• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabalara aşırı ilgimiz var normal mi

Eslem_hasrett3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
59
6
36
28
Merhabalar arkadaşlar oğlum 19 ayında . 1.5 yaşında. Anneyi dedeyi babayı ailede ki herkesi tanıyor göster diyince yüzüne bakıyor yada yanına gidiyor. Dede baba anne hala ayak el ananne bazı kelimeleri diyor . Eliyle gel yapıyor kızgın yapıyor işaret eliyle , göz kırp diyoruz kırpıyor . Evde her komutu alıyor doğru yapıyor . Göz teması var . İsmini biliyor . Sarılıyor oyuncaklara amaca uygun oynuyor . Ama aşırı araba takıntısı var sürekli nınnn nınnnn yani araba istiyor sürüyor dışarıda çok izliyor. Evde sürekli araba sürüyor . Arada tekerleğine bakıyor ama sürerken düz ileriye . Otizim den hala korkuyorum yardımcı olun lütfen

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar oğlum 19 ayında . 1.5 yaşımızdayız. Anneyi dedeyi babayı ailede ki herkesi tanıyor göster diyince yüzüne bakıyor yada yanına gidiyor. Dede baba anne hala ayak el ananne bazı kelimeleri diyor . Eliyle gel yapıyor kızgın yapıyor işaret eliyle , göz kırp diyoruz kırpıyor . Evde her komutu alıyor doğru yapıyor . Göz teması var . İsmini biliyor . Sarılıyor oyuncaklara amaca uygun oynuyor . Ama aşırı araba takıntısı var sürekli nınnn nınnnn yani araba istiyor sürüyor dışarıda çok izliyor. Evde sürekli araba sürüyor . Arada tekerleğine bakıyor ama sürerken düz ileriye . Otizim den hala korkuyorum yardımcı olun lütfen
Otizm belirtisi yok ama otizmden korkuyorum yardım edin mi dediniz?

Aşırı takıntı var dışarıda nınn nınnn evde nınn nınnn artık şaşırdık tam belirtileler bitti dedim bu başladı arabaları izliyor evde ilk işi araba sürmek üstüne yük koyup sürmek düzme yok tekerleği çevirmek yok sürerken tekere bakarak sürüyor eğilip

Aşırı takıntı var dışarıda nınn nınnn evde nınn nınnn artık şaşırdık tam belirtileler bitti dedim bu başladı arabaları izliyor evde ilk işi araba sürmek üstüne yük koyup sürmek düzme yok tekerleği çevirmek yok sürerken tekere bakarak sürüyor eğilip
Erkek çocuklarında arabalara aşırı ilgi oluyor zaten çevremden gördüğüm kadarıyla.
Gören arkadaşlar da yazacaklardır.

Sürerken eğiliyor teker izleyerek sürüyor bunu yapınca anormal diye düşündüm ilk çocuk büyütmek çok zor bilmiyoruz … dışarıda geçen hiç bir arabayı izlemeyi atlamaz giden ne diyorum nınnn nınnnn diyor .

Merhabalar arkadaşlar oğlum 19 ayında . 1.5 yaşımızdayız. Anneyi dedeyi babayı ailede ki herkesi tanıyor göster diyince yüzüne bakıyor yada yanına gidiyor. Dede baba anne hala ayak el ananne bazı kelimeleri diyor . Eliyle gel yapıyor kızgın yapıyor işaret eliyle , göz kırp diyoruz kırpıyor . Evde her komutu alıyor doğru yapıyor . Göz teması var . İsmini biliyor . Sarılıyor oyuncaklara amaca uygun oynuyor . Ama aşırı araba takıntısı var sürekli nınnn nınnnn yani araba istiyor sürüyor dışarıda çok izliyor. Evde sürekli araba sürüyor . Arada tekerleğine bakıyor ama sürerken düz ileriye . Otizim den hala korkuyorum yardımcı olun lütfen
son cumle olmadı. otıst oyle olmuyo ayrıca veba gibi bahsetme. ;) erkek bebekler cocuklar zaten top araba ne oynucak baska :KK70: mınıcık kız bebegın bebeklerle oynaması ayagında sallaması anormal mı ? aynı sey :)

Sadece tekerleklere ilgisi varsa sıkıntı olur ama yavrunuzda olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca başlığıniza bir yorumda bulunmak istiyorum. "İlgimiz" değil, "ilgisi" siz çocukla tek bir birey değilsiniz. Çocuğunuz ayrı bir birey.

Benim oğlum 3 yaşında araba sevdası çarpan etki ile katlanarak arttı. Bir şeyi seviyor olması otizm göstergesi değildir. Endişe ettiğiniz seyin5 Temel göstergesi goz5temasi olmaması ve adına tepki vermemesidir

Benim 20 aylik bebegim de arabalara cok ilgilidir. Evdeyken bile disardaki sesleri dinler, sesinden arac tahmini yapar. Aksam olunca petege bastirip camin onune dikerim, yoldan gecen arabalari izler heyecanla bagira bagira isimlerini soyler. Cok sosyaldir, cok konuskandir, kitap okumaya bayilir, bilissel gelisimi yasitlarindan cok ondedir. Sonuc olarak arabaya ilgi gostermek sadece bir erkek bebek ilgisi. Baska gosterge yokken otizm diye irdelemeyin cocugunuzu.

Araba ilgisinin size degil cocugunuza ait oldugunu herkes anladi. Demek istiyorlar ki cocuktan oglum diye bahsedin, biz diye degil. Biz dediginizde onu ayri bir birey olarak kabul etmemis olursunuz, siz ayri o ayri bir birey. Bunu tabi ki biliyorsunuz biliyorum, sadece farkinda olmadan soyledigimiz sozler bilincaltimizda davranislarimizi yonlendirirler. Biz diye devam ederseniz cocugun bagimsizligini desteklemeyi ihmal edebilirsiniz farketmeden. Onu anlatmak istemisler

Sadece tekerleklere ilgisi varsa sıkıntı olur ama yavrunuzda olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca başlığıniza bir yorumda bulunmak istiyorum. "İlgimiz" değil, "ilgisi" siz çocukla tek bir birey değilsiniz. Çocuğunuz ayrı bir bire
Benim 20 aylik bebegim de arabalara cok ilgilidir. Evdeyken bile disardaki sesleri dinler, sesinden arac tahmini yapar. Aksam olunca petege bastirip camin onune dikerim, yoldan gecen arabalari izler heyecanla bagira bagira isimlerini soyler. Cok sosyaldir, cok konuskandir, kitap okumaya bayilir, bilissel gelisimi yasitlarindan cok ondedir. Sonuc olarak arabaya ilgi gostermek sadece bir erkek bebek ilgisi. Baska gosterge yokken otizm diye irdelemeyin cocugunuzu.

Araba ilgisinin size degil cocugunuza ait oldugunu herkes anladi. Demek istiyorlar ki cocuktan oglum diye bahsedin, biz diye degil. Biz dediginizde onu ayri bir birey olarak kabul etmemis olursunuz, siz ayri o ayri bir birey. Bunu tabi ki biliyorsunuz biliyorum, sadece farkinda olmadan soyledigimiz sozler bilincaltimizda davranislarimizi yonlendirirler. Biz diye devam ederseniz cocugun bagimsizligini desteklemeyi ihmal edebilirsiniz farketmeden. Onu anlatmak istemisler
hemen düzelttim

Yahu bi salın çocuğu. Arabaya düşkün olabilir ne var bunda? Bu kadar takıntı iyi değil, çocuğun psikolojisine işlersin

Hemen düzelttim haklınız , arabanın tekerine karşı şöyle özellikle eliyle döndürdüğü hiç olmadı eğiliyor sürerken ileri geri yapmadan düz bir şekilde sürüyor nasıl gittiğine bakıyor sürekli . Diğer oyuncakları smacına göre oynuyor arabayı su ile biberondan dökerek oynuyor veya üstüne yük koyup taşıyor Lego takıyor , başka eğitici oyuncakları da kullanıyor geçen aylar göz teması azdı çok korkmuştum yok denecek kadar azdı tv kestim arttı şimdi

Benim oğlum da 20 aylık, arabaya meraklı; direksiyona oturur, kornaya basar, vitesle uğraşır. Yani o derece kopyalamış. Hıhınn der direksiyon oyuncağıyla oynarken. Otizmle alakası olduğunu sanmıyorum.

Evet haklısınız düzelttim hemen ,bizimki kitap getirir zorla aç der elimi tutar resime götürür ismini sorduruyor . Bende peteğe oturtur baktırırım çok seviyor diye her geçeni sorarım nınnı der sevinir Güler ama arabayı sürerken üstüne biner yorulur uzanır eliyle sürer ama göz hep altta üstten sürerek götürmez . Normaldir inş sizde de aşırı bizimki gibi

Back
X