- 24 Nisan 2020
- 1.324
- 4.419
- 45
- Konu Sahibi feliscatus
Tespitim ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama motorda yolculuk yaptığınızda motorun araçların yanında ne kadar küçük ve savunmasız olduğunu fark edince aklınız arabayı da motor kadar küçük ve savunmasız olarak algılamış olabilir, biraz karışık yazdım ama şöyle sizin gibi araba fobim yok lakin genelde kullandığımız araçlar hep pikaptı binek araçlara göre daha yüksek daha iri görüntülü olduğu için trafikte başka bir araç önünüze de kırsa sıkıştırsa da büyük araçta olmanın rahatlığı oluyor, pikaplar sonrası aldığımız binek araçla yolculuklarda arabayı daha güvensiz bulmuştum, sizde de belki motor=binek araç= güvensiz yolculuk eşleşmesi olmuştur.
Şu an hala arabanız yoksa mümkünse bir daha araba kiraladığınızda daha büyük ve kaslı bir araç kiralayıp deneyin derim, hala o korku varsa emanet araçla yolculuk arabaya bir şey olursa endişesi ağırlık kazanır.
Müdirem zaten dün eşime dedim ki bir daha araba alırsak büyük bir şey alalım o zaman daha iyi hissederim. Eski aracımız sedandı ama büyük ve sağlam bir japon arabasıydı onu da çok özlüyorum zaten. Muhtemelen ben hem emenet diye hem de İstanbul’da milletin saçma sapan hareketlerinden kendime kaygı ürettim.