Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Araba aldım, süremiyorum!! Ankara'da öğretecek hoca arıyorum!!
Kızlar, 30 yaşıma kadar direksiyona değmişliğim yoktu. Ama almazsam gözüm açık gidecekti, bi delilik ettim, artık çok güzel bi arabam var. etrafımda şoförlüğü olan sadece erkek arkadaşım vardı, beni boş arsada filan çalıştırdı. Dur-kalk, vites değiştirme, geri geri giderek park etme filan, mekanik olan kısmını çok iyi hallettim. bir iki durak ötelere gidip geliyorum ama, mesela yokuş başında kırmızı mı yandı, ben aşağıda düzlükte bekliyorum, yeşil yandığı anda yaradana sığınıp ver ediyorum gazı :))) mesela akan hafif trafikte, arkadaki arabanın ne yapacağını bilemeyip, şerit değiştiremiyorum.. bazen diyorum, keşke bütün dönüşler hep sağa olsa:))) sağdan sağdan giderken sola dönmek zorundaysam (ki dönemeyip öbür kavşağa kadar uzanıveriyorum bi:)))şerit değiştirmekten çok korkuyorum.. yoğun trafikten aklım çıkıyor. Bu sorunu kendi kendime aşamayacağımı anladım üç ayın sonunda.. Ankara'da bildiğiniz, "bu hoca seni trafiğe alıştırır" dediğiniz birisi var mı.. Alay ediyor millet benimle, imdat
yanınızda birileri varken daha zor olur bence. bi kere şoföre müdahele edilmez. ama araba kullanmayı öğretenler şunu yap bunu yap heyecan yaptırırlar. mesela yokuştasınız durdunuz - ki ankaranın düzlük yeri yok - el freniyle kalkın, öndeki arabayla aranızda yeterince boşluk bırakın, baktınız kalkamıyorsunuz arkadaki basıyor kornaya yakın dörtlüleri ! şerit değiştirirken verin sinyalinizi bi bakın aynadan müsaitmi direk geçin. taksici ve dolmuşculardan uzak durun olduki kızılay ulus trafiğindesiniz korkmayın onlar yol için üstünüze kıracaktır siz korkuncada önünüze geçerler korkmayın basın kornaya ! mesela diyelimki bi yerden dönülecektir sola karşıdan trafik akıyodur ben sizin geçin demem yanınızda olsamda şoför kendi bilir o an geçip geçemiyeceğini yavaş yavaş burnunuzu çıkartın dururlar. zaten işlek caddeyse ışıklar vardır. beklersiniz. önemli olan siz kendinize güvenin çıkın trafiğe. kaza yapmaktan korkarak sürmeyin bu tedirgin eder sizi ve araba sürmek zevk vermez yorar. siz kurallara uyduğunuz sürece kendinizden korkmayın ama karşı arabanında hata yapabilceğini unutmayın.
Benim çevremden gördüğüm bir şekilde arabayı götürmeyi becerip dediğiniz gibi bazı şeyleri yapamayanları kesinlikle bir direksiyon hocası eğitiyor.Ve pek alakası olmayan insanları bile bir haftada hazır hale getiriyorlar.Tamam pratik çok çok önemli bir hafta gibi bir sürede bir yıllık şoför konumuna gelmezsiniz ama büyük ilerleme olur.
Bence ehliyetinizi aldığınız kursla konuşun..Hatta sizi eğiten hocayla bile olur.Çünkü kurslarda bir çok insana vakit ayırmak zorundalar ve amaçları aslında sınavı geçirmek ama siz özel bir ücret vereceğiniz artı zaman farkı olacağı için arada dağlar kadar fark olacaktır.
vira arkadaşım, kurs hocamdan pek memnun değildim onunla istemiyorum, bir haftada hazır hale getiriyorlar demişsin, ismen bildiğin biri varsa telefonunu rica ediyorum.. gerçi bugün bi hocayla etlikti ulustu turladık biraz :)) bakalım...
Ben Ankara'da değilim ne yazık ki yardımcı olmayı çok isterdim ama.Doğrudur herkesten memnun kalınmıyor ne yazık ki.Ama hem kuaförüm hem de burada ki bir komşumuz bir haftada trafiğe çıktılar.Hızlandırılmış kurs veriliyor sanırım.Zaten arabayı hiç kullanamıyor değilmişsiniz.Sadece yanınızda gerçekten işi bilen,sizi yargılamadan o küçük ama önemli noktaları aktaracak birine ihtiyacınız var.Çok kısa sürede başaracağınıza eminim. =)
inşallah canım ya.. çok istiyorum şöööle yollarda akmayı:)))) bu seferki hocam iyi gibi, bakalım yarın bi seans daha yapıcaz)) bana diyor ki; sen zaten sürüyorsun niye ders alma ihtiyacı duydun filan diyor.. o kadar iyiyim demek ki teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar..