- 22 Mayıs 2015
- 817
- 689
- 103
- Konu Sahibi Bestblondie
-
bnde sizin gibi ara lekelenmeler yaşıyorum bnde 6 ay önce sezeryan oldum (ölü doğum)ama doktor düzene girer dedi dedi 6 ay oldu ne düzene girdi nede düzenli adet oluyorum dün artık karın ağrıdı lekelenmeyle gittim herşeye bakıldı en son renkli dopler çekildim kist oluşmuş takip edilmeli dedi 5 mayısa randevu aldım bakalım ne diyecek bnm tekrar gebelik düşüncem olduğu için doğum kontrol hapı da kullanamıyorum ama bilgi alınca yazarım sizede unutmazsam ama bu durumda adet düzenleyici veriyorlarmışMerhabalar ben aralık 2023 te sezaryen doğum yaptım. Şubat 2024 te bakır spiral taktırdım. Spiral sonrası çok yoğun kanamalarım oldu ama doktor düzene girmesi 6 ay sürer dedi. 7 ay sonra hala ara kanamalar devam edince tekrar başka bir doktora gittim. Smear hpv testleri falan temiz çıktı. Kist yok rahim temiz. Spiralde kayma yok. Bir süre takip edelim dedi. O dönem ara kanamalar azaldı. Adetim rayına oturdu. Derken gene başladı. Yani şu şekilde oluyor. Adetim 7 gün sürüp bitiyor 2 3 gün lekelenme oluyor. Birkaç gün sonrada hafif kanama oluyor. Sonra o bitiyor bir dahaki adet gününe kadar yaklaşık 12 gun falan rahatım. Sonra süreç tekrar başlıyor.
Ve bu ara kanamalar da genelde bir sancıyla oluyor. Dikişlerimin sağ tarafına ağrı giriyor sonra kan geliyor. Bunu da önemsemedi doktor. Hala emziriyorum bu arada bebeğim 16 aylık.
Tekrar yeni bir doktora gideceğim. Ama yine çözümsüz bırakmasından endişeliyim. Sürekli bunu yaşamaktan bıktım. İlişkiye bile giremez olduk. Bu kadar kanama demir eksikliğine kansızlığa da neden oluyor. Aynı durumu yaşayan var mı?
Merhaba bende sizin gibi aynı durumu yaşıyorum kanama bitiyor lekelenme başlıyor büyük ihtimalle vücut spirali kabul etmek istemiyor çıkarmak en iyi seçenek gibi lekelenmeler bende de ağrı ile oluyorMerhabalar ben aralık 2023 te sezaryen doğum yaptım. Şubat 2024 te bakır spiral taktırdım. Spiral sonrası çok yoğun kanamalarım oldu ama doktor düzene girmesi 6 ay sürer dedi. 7 ay sonra hala ara kanamalar devam edince tekrar başka bir doktora gittim. Smear hpv testleri falan temiz çıktı. Kist yok rahim temiz. Spiralde kayma yok. Bir süre takip edelim dedi. O dönem ara kanamalar azaldı. Adetim rayına oturdu. Derken gene başladı. Yani şu şekilde oluyor. Adetim 7 gün sürüp bitiyor 2 3 gün lekelenme oluyor. Birkaç gün sonrada hafif kanama oluyor. Sonra o bitiyor bir dahaki adet gününe kadar yaklaşık 12 gun falan rahatım. Sonra süreç tekrar başlıyor.
Ve bu ara kanamalar da genelde bir sancıyla oluyor. Dikişlerimin sağ tarafına ağrı giriyor sonra kan geliyor. Bunu da önemsemedi doktor. Hala emziriyorum bu arada bebeğim 16 aylık.
Tekrar yeni bir doktora gideceğim. Ama yine çözümsüz bırakmasından endişeliyim. Sürekli bunu yaşamaktan bıktım. İlişkiye bile giremez olduk. Bu kadar kanama demir eksikliğine kansızlığa da neden oluyor. Aynı durumu yaşayan var mı?
Aslında benim adetlerim düzenli ve süresi zaten hep uzundu. Ama lekelenmelerim bitmiyor. Yani normalde gözükmeyip renkli doplerde mi kist göründü? Endişe ettim şimdi çünkü doktor hiçbir sorun olmadığını söylemiştibnde sizin gibi ara lekelenmeler yaşıyorum bnde 6 ay önce sezeryan oldum (ölü doğum)ama doktor düzene girer dedi dedi 6 ay oldu ne düzene girdi nede düzenli adet oluyorum dün artık karın ağrıdı lekelenmeyle gittim herşeye bakıldı en son renkli dopler çekildim kist oluşmuş takip edilmeli dedi 5 mayısa randevu aldım bakalım ne diyecek bnm tekrar gebelik düşüncem olduğu için doğum kontrol hapı da kullanamıyorum ama bilgi alınca yazarım sizede unutmazsam ama bu durumda adet düzenleyici veriyorlarmış
Ben de bunu sordum doktora. Spiral iyi takılmış normal gözüküyor spiralle işimiz yok dedi ama ben de spiral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Daha önce de sezaryen doğum yaptım ve bir sorunum olmadı. Zaten spiral adet kanamalarımı da çoğalttı miktar olarak. Resmen lohusa kilodu giyiyorum iki gün yoksa pedler tutmuyor. Acaba istmosel falan mı oluştu diye düşündüm. Ama onun da üstünde durmadı. Eğer sebep spiralse çıkarttırıcam kesinlikle böyle yaşanmazMerhaba bende sizin gibi aynı durumu yaşıyorum kanama bitiyor lekelenme başlıyor büyük ihtimalle vücut spirali kabul etmek istemiyor çıkarmak en iyi seçenek gibi lekelenmeler bende de ağrı ile oluyor
Hayır klasik spiralHormonlumu sprailniz peki.
Ben bir tane doktora gitmiştim oda spiralin iyi gelmediğini çıkarmamız gerektiğini parça alınmasını söylemişti korktum yanaşmadım takılalı 2 yıl olacak nerdeyse kanama ve lekelenme çok yapıyor siz bir doktorla daha görüşün isterseniz içiniz rahat etsin işte herkese yaramıyor bu spiralBen de bunu sordum doktora. Spiral iyi takılmış normal gözüküyor spiralle işimiz yok dedi ama ben de spiral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Daha önce de sezaryen doğum yaptım ve bir sorunum olmadı. Zaten spiral adet kanamalarımı da çoğalttı miktar olarak. Resmen lohusa kilodu giyiyorum iki gün yoksa pedler tutmuyor. Acaba istmosel falan mı oluştu diye düşündüm. Ama onun da üstünde durmadı. Eğer sebep spiralse çıkarttırıcam kesinlikle böyle yaşanmaz
Evet kesinlikle gideceğim zaten benim annemin vücudu hiç kabul etmeden direkt kaymış düşmüş bilmeden hamile kalmış. Kadınlar bu konularda genelde annelerine benzer öykülere sahip oluyor. Muhtemelen benim de spiral kaynaklı. Doğum kontrol yöntemleri gerçekten kadınlar için bir eziyetBen bir tane doktora gitmiştim oda spiralin iyi gelmediğini çıkarmamız gerektiğini parça alınmasını söylemişti korktum yanaşmadım takılalı 2 yıl olacak nerdeyse kanama ve lekelenme çok yapıyor siz bir doktorla daha görüşün isterseniz içiniz rahat etsin işte herkese yaramıyor bu spiral
Aynen öyle biraz genetik sanırım bizde de öyle durumlarEvet kesinlikle gideceğim zaten benim annemin vücudu hiç kabul etmeden direkt kaymış düşmüş bilmeden hamile kalmış. Kadınlar bu konularda genelde annelerine benzer öykülere sahip oluyor. Muhtemelen benim de spiral kaynaklı. Doğum kontrol yöntemleri gerçekten kadınlar için bir eziyet
normalde gözüktü ama emin olamadı kist mi yoksa doğumdan kalan bir durum mu diye renkli doplerde kesinleşti ama küçük birşey geçer oda ama sizin yüksek ihtimal spiralden dolayı yapıyordur burda çok denk geldim spralden lekelenme yaşayanlar yada çok fazla kanama yaşayanAslında benim adetlerim düzenli ve süresi zaten hep uzundu. Ama lekelenmelerim bitmiyor. Yani normalde gözükmeyip renkli doplerde mi kist göründü? Endişe ettim şimdi çünkü doktor hiçbir sorun olmadığını söylemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?