- 2 Mart 2023
- 2.286
- 7.748
- 88
- 45
Herkese merhaba, ilkbahara yakışan mis gibi fesleğen kokulu arabiata soslu makarna tarifimle geldim.
Malzemelerimiz
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sosu için
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1çay kaşığı pul biber
2 adet chili biber ( kurutulmuş da kullanabilirsiniz)
2 adet küp şeker
5-6 âdet büyük domates ( ben bunun yerine yazdan hazırlanmış bir kavanoz rendelenmiş domates kullandım).
Bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suyun içine tuz ve makarnayı ilave edelim. Yaklaşık 10-12 dakika kaynatalım.
Makarna haşlanıncaya kadar biz de sosu hazırlayalım.
Bir sos tenceresine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavuralım.
Üzerine küçük doğranmış chili biberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
Rendelenmiş domates ile küp şekeri de ekleyip sos kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Kıvam alan sosumuza baharatları ve tuzu ilave edip, ocaktan alalım.
Pişen makarnamızın suyunu süzüp, Arabiata sos ile karıştıralım.
Afiyet olsun.
Sunum için hazırlık yaparken 22 aylık kızım elinde çatal ile ısrarla sunum tabağından yemek için ham ham diyerek dolaşıyordu. Sunum için kullanacağım çiçeklerimi koparıp yapraklarını üfledi, şeker domatesleri ısırıp ısırıp bıraktı. Çok komik ve eğlenceli bir hazırlık oldu benim için. Hazırlarken, fotoğraf çekerken şen kahkahalar attık. Bizim için çok güzel bir anı oldu. İyi ki katılmışım diyorum. Bu anıyı unutmamak için buraya da yazdım . Okuyanlara teşekkür ederim
Malzemelerimiz

Sosu için

Bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suyun içine tuz ve makarnayı ilave edelim. Yaklaşık 10-12 dakika kaynatalım.
Makarna haşlanıncaya kadar biz de sosu hazırlayalım.
Bir sos tenceresine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavuralım.
Üzerine küçük doğranmış chili biberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
Rendelenmiş domates ile küp şekeri de ekleyip sos kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Kıvam alan sosumuza baharatları ve tuzu ilave edip, ocaktan alalım.
Pişen makarnamızın suyunu süzüp, Arabiata sos ile karıştıralım.
Afiyet olsun.

Sunum için hazırlık yaparken 22 aylık kızım elinde çatal ile ısrarla sunum tabağından yemek için ham ham diyerek dolaşıyordu. Sunum için kullanacağım çiçeklerimi koparıp yapraklarını üfledi, şeker domatesleri ısırıp ısırıp bıraktı. Çok komik ve eğlenceli bir hazırlık oldu benim için. Hazırlarken, fotoğraf çekerken şen kahkahalar attık. Bizim için çok güzel bir anı oldu. İyi ki katılmışım diyorum. Bu anıyı unutmamak için buraya da yazdım . Okuyanlara teşekkür ederim