Araba kullanan kadına korkunç ceza!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898

Suudi Arabistan'da direksiyon başında polise yakalanan bir kadın 150 kırbaç ve 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Araba süren kadına kırbaçlı ceza

Yerel basında çıkan haberlerde kadınların araç kullanmasının yasak olduğu ülkede cezanın bu kadar ağır olmasına neden olarak kadının polis memuruna saldırması gösterildi.

Suudi arabistan'da kadınların Otomobil kullanmasını yasaklayan özel bir yasa yok, buna karşı kadınların ehliyet başvurusunda bulunmasına da izin verilmiyor.

2011'de ülkede bir grup kadın "Women2Drive adıyla internet üzerinden direksiyon yasağının kaldırılması için kampanya başlatmıştı. Kampanyaya destek veren Suudi kadınlardan bazıları, araç sürerken çekilen video görüntülerini ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı.

Geçmiş yıllarda da Suudi kadınların yasağı delmek için benzer girişimleri olmuş, ancak her seferinde yetkililerin ve muhafakazar kesimin sert tepkileriyle karşılaşmışlardı. milliyet

neden kadınların araba kullanmaları istenmiyor ki, gerekçe??

yıl olmış 2014 hala kırbaçla ceza diyolar ya

İyi ki Türkiyede yaşıyoruz dedirten bi haber daha, tabii kadınlara...

bak beterin beteri var halimize şükredelim:))

Araba bu yani, ihtiyaç.. Ne gibi mahsur görüyorlar ki, ben arabama o kadar alıştım ki, onsuz çok zorluk yaşayacağımı düşünüyorum. Yani keyif falan değil, ciddi ihtiyaç, özellikle çocuğun varsa... :44:

neden kadınların araba kullanmaları istenmiyor ki, gerekçe??

yıl olmış 2014 hala kırbaçla ceza diyolar ya

Araba kullanmak bir özgürlüktür.
Düşünsenize kadın araba kullanınca kendi başına markete gider,hastaneye gider,Allah muhafaza alışveriş yapar
Kadın dediğin erkeğine muhtaç olmalı.
Erkek ne getirirse onu pişirmeli,o uygun görürse hastaneye gitmeli

geçen gün birileri bizim yönetimden rahatsız olmuştu.demokrasiden yanii.
,inşallah bir gün ona bu ülkede yaşamak nasip olur
. çok istiyordu bunu çünkü

Son düzenleme:
böyle şeyler okuyuncu içim sızlıyor yaa insanlar neden böyle diye düşünmeden edemiyorum gercekten neden hayatımızı bu kadar zorlaştırıyoruz neden egomuzu bir başka canlıyı hor görere tatmin de bulunuyoruz hangi dinde böyle saçma sapan cezalar uygula denir hey Rabbim sen bize akıl erdem ihsan eyle
kadınlara bu zulüm nedir yani bir pazardada bir kadın eli gözükmüş yanlıslıkla onada baya ağır ceza verilmişti bir en son okuduğum haberde sözle kadınların beyni 13 yaşındaki çoçuklarla eş değer çalışıyormuş küçümsemeye bakarmısınız öbür dünyada bunların cevabını nasıl verecekler acaba hiç Allah tan korkmazmı bunlar

geçen gün birileri bizim yönetimden rahatsız olmuştu.demokrasiden yanii.
,inşallah bir gün ona bu ülkede yaşamak nasip olur
. çok istiyordu bunu çünkü

Ona sorsan zaten kadın araba kullanmasın. Kadınlar erkekleşmeye başladı. O kadar erkeğin arasında araba kullanılmaz der yani. Çoğu erkek de eşlerinin araba kullanmasına izin vermiyor. Buralra yazıyorlar benim çıldıracağım geliyor. Eşlerin gerekçesi hep aynı taciz ederler. Ya da camlarına siyah film taktırıyorlar eşlerinin arabalarının.

Bize de çok uzak değil bunlar..

sonuna kadar katılıyorum.Bundan 5 sene öncesinde Türkiye İran'a,Suudi Arabistan'a evriliyor dediğinde insanlar çok abartıyor gibi gelirdi;ama şu an ne yazıkki totaliter,post-islamik, ''muhafazakar demokrat' bir yapıya doğru gidiyoruz;ülkede gizli kadın düşmanlığı ve kadının gücünden korku hızla artıyor ve kher yaştaki kadın metalaştırılarak değersizleştiriliyor,8 yaşındaki kız çocuğuna bile seksüel anlam yükleyip,aman erkeklerin aklını çelmesin(!) diyerek başı örtülüyor;Allah sonumuzu hayır etsin
.

zihniyete bak heleee izin vermiyolarmış o ehliyetide zaten duvara asmak için alıyorlar bayanlar
bazı erkeklerinde birazda olsa koruma iç güdülerini anlıyorum ama araba kullanan bayanlara erkekler trene bakarmıs gbi bakıyorlar laf atıp sıkıştırıyorlar arabayla bunu bilen kocalar biraz da olsa koruma iç güdüsüyle bu gibi tepkiler verebilirler benim eşimde diyor sana araba öreticem kullan artık senin şoförün olmak istemiyorum diyor ama iş kullanmaya gelince bayanlar çok kötü kullanıyormus heralde öretmiyoruzki erkek çocukları 4 yasına bastımı hemen arabanın basına oturtulur ama kız çocugu yaaa onlar örense ne olcak der 2 plana atılır sonrada acemi oluyoruz yaa hemen bayan değilmi sıkıştırmalar falan köhne zihniyetten başka hiç bir şey değil

Gerçekten trafikte hala taciz eden hanzolar kaldı mı ya?
Ve hala kaldı mı eşinin araba kullanmasını gerçekten kıskanan?
Aklım almıyor bunları.

var var. çok değil 3 gün önce bunu isteyen birine tanık oldum bu bölümde.

madem çok içten istiyor bunu bu ülkelere gitsin ozaman bizim ülkemizi karartmasın sinir oldum insan kendi hayatını neden cehenneme cevirmek ister beyin fonksiyonlarında bir aksaklık olmalı

madem çok içten istiyor bunu bu ülkelere gitsin ozaman bizim ülkemizi karartmasın sinir oldum insan kendi hayatını neden cehenneme cevirmek ister beyin fonksiyonlarında bir aksaklık olmalı
o bizi yolluyordu aslındada bavul falan toplatıp,bende dedim biz halimizden memnunuz bir zahmet o yönetimi seven oraya gidiversin

Son düzenleme:
Gerçekten trafikte hala taciz eden hanzolar kaldı mı ya?
Ve hala kaldı mı eşinin araba kullanmasını gerçekten kıskanan?
Aklım almıyor bunları.

oooo var hemde nasıl var olmazmı bayansa çıtı pıtı bir şeyse hemen asılmalar falan en son bir hafta önce şahit oldum ben hemde izmir yani sözde düşünce özgürlüğü diye söylenen bir yerde yalanmıs kadını iki araba birden sıkıştırdı öndeki bilerek yavaş gidiyor arkadakide bilerek kadını hızlanmaya zorluyor eşim araba kızmasaydı hala kadına eziyet edicektiler kadın araban gözüküyordu bizim okadar kötü olduki kavga çıkçaktı az daha sapıklığa bakarmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…