neden kadınların araba kullanmaları istenmiyor ki, gerekçe??
yıl olmış 2014 hala kırbaçla ceza diyolar ya
Eki Görüntüle 1090113
Suudi Arabistan'da direksiyon başında polise yakalanan bir kadın 150 kırbaç ve 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Araba süren kadına kırbaçlı ceza
Yerel basında çıkan haberlerde kadınların araç kullanmasının yasak olduğu ülkede cezanın bu kadar ağır olmasına neden olarak kadının polis memuruna saldırması gösterildi.
Suudi arabistan'da kadınların Otomobil kullanmasını yasaklayan özel bir yasa yok, buna karşı kadınların ehliyet başvurusunda bulunmasına da izin verilmiyor.
2011'de ülkede bir grup kadın "Women2Drive adıyla internet üzerinden direksiyon yasağının kaldırılması için kampanya başlatmıştı. Kampanyaya destek veren Suudi kadınlardan bazıları, araç sürerken çekilen video görüntülerini ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı.
Geçmiş yıllarda da Suudi kadınların yasağı delmek için benzer girişimleri olmuş, ancak her seferinde yetkililerin ve muhafakazar kesimin sert tepkileriyle karşılaşmışlardı. milliyet
şeriatın cezası böyle işte.neden kadınların araba kullanmaları istenmiyor ki, gerekçe??
yıl olmış 2014 hala kırbaçla ceza diyolar ya
geçen gün birileri bizim yönetimden rahatsız olmuştu.demokrasiden yanii.
,inşallah bir gün ona bu ülkede yaşamak nasip olur
. çok istiyordu bunu çünkü
geçen gün birileri bizim yönetimden rahatsız olmuştu.demokrasiden yanii.
,inşallah bir gün ona bu ülkede yaşamak nasip olur
. çok istiyordu bunu çünkü
Araba kullanmak bir özgürlüktür.
Düşünsenize kadın araba kullanınca kendi başına markete gider,hastaneye gider,Allah muhafaza alışveriş yapar
Kadın dediğin erkeğine muhtaç olmalı.
Erkek ne getirirse onu pişirmeli,o uygun görürse hastaneye gitmeli
Ona sorsan zaten kadın araba kullanmasın. Kadınlar erkekleşmeye başladı. O kadar erkeğin arasında araba kullanılmaz der yani. Çoğu erkek de eşlerinin araba kullanmasına izin vermiyor. Buralra yazıyorlar benim çıldıracağım geliyor. Eşlerin gerekçesi hep aynı taciz ederler. Ya da camlarına siyah film taktırıyorlar eşlerinin arabalarının.
Bize de çok uzak değil bunlar..
var var. çok değil 3 gün önce bunu isteyen birine tanık oldum bu bölümde.böyle bir mantığı kim gercekten ister aklım almıyor
var var. çok değil 3 gün önce bunu isteyen birine tanık oldum bu bölümde.
o bizi yolluyordu aslındada bavul falan toplatıp,bende dedim biz halimizden memnunuz bir zahmet o yönetimi seven oraya gidiversinmadem çok içten istiyor bunu bu ülkelere gitsin ozaman bizim ülkemizi karartmasınsinir oldum insan kendi hayatını neden cehenneme cevirmek ister beyin fonksiyonlarında bir aksaklık olmalı
Gerçekten trafikte hala taciz eden hanzolar kaldı mı ya?
Ve hala kaldı mı eşinin araba kullanmasını gerçekten kıskanan?
Aklım almıyor bunları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?