor ama tek başına çık sen yine
Üç beş kere kalırsın yokuşta vs sonra çözersin

Stop ettirmenizin nedeni ayagınızı debriyajdan erken cekmeniz. Stop edeceğinizi anladıgınız anda hemen debriyaja tekrar yuklenirseniz toparlar. Hiç gaza basmadan yavas yavas debriyajdan cekerseniz kavrama noktasına geldiğinde arac zaten gaza basmadan kendi kalkıyor.
Peugeot sağlam araba değil kolay dagılır o yuzden önerilmiyor. Motoru falan da keza öyle. Ama butcenize de baska arac bulmak zor. Fiesta, getz falan da bakabilirsiniz.

Arkadaslar tesekkur ederim fikirleriniz icin. Mesela yolda arac stop etsin panik oluyorum aman arkadakini bekletmiyim sorunum var... Halbuki beklesin isi ne :)

Arkadaslar tesekkur ederim fikirleriniz icin. Mesela yolda arac stop etsin panik oluyorum aman arkadakini bekletmiyim sorunum var... Halbuki beklesin isi ne :)

Bekleyecekleri de sanki yarım saat. Malesef sürücüler anlayıssız ve aceleci. Hemen kornaya asılmalar, el kollar. Sanki kendileri analarının karnından öğrenip cıktı.
Aman takmayacaksın ya. İnsan panik olursa iyice eli ayagı dolanıyor. Panik yapacak bir sey yok, zamanında hepsi stop ettirdi diye telkin et kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…