Arabayla Yapılan İlk Kaza

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba Akıllı Kadınlar :KK200:

Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.

Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.

İnsanlar kaza yaptıktan sonra araba kullanmayı bıraksaydı ortalıkta sürücü kalmazdı. Benim büyük kazam yok ama ilk kullandığım zamanlar komşuların arabalarına çok sürttüm 😂

Arkadaşınıza güvenli sürüş teknikleri dersi almasını öneririm. Kendim için yaptığım en güzel ve faydalı şeylerden biriydi bu.

İnsanlar kaza yaptıktan sonra araba kullanmayı bıraksaydı ortalıkta sürücü kalmazdı. Benim büyük kazam yok ama ilk kullandığım zamanlar komşuların arabalarına çok sürttüm 😂

Arkadaşınıza güvenli sürüş teknikleri dersi almasını öneririm. Kendim için yaptığım en güzel ve faydalı şeylerden biriydi bu.
Güvenli sürüş teknikleri dersi nedir? Kursta mı veriliyor yine?

Ben de arabanın aynasını kırdım su arabalarına çarptım gecen bırakmadım kullanmayı hala da korkuyorum ama yavaş yavaş gitmeye çalışıyorum tabii en korktuğum şey bir canlıya çarpmak Allah korusun can onemli
Acemi olunca illa ki panik olur ki bu çok normal bırakmasın bence kaza yapmayan sürücü var midir ki büyük olsun kucuk olsun

Kaza yapmadım ama ciziktirdigim oldu.
Çok kaza atlattım ama.
Kaza olması kötü olmuş tabi ama tecrübe olarak baksın.
Bazen ne kadar dikkat edersen et oluyor.
Beni ilk sürücü kursunda kamyon sıkıştırdı.
Üstüme çıkacaktı kavşakta.
İlk panikledim ama dedim sonu yok bunun.
Biraz zaman geçince unutur bence.

Güvenli sürüş teknikleri dersi nedir? Kursta mı veriliyor yine?
Her kurs vermiyor, biraz kalbur üstü, isim yapmış, kendi pistleri olan kurslarda veriliyor çok da uygun fiyatlı bir ders değil. Ama araç alacak maddi durumu olan herkes alabilir bence. 10 saat almıştım ben yıllar önce fiyatı hatırlamıyorum. Ben arabaya iyice hakim olduktan sonra almıştım. Yağmurlu, karlı havada, mıcırlı yolda, karşına biri çıkınca, başka bir araç sıkıştırınca vs ani gelişen durumlarda kaza yapmaman için belli teknikler öğretiyorlar.

Ben de arabanın aynasını kırdım su arabalarına çarptım gecen bırakmadım kullanmayı hala da korkuyorum ama yavaş yavaş gitmeye çalışıyorum tabii en korktuğum şey bir canlıya çarpmak Allah korusun can onemli
Acemi olunca illa ki panik olur ki bu çok normal bırakmasın bence kaza yapmayan sürücü var midir ki büyük olsun kucuk olsun
Arkadaşıma göre kendisi dışında herkes çok iyi araba kullanıyor :KK200:

Her kurs vermiyor, biraz kalbur üstü, isim yapmış, kendi pistleri olan kurslarda veriliyor çok da uygun fiyatlı bir ders değil. Ama araç alacak maddi durumu olan herkes alabilir bence. 10 saat almıştım ben yıllar önce fiyatı hatırlamıyorum. Ben arabaya iyice hakim olduktan sonra almıştım. Yağmurlu, karlı havada, mıcırlı yolda, karşına biri çıkınca, başka bir araç sıkıştırınca vs ani gelişen durumlarda kaza yapmaman için belli teknikler öğretiyorlar.
Tamam bunu da arkadaşıma söyleyeceğim. Sürücü kurslarında verilen normal derslerin dışında bir ders bu. Teşekkür ederim.

Tamam bunu da arkadaşıma söyleyeceğim. Sürücü kurslarında verilen normal derslerin dışında bir ders bu. Teşekkür ederim.
Evet evet, normal direksiyon derslerinin dışında veriliyor. Önce arabaya hakimiyeti test ediyorlar uygunsa derslere kabul ediyorlar.

Merhaba Akıllı Kadınlar :KK200:

Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşım yakın zamanda kaza yaptı. Önüne çocuk çıkmış ve çocuğa çarpmayayım derken araç kontrolünden çıkıp duvara çarpmış. Hasar büyükmüş araçta, tamire yollamış. Kendisinde bir şey yok çok şükür. Arkadaşım tecrübeli bir şoför değil. Daha yeni yeni araç kullanmaya başlamış birisi. Hal böyle olunca tüm cesareti kırıldı ve kendini beceriksiz olarak görüyor. Bir daha araba kullanmayacağını ve böyle basit bir şeyde bile panikliyorsa hayatta trafiğe çıkmaması gerektiğini söyleyip duruyor. Arkadaşım daha en başta pes etmiş durumda yani. Onu teselli etmeye çalıştım ama olayı kafasında bitirmiş maalesef.

Aranızda kaza yapıp yine de araç kullanmaya devam eden, pes etmeyen, hatta çok daha iyi araba kullanıyorum diyenleriniz varsa yorum yazabilir mi? Arkadaşıma yorumları göstereceğim çünkü.
Benim ilk kullandığım zamanlar arabada ablam üç tane de çocuk var. Onları bir yere bırakıp arkadaşıma gidecektim. Kırmızı ışıkta ileride duran araca arkadan çok kötü vurdum. Frenler bozulmuş tutmadı. Ön taraf pert oldu . Eşimi aradım arkadaşıyla geldi. Arkadaşı demiş ki yenge bir daha araba kullanmaz. Araba yapılır yapılmaz hemen kullandım🙄beni babam cesaretlendirdi en başından . Dediki kimse vurmadan çizmeden öğrenmiyor hiç korkma. Üstünden dört yıl geçti hiç bırakmadım hergun kullanıyorum en sevdiğim şey. Birsuru arkadaşıma da örnek oldum benden sonra beş altı kişi ehliyet aldı özenip.

Ben hiç kaza yapmadım ama eşim 3 kere yaptı , bazen şu arabayı çarpışan araba zannediyorsun herhalde diyorum ama hiç anlamıyor . Kendisi isteniyorsa kafasında bitirmişse bence zorlamaya gerek yok . Herkes araba kullanacak diye bir kural yok . O da toplu taşıma ve taksi kullansın .
Ama sizi takdir ettim arkadaşınıza destek olmanız ve onun için çabalamanız çok güzel.
Hayati bir mevzu değil araba kullanmaması ama panik oluyorsa araba kullanırken Allah korusun kaza yapıp insanların canına ve malına zarar erebilir .

Kayınvalidem. Çok iyi araç kullanır. Üstelik manuel falan yani. İlk başladığında bir çocuğa çarpmış. Allahtan bir şey olmamış. Sonra kp tekrar cesaretlendirmiş. Şimdi gayet iyi bir sürücü.

ilk yola çıktığımda daha çıkarken sağ çaprazda park edili arabaya çarptım, benim için şu an komik bir hikaye ama o zaman yola bile çıkamıyorum hayatta kullanamam dedim bıraktım. 1 buçuk sene sonra filan evlenince eşim bana otomatik bir araba aldı, ne kadar diretsem de denemeye başladım. asla yapamam derken şu an bir süredir arabam ve ben ayrılmaz bir ikiliyiz :-)

Ben burada konu açmıştım el ayak koordinasyonum yok galiba diye.Geçen tam alt köşeyi sürtmüşüm gerçi farketmedim ama.Heralde park sırasında oldu.Şimdi bakıyorum çoğu arabaların oralarda var.Biraz üzüldüm ama sürmeye devam ediyorum napim yani kimse anasının karnında öğrenmedi.Allah can sağlığı versin.Hiç endişe etmesin.Babamlar tırın altında kaldı burnu kırıldı Allah korusun sen dikkatli olsan karşı taraf olmuyor.Doktor hemen tekrar kullansın Bi çıkmazsa üstüne daha da zor olur demişti.

Ben büyük, ciddi hasarlı kaza yapmadım ama bana arkadan çarpan oldu bir de köprüde, yağmurlu bir akşam, bir araçla sağlı sollu sürttük birbirimize.
Benim aracın sol arka kapısı ezildi.
Trafikte olağan işler bunlar.

Geçen hafta yeni kayıt aldığımız bir öğrencinin annesi anlattı.
Trafiğe çıktığı ikinci gün önde eşi, arkada kv ve iki çocuğu varken otomatik arabada fren yerine gaza basmış.
Belediyenin sosyal tesisinin otoparkından aşağıya uçmuşlar.
Kvnin beli kırılmış, çocuklar ve kendisi yaralanmış.
Eşi muhalefet etmesine rağmen hanımefendi direnmiş, iyileşince tekrar çıkmış trafiğe.
Bir müddet sonra eşi de pes etmiş.
Kayda WV Passat marka araçla geldi,
kocaman sedan araç düşünün...

Arkadaşınız da pes etmesin ama özel ders alıp iyice ustalaşsın trafik şakaya, hafife almaya gelmez.
Ben 10 gün önce araba değiştirdim o zaman bile yeni aracı biraz yadırgadım.
Önce evin önünde git-gel-park yaptım sonra otobana çıktım.

Ben varım ilk kullanmaya başladığım sıralar kavşakta bir başka araçla çarpıştım bayırdan asaga iniyordu diğer araç ben yola bakıp çıktım ama nasıl oldu hala bilmiyorum valla çarpıştık sağ tarafımdaydi o araç sağın önceliği kuralindan yüzde yüz ben suçlu bulundum.Dunyam karardı aman yarabbim nasıl üzüldüm kahroldum anlatamam çünkü zaten fobiydi benim için araç kullanmak tam yapabiliyorum duygusu oluştu ki bu kaza oldu.Sonrasinda direksiyona her oturusum bir panik atak krizine döndü bir mide bulantisi bir titreme anlatamam inatla devam ettim titreye titreye kullanmaya .Çünkü biliyordum biraksaydim bir daha hiç yapamayacaktim.Geçiyor bir süre sonra.

Benim ilk kullandığım zamanlar arabada ablam üç tane de çocuk var. Onları bir yere bırakıp arkadaşıma gidecektim. Kırmızı ışıkta ileride duran araca arkadan çok kötü vurdum. Frenler bozulmuş tutmadı. Ön taraf pert oldu . Eşimi aradım arkadaşıyla geldi. Arkadaşı demiş ki yenge bir daha araba kullanmaz. Araba yapılır yapılmaz hemen kullandım🙄beni babam cesaretlendirdi en başından . Dediki kimse vurmadan çizmeden öğrenmiyor hiç korkma. Üstünden dört yıl geçti hiç bırakmadım hergun kullanıyorum en sevdiğim şey. Birsuru arkadaşıma da örnek oldum benden sonra beş altı kişi ehliyet aldı özenip.
Bunu da arkadaşıma okutacağım. Teşekkür ederim.

Back
X