Ara kanama ve kasık ağrısı

gizlikullanicie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
7
4
Merhaba,
Öncelikle 22 yaşındayım ve bekarım. 32-33 günde bir düzenli adet kanaması görüyorum. Adet kanamam 6-7 gün sürüyor. Son 4 senedir döngümün 13-18. günleri arasında ise ara kanama görüyorum. Döngümün 20-22. günleri arasında ise şiddetli kasık ağrısı problemi yaşıyorum. Öyle bir ağrı ki geceleri uyuyamıyorum. Hatta bazen bacaklarımın uyuştuğunu hissediyorum. Ağrı kesicilerle günü/ geceyi kurtarmaya bakıyorum. Bu süreç 4 senedir böyle başlamadı. Başlarda hayat kalitemi bozmayacak kadar normaldi ve önemsemedim. Şimdilerde ise hayat kalitemi etkileyecek boyuta geldi. Malum pandemiden dolayı doktora da gidemiyorum. Bu süreç beni daha çok olumsuz etkiliyor. Yaşadıklarımı yaşayan biri deneyimini paylaşabilir mi? Doktora gitti mi, süreç nasıl işledi, ne yapmalıyım gibi. Veya sorunum hakkında çözüm bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba,
Öncelikle 22 yaşındayım ve bekarım. 32-33 günde bir düzenli adet kanaması görüyorum. Adet kanamam 6-7 gün sürüyor. Son 4 senedir döngümün 13-18. günleri arasında ise ara kanama görüyorum. Döngümün 20-22. günleri arasında ise şiddetli kasık ağrısı problemi yaşıyorum. Öyle bir ağrı ki geceleri uyuyamıyorum. Hatta bazen bacaklarımın uyuştuğunu hissediyorum. Ağrı kesicilerle günü/ geceyi kurtarmaya bakıyorum. Bu süreç 4 senedir böyle başlamadı. Başlarda hayat kalitemi bozmayacak kadar normaldi ve önemsemedim. Şimdilerde ise hayat kalitemi etkileyecek boyuta geldi. Malum pandemiden dolayı doktora da gidemiyorum. Bu süreç beni daha çok olumsuz etkiliyor. Yaşadıklarımı yaşayan biri deneyimini paylaşabilir mi? Doktora gitti mi, süreç nasıl işledi, ne yapmalıyım gibi. Veya sorunum hakkında çözüm bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Doktora görünmeniz şart
Dismenoreniz var

Doktora görünmeniz şart
Dismenoreniz var
Yaklaşık bir buçuk sene önce doktora gittiğimde sadace Dehidroepiandrosteron sulfat hormonumda 148-407 aralığında olması gerekirken 432 değeri saptanmıştı bunun dışında bir sorum yoktu. Doktora randevu bulmak gerçekten çok zor şu günlerde. Ciddi bir şeyim yok değil mi?

cikolata kistininde bu sekilde kasik-bacak agrisi yaptigini duymustum adet fonemi disinda da.. regl doneminiz agrili mi gecer? onun disinda yumurtlama donemi lekelenme oluyormus.
Regl dönemlerimde genel bir ağrı yaşamıyorum. Mevsimsel ve strese bağlı regl ağrılarımda şiddet yaşanabiliyor fakat düzenli bir ağrı söz konusu değil. Ben biraz çikolata kisti noktasında araştırma yapayım.

cikolata kisti olankar genel de regl doneminin asiri agrili gectigini soyluyorlar gundelik hayatta da agri olabiliyormus... regl kadar siddetli olmasa da.. ara kanama yaotigini da duymustum. bazen de hic belirtisi olmuyormus. siz dr ye gidin kutlaka hem genel bir kontrol olur hemde varsa sebebi ogrebmis olursunuz. bekar olmasaniz farkli sebepleri olabilirdi yasadiklarinizin ama bekar oldufunuz icin basit br kist yumurtlama agrisi vs de olabilir.cok gcemis olsun❤️

X