Ara Sınav Soru-Cevaplarına Baktınız mı?

Kalsedon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
150
6
48
Hatırladığım kadarıyla sorulara ve cevaplara baktım.5 dersin 4'ü 60'la 80 arası..Biride 30-35 olabilirZaten çalışmamıştım.Bu dersin krediside yüksek..Finallerde bu derse ağırlık vermem lazım...

1.sinifim, temel bilgi teknolojilerinden 1 sorunun cevabi yanlis verilmis diye dusunuyorum. A kitapciginin 17. sorusu "esanlamli sozcuk aramasi komutu hangisinde yer alir?" Cevabi "gozden gecir" olmali ama "giris" diye verilmis. Hem kendi notlarimdan hem de kitaptan kontrol ettim. Bununla ilgili ne yapilabilir acaba?

Sayın İlgili,

2012-2013 öğretim yılı güz dönemi ara sınavında hatalı olduğunu düşündüğünüz sınav sorusu ya da cevabını aşağıdaki örnekte olduğu gibi tarafımıza bildirmeniz halinde incelenmek üzere ilgili birime iletilecektir.

Bu süreçte bildirdiğiniz sorunuz ilgili birim tarafından incelendikten sonra sınav sorusunun ya da cevabının hatalı olup olmadığına ilişkin bilgi tarafınıza gönderilecektir.

Göndereceğiniz e-postanızda T.C. kimlik numaranızı (öğrenci numaranızı), ad ve soyadınızı mutlaka bildiriniz.

Örneğin;
Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
Dersin Adı:
Soru Kitapçık Türü:
Soru Numarası:
Soru:

Bilgilerinize rica ederiz.

birisi mail atmis,bu cevabi vermisler.

ayrica iktisatda girs-1 cevaplarindada yanlislik varmis,bircok kisi öyle diyor

Adalet mi okuyorsun canım sen? Bende hatırlıyorum o soruyu ve çok saçma geldi bana da..

canım bilmişlik yapmak istemem ama bilgim dahilince izah edeyim dedim...
bende bu soruya baya takılmıştım ama sınav sonunda dikkat ettim ki, farkındaysan bu komut hangi sekmede yer alır diyor...yani sekmeyi sorduğu için giriş sekmesi olacak...
eğer komut hangisidir deseydi gözden geçir olurdu.....ama bu komut hangisinde yer alır deyince giriş olacak cevap...üzgünüm bende yanlış yaptım sınavda bende senin gibi düşünmüştüm...

Son düzenleme:

Canim zaten giris sekmesi ayri, gozden gecir sekmesi ayri. Gozden gecir de bir sekme, komut degil. Yani gozden gecir girisin altinda yer almiyor. Kitapta da 69. sayfada, alt kisimda "gozden gecir sekmesi" diye yer aliyor. Girisin altinda sadece yazi tipi ve degisiklikleri var, iki yerde birden olmasi sacma olurdu...

Son düzenleme:

o yüzden dedim zaten canım bilmişlik yapmayım diye, ama kardeşim bilgisayar öğretmenliğinde okuyor, babam bilgisayar öğretmeni (formatör) onlara sordum, babam giriş olacak dedi, kardeşim gözden geçir olacak dedi...bende muallaktayım ama hata olurmu olmazmı bilemiyorum... aöf nin daha önceki yıllarda hata yapmışlığı varmı acaba.. bilgim olmadığı için bişey diyemedim şimdi...

Turk dili ve edebiyati okuyorum canim, ben de mail yolladim aof'ye, bakalim ne olacak...

eğer öyleyse 5 puan daha eklenecek puanıma
bende baktım netten biraz, seninle aynı cevabı buldum ama bakalım ne yapacaklar..
yolladığın maili bana da yollar mısın bende bir mail atayım belki birşey çıkar..

Estagfurullah canim, bilmislik ne demek, burada fikir alisverisinde bulunacagiz ki dogru cevabi bulalim. Ben windows kullanmiyorum, kullansam hemen word'u acip bakacagim. Orada gozukur, ama kitabin da yanlis oldugunu sanmiyorum. Aof'nin daha once yanlis oldugu sorular olmus okudugum kadariyla, bu sefer de sadece bu bilgi teknolojileri degil, baska bolumlerin derslerinde de hata bulan cok olmus. Bakalim neler olacak, insallah bizimki dogru olur da bir 5 puan daha kazaniriz.:)

Sayin İlgili,

İkinci universite kapsaminda AOF Turk Dili ve Edebiyati 1.sinif ogrencisiyim. Guz donemi ara sinavinda yapilan Temel Bilgi Teknolojileri dersinin A kitapciginda yer alan 17. Sorusu "Esanlamli sozcuk aramasi ile ilgili komut hangi sekmededir?" seklindedir. Bu sorunun dogru cevabi kitaba gore "Gozden Gecir" olmali ancak hem A kitapcigindaki hem de diger kitapciklardaki cevap anahtarlarinda "Giris" seklinde verilmistir. Bu konunun tarafinizca degerlendirilmesi ve varsa yanlisligin duzeltilmesi hususunu bilgilerinize sunarim.

Saygilarimla,.

Ad-soyadi
T.C. Kimlik no

Ben bu sekilde yazip hem aof@anadolu.edu.tr hem de mrkburo@anadolu.edu.tr adreslerine yolladim. Eger degerlendirmeye alinirsa, 5 puan daha eklenir boylece ne guzel olur.:)

Gözden geçir işaretledin ben de zaten doğrusu da o. En azından microsoft office yazılımlarında öyle yanlış hatırlamıyorsam onu soruyordu zaten. İnşallah düzeltilir hata yoksa bile bile yanlış sayılacak

bugun cevaplara baktımda
allah aşkınıza derslere verilen abuk sabuk harf ve sayı kodunu çok mu aradılar

onlar ne öyle ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…