• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanamama sorunsalım

zikzak24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
4
3
86
İstanbul
Merhaba hanımlar derdim araba kullanamamak 18 yaşında ehliyet aldgm dönem manuel aracla 2 3 ay efsane sürdüm ettm o zamanda tamponu delince soğudum bıraktm şimdi 33 yasnda 2 cocukla otomatik araç varken dedim alışaym işlerimi halledeyim 1 aydr araba bende 1 ayda 4 defa park ederken stres yasadm sürttüm ettim ufak vs hatta gecen korna bastm diye adamn biriyle kapstk kavga gürültü panik atağm iyice zortladı neyse bugunde panikledm öne gidecegime arkaya bastm allaha şükür sorun olmadi ama ben aşırı derecede nefret ettim kendimden aptal gibi hissediyorum sanki bi tek ben böyleymisim ve araba sürmeyi bırakmam gerekiyormus gibi hissediyorum sırf panik yüzünden binmek bile istemiyorum yine hata yaparm yine vururum diye çok moralim bozuk bana bi tavsiyesi olan varmı yada benjm gibi sorun yasayan oldumu bilmiyorum ne yapacağımı

Merhaba hanımlar derdim araba kullanamamak 18 yaşında ehliyet aldgm dönem manuel aracla 2 3 ay efsane sürdüm ettm o zamanda tamponu delince soğudum bıraktm şimdi 33 yasnda 2 cocukla otomatik araç varken dedim alışaym işlerimi halledeyim 1 aydr araba bende 1 ayda 4 defa park ederken stres yasadm sürttüm ufak vs hatta gecen korna bastm diye adamn biriyle kapstk neyse bugunde panikledm öne gidecegime arkaya bastm allaha şükür sorun olmadi ama ben aşırı derecede nefret ettim kendimden aptal gibi hissediyorum sanki bi tek ben böyleymisim ve araba sürmeyi bırakmam gerekiyormus gibi hissediyorum sırf panik yüzünden binmek bile istemiyorum yine hata yaparm diye çok moralim bozuk bana bi tavsiyesi olan varmı yada benjm gibi sorun yasayan oldumu bilmiyorum ne yapacağımı
bende yeni sürmeye başladım anca kendi mahhallemdeki annemlere gidebiliyor eşim öğretti çok başarılı değil sanırım bi hoca tutmadan iflah olmayacağım,siz tek başınıza çıkıyormuşsunuz bence trafikte olur böyle sıkıntılar en ufak sıkıntıda kendinize yüklenmeyin

Panik olduğunuz için hatalar oluyor ya da stres oluyorsunuz. Önce sakin olun kendinizi telkin edin

Merhaba hanımlar derdim araba kullanamamak 18 yaşında ehliyet aldgm dönem manuel aracla 2 3 ay efsane sürdüm ettm o zamanda tamponu delince soğudum bıraktm şimdi 33 yasnda 2 cocukla otomatik araç varken dedim alışaym işlerimi halledeyim 1 aydr araba bende 1 ayda 4 defa park ederken stres yasadm sürttüm ettim ufak vs hatta gecen korna bastm diye adamn biriyle kapstk kavga gürültü panik atağm iyice zortladı neyse bugunde panikledm öne gidecegime arkaya bastm allaha şükür sorun olmadi ama ben aşırı derecede nefret ettim kendimden aptal gibi hissediyorum sanki bi tek ben böyleymisim ve araba sürmeyi bırakmam gerekiyormus gibi hissediyorum sırf panik yüzünden binmek bile istemiyorum yine hata yaparm yine vururum diye çok moralim bozuk bana bi tavsiyesi olan varmı yada benjm gibi sorun yasayan oldumu bilmiyorum ne yapacağımı
Ben de bir ay önce araba aldım, ehliyetim 17 yıllık ve 17 yıldır ilk kez bir ay önce direksiyon başına geçtim.Direksiyon hocasından 17 saat ders aldım.10-12 gündür tek başıma sabah 6 gibi kisadan uzuna doğru tur atıyorum.3 gündür de işe ve kreşe kendim gidip geliyorum hocayla dersi bitirdik.Bu süreçte bir kez park halindeki araca arkadan çarptım bir de geçen perşembe iki araç arasında park ederken bir araca sürttüm,bugün de o aracın tamir ücretini ödedim.Motivasyonum diplerde,her arabayı üzerime geliyor ya da ben arabaların üzerine gidiyorum gibi hissediyorum ama sırf sogumamak için bu korkularımin üzerine gidiyorum.Her gün turlara devam ediyorum.Vukuatlar daha dikkatli olmami sağlıyor.Siz de ders çıkarın ve korkunuzun üzerine gidin.Bir ayda dört kez park sorunu yasamissaniz nerede hata yapıyorsunuz onu bulun.Bol bol tur atin düşük hizla.Park ederken iki araç arasına önden giriyorsaniz geniş alın,geri geri park ediyorsanız yan aynalara gore orantiyi hesaplayin.

Bana hoca bir gün sadece milim ileri milim geri gitmeyi öğretti,o milimetrik hareketler bu işin püf noktası oldu benim için.

Bir de ben yolda müzik açıyorum,stresimi alıyor,sizde işe yarar mı bilmiyorum.

Ufak tefek heyecan yapma, seyir halinde ne yapacağını bilememe vs gibi durumların var ise özel hoca tut derim. Hem özgüvenin yerine gelir hem pratiğin artar. Herkes kullanıyor sen mi yapamayacaksın.
Ancak anksiyete seviyesinde ise paniklerin yani şöyle anlatayım kitlenip kalmak, fren yerine gaza basmak gibi gibi, maalesef trafik böyle büyük hataları kaldırmaz. Muhakkak kullanman gerekli ise psikolojik destek almanı öneririm öncelikle neden bu kadar strese giriyorsun o durumu çözemeden kalkışma tek başına derim.

Olmuyorsa zorlamayin herkes kullanmasin varsin geçmişte de olmamis ayrıca geri viteste baskasina yazik etseydiniz ne olacaktı trafikte dikkat ve iyi refleks lazım tehlikeye atmayin kendi canınızı da başkasının canını da bence soğudum diyerek de sevmediğinizi belli ediyorsunuz sevmeyen sürmesin lütfen.

Ben de aynı durumdayım. Ehliyeti aldığımda çok iyi kullanıyordum. Evlendikten sonra arada eşimin arabasını kullanırdım panik falan yoktu. Otomotik vites araba aldık saçma sapan yerde çarptım sürttüm ve panik başladı. Koltuğa oturduğumda baya panik atak yaşıyorum. Hata yapacağım korkusu ile hareket edemiyorum. Tamamen bıraktım sürmeyi. 😔

Kullanirsin, ozel ders almalisin akan trafikte... Panigini ancak oyle yenersin. Araba kullanmakta bir sey yok, dikkat ve istek yeter. Ileri yerine, geri gitmek sikinti. (Arkanda cocukta olabilir, araba kullanirken 4 gozunu acman gerekiyor.) Yaptiginin fren yerine, gaza basmaktan farki yok. Bu asamada tek cikmamalisin, dersini al. Ondan sonra belirledigin guzergahta git/gel bir sure

Sakın yerde hergun düzenli olarak çalışabilirsiniz.Ben geçen yıl otomatik kullandım.hergun bı 15 20 dk kullandım.Duz yer varken park etmeyi pratiklestirmek için iki araç arasına park ettim.sonra.ertesi gün yokuslardan.gitmeyi denedim.Boyle boyle alıştım.Esimsiz gitttim her yere,çünkü panik atak bende de var ve bildiğimi unutuyordum.Simdi ev aldığımız için otomatik arabamızı sattık eski manuel bir araba aldık.1 hafta çalıştım bayırlarda dar yerlerde şimdi alıştım.Bu kadarını tahmin etmiyordum.Hergun çalışarak biraz biraz arabaya alışıyorsun.En önemli kısım,hergun video izledim.Videolari kendim çıkıp arabayla uyguladım.

Bir hoca tutun.

Şimdi şöyle bir durum var.
Yanlış anlaşılmasın ama cidden araç kullanmak bazı kişilere göre değil.
Fazla panik hali,çabuk heyecan,aşırı sinir vs..
Bunun gibi durumlar var ise kullanmamak daha faydalı olabilir.
Yani öne gidecekken arkaya giderseniz ve ardinizdan gelen bir araç seyir halindeyse sonuçları çok kötü olabilir
Sizin hatanız yüzünden başkaları zarar gorebilir 🤷
Ayrıca park ederken bile araci surtuyorsaniz ; birinin milyonluk aracına denk gelirse hoş olmaz pek tabi.

Bir sürücü eğitim hocasından ders alın. Hatta bir kadın eğitmen bulursanız daha iyi. Ben bir kadın hocadan aldım, çok daha rahat bir iletişimimiz oldu. Cinsiyet ayrımı yapıyormuşum gibi olmasın kesinlikle ama bu sürücü eğitim hocalarının çoğu erkek ya, böyle bir alternatifi de düşünebilirsiniz anlamında yazdım. Bana öyle geliyor ki çoğunlukla erkekler yaptığı için kadınlar arasında ise gerçekten iyi olanları bu mesleği seçip bu meslekte kalıyor. Hem sizin halinizden daha iyi anlar.

Özel ders alın uzun bir süre öyle trafiğe çıkın yoksa park ederken bile sürtüyorsanız trafik çok tehlikeli olabilir her an gözün açık olmak zorunda

Araba kullanırken önemli olan trafik tecrübesi, makineyi kullanmayı illa ki öğrenirsiniz.

Trafik dene şey şehirden şehire çok değişiyor ve en tecrübeli sürücüler bile acemilik yaşayabiliyor. Ben İstanbul içinde ve şehirlerarası yolda gayet rahat araç kullanırken, misal Balıkesir'de ya da İzmir'de bi tutuluyorum saçma sapan.

1 ay ise park etme vs için yeterli süre değil. Ben park etmeyi eşimi izleye izleye öğrendim. 6 yıldır aynı arabayı kullanıyorum, büyük araç olmasına rağmen ebatlarına, arabanın hareket kabiliyetine iyice alıştığım için gayet rahat park edebiliyorum. Ama eşimin arabasını alırsam ki - hemen hemen aynı büyüklükteler - bi garipsiyorum o kadar iyi park edemiyorum.

Yani sözün kısası, olay pratik yapmaktan geçiyor. Alışırsınız zamanla. Sürtme de olur, hata da olur. Yeter ki cana zarar gelmesin.

Ben de aynı durumdayım. Ehliyeti aldığımda çok iyi kullanıyordum. Evlendikten sonra arada eşimin arabasını kullanırdım panik falan yoktu. Otomotik vites araba aldık saçma sapan yerde çarptım sürttüm ve panik başladı. Koltuğa oturduğumda baya panik atak yaşıyorum. Hata yapacağım korkusu ile hareket edemiyorum. Tamamen bıraktım sürmeyi. 😔
Aslnda bırakmamak lazm ben o hatayı 18 yasnda yaptm o zaman pes etmeseydim şimdi usta olurdm sizde ara ara çıkın

Biz kadınlar niye böyle korkuyoruz ki.Kendinizi kasmayın rahat olun.

Bende aynı durumdayım tam 1 sene önce park ederken duvara vurdum o günden beri eşim olmadan sürmedim. Sürerim aslında ama işte korku oluştu bende bi insana canlıya zarar verme korkusu. Eşimle sürüyorum onsuz daha çıkmadım trafiğe öyle böyle alışmaya çalışıyorum ama sizin baya sıkıntılarınız var gibi ileri yerine geri gitmek çok acemice bence biraz daha alışmaya çalışın tek çıkmayın özel ders alın trafik şakaya gelmez

Bende aynı durumdayım tam 1 sene önce park ederken duvara vurdum o günden beri eşim olmadan sürmedim. Sürerim aslında ama işte korku oluştu bende bi insana canlıya zarar verme korkusu. Eşimle sürüyorum onsuz daha çıkmadım trafiğe öyle böyle alışmaya çalışıyorum ama sizin baya sıkıntılarınız var gibi ileri yerine geri gitmek çok acemice bence biraz daha alışmaya çalışın tek çıkmayın özel ders alın trafik şakaya gelmez
Sabah 5-6 gibi eşiniz olmadan boş caddelerde sokaklarda surseniz kendinize güveniniz gelir ben öyle yaptım

Ben de 19 yaşımda almıştım ehliyeti.
Hocam da kadındı bir gün yan yoldan çıkan bir bisikletliye korna çalmıştım dikkat et anlamında o gün bana oldun sen demişti hiç unutmam.
Çünkü insan panik halinde kornaya basmayı unutuyor ya da fren ile gazı karıştırıyor.
Siz kornaya basıp üstüne kavga ediyormuşsunuz kötü sayılmazsınız sanki yeşil ışık yandı hadi kalk diye korna çalmadıysanız.
Bu arada ben de korna çalanlara çok sinir oluyorum gereksiz yere olur olmadık yerde.

Back