Araba şart mıdır ? Sizce zaruri bir ihtiyaç mı ?

Değişir ki bu kişiden kişiye

Hangi şehirde yaşadığınıza göre,
Yaşınızın kaç olduğuna göre,
Medeni halinize göre,
Çocuk durumunuza göre,
O şehirdeki trafiğin durumuna göre,
O şehirdeki otopark sayısına ve ücretine göre,
Evinizin toplu taşıma araçlarına uzaklığına göre,
Evden haftada kaç gün çıktığınıza göre /işe gidip gitmediğinize göre,
İş yerinin servisi olup olmamasına göre,
Okula/kreşe götürecek çocuğunuzun olup olmamasına göre,
Aileden başka yakın birinin acil durumda istemek için arabası olup olmamasına göre,
Hafta sonları çıktığınızda ne kadar uzağa gittiğinize/gitmek istediğinize göre,
Arkadaş çevrenize göre,
Maddi durumunuza göre (kasko, vergi, benzin ve bakım için)

değişir...

Eğer bizler için sordu iseniz; benim için olmazsa olmaz.

Bazen şart oluyor. Araba olmasa kedimi veteriner hekime goturmek için taksiye dünyanın parasını harcamış olurdum şimdiye kadar. Onun dışında araba kullanmıyoruz motosikletlerımız var. Tek başına 20 dakıkalık yola bıle arabayla cıkanlar yolları işgal edıyor sonra kendılerıde o 20 dakıkalık yolu 40 dakıkada gıdıyor

Büyükşehirde yaşıyorsan kesinlikle şart. Öesaim 8.30da başlıyor, 8.06da arabaya binmiş oluyoruz, trafik ve yürüme mesafemle birlikte 8.26 gibi ortalama iş yerinde oluyorum. Eğer araba olmasaydı evden 7.30da çıkmam, 20-25 dk kadar yürümem ve otobüs beklemem lazım. O saatte bekle ki binebileceğin boşlukta bir otobüs bulasın. Hele ki hamileysen ve kocaman göbeğin varsa... Yani evet kesinlikle şart. Çok masraflı ama gene de şart.

Arkadaşlara katılıyorum, bulunduğunuz şehre, ihtiyaç boyutuna göre değişir araba fikri.
Bana şart değil, çevremde sağlık ocağı, hastane, çarşı pazar yakın, küçük çocuğum yok.

Cocugumun atesi 41 derece oldugunda durakta taksi kalmamisti.....o geceye kadar luks diyorduk o geceden sonra ihtiyac

Eskiden olsa lüks derdim de artık ihtiyaç. Özellikle büyük şehirlerde evet trafik sorunu yaratıyor ama bir yerden bir yere gitmek, toplu taşımayla çok vakit alıyor, işkence haline dönüyor... O nedenle kesinlikle önemli bir ihtiyaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…