Bebek Beslenmesi aptamil 1 bebek sütü kullanan var mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kralice40

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
145
30
mrb. arkadaşlar kızım 1.5 aylık kızımın gazı var , çok da ıkınıyor gündüzleri iyi akşamları saat 7 den sonra huysuzlanıyor uykusu olduğu halde uyumuyor gaz ilacıda veriyorum (metsil damla) ama yinede ağlıyor. sütüm doyurucu değil diye aptamile başladım. aptamil 1 bebek sütü kullanan var mı ve kilo yapıyor mu ve de günde ne kadar kullanıyorsunuz yardım lütfen

Cnm benim kızımda öyleydi ne ysptım ne ettim geçmedi 3. Ayda bıçak gibi kesildi.. Birazdaha sabret.. Aptsmil kullandım önce 30 la başladım.. Dr önce mamayı hazır et bebeği güzelce emzir ardından biberonu ver dedi o şekilde besledim kızım memeyi bırakmadı böylece..?1.5 yaşına kadar emzirebildim.. Bebek büyüdükçe oranı arttırısın zaten.drunda yönlendirir şukadar ver diye.. Bide karnına ayak diplerine masaj yap elini güzelce yağlayıp.. Çok ağladığı zamanlar fön mak seside sakinleştiriyodu kızımı.. Umarım kısa zamanda geçer bebişinin gaz sancıları

teşekkür ederim. peki kilo yaptımı

kaçıncı ayında vermeye başladın ve
bebeğin gazını , kabızlığa , sindirimini düzenliyormuş doğrumu
Ben hemen vermeye başladım çünkü kilo almamıştı bebek ve sarılık olmaya başlamıştı 1 haftalıkken hem mama hem emzirme yaptım cnm.. Kabızlık sorunu gaz problemi ilk 3 ay çektim.. Gaz lı bebekler için aptamil comformil var onu dene benim kızım onu içmedi tatsız bi mama

Ben aptamil conformil 1 kullanıyorum kızım 3 aylık.emzirmeyi kesmedim hiç ama tamamen yetmiyo sanırım dr da önce emzir arkadan mama ver demişti hatta sütünü sağ içine mama koy istersen demişti. Ben gün içinde emzirmeye çalışıyorum bazen göğüslerimin dolu old. Kızımın doyduğunı anlıyorum.günde 4 kez mama verdiğin de oluyo bazen 1 kez verdiğim de oluyo.hele son 2 gün mamayı reddediyo kızım emziriyorum o zaman dün emerek daldı ıykuya.kilosu da güzel sindirimi de maşallah..aç bırakmamak lazım ağlatmamak lazım..sütüm tamamen yetse keşke o da ayrı bi sorunsal,etraftskilerin sık sorduğu bunalttığı soru...

geçen hafta pazartaesi dr. 2. ay aşısına gittiğimde kilosu 4.500 boyu ise 55 olduğubu söyledi sağlık ocağı
hastanede ise dr. kilosu 4.500 boyu 56.50 dedi. kilo aynı boy nasıl farklı çıkıyor anlamadım çetveller mi farklı acaba

kilosu boyu da iyi mi ayına göre

Bende sizin gibi aptamil kullanıyorum..iki ay dolu dolu emzirdim sonra bazı sorunlarım oldu anneme bırakıp çalışmak zorunda kaldım haliyle mama verdik emmeyi bıraktı naptıysam almadı ama pes etmedim sağıp veriyorum olduğu kadar..çok üzüldüm ağladım ama napım keyfimden yapmadım...anne sütü az çoğunluk aptamil alıo buna rağmen gelişimi güzel şuan üç aylık 5.800 kilo boyuda 60.cm sanırım bidaki ay erken başlarızda ek gıdaya..iyi olsunlar sağlıklı olsunlar heekezin her zaman dolu dolu sütü olmuyo yalnız değiliz..

Bende aptamil..veriyorum doğduğu andan itibaren ..ama benimki biborana alisti emmeyi. Birakti...şuan iki aylik
..ama benim icim rahat edermi tabi ben sagiyorum.günde sadece 3 ogün mama veriyorum..70 ml kilo alimida gayet iyi cok şükür. ...

bende cok arastırdım ve en ıyı mamanın töpfer tam organik kecı sutu olduguna karar verdım. hatta en uygun fiyatlı siteyide cok arastırdım

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bende 1 aydır oğlum uyumuyor diye kendimi parçaladım meğer çocugum açmış gelen giden sakın biberona alıştırma sakın mama verme emzir emzirdikçe sütün çoğalır beneğin miğdesi zeytin çekirdeği kadar 5 dkka emse bile doyar dedi bende hep emzirdim ama 5 dkka emiyor bırakıp bırakıp alıyordu sündürüyor ağzında çiğniyordu göğsümde ıkınıp ağlıyordu bende istemiyor doydu die hep uyutmaya çalışıyordum sabah 6 da kalkıp gece 12 kadar uyumadgını bilirim sararmaya başladı çocuk arkadşmla konuşurken söyledim sen delirdinmi bebek aç dedi sağmaya başladm bazen 90 çıkıyor bazen 50 çıkıyor sütüm 100 tamamlamak içinde mama verip yapmaya başladm kuzum uyumaya başladı nasl üzüldüm ağladm bir aydır hiç uyumadı çocuguma emzik tutturdugum için ağladkça sancısı var sandım kızlar 35 günlük bebeğim kaç ml vermem lazım bu ayda bilmiyorum 100 ml doyuyormu acaba

Doyar tatlım. Ben 30 günlükken 60cc veriyordum ki bizde hiç meme yoktu. Doktor 90a çıkardı. Yalnız mamayı şöyle hazırla 90 cc su ve 4 kaşık mama. bu 100cc yapıyor. Bir de 120cc yap bakalım ne kadar içecek doyarsa zaten gerisini içmiyor. Böylelikle sende ne kadar içmiş olduğunu görürsün. Bir de mama gaz yapıyor. Sana tavsiyem Sab Simplex diye bir gaz damlası var bitkisel ki şu anda en işe yarayan bu. Boşuna diğerleriyle vakit kaybetme. Biz bu arada 4,5 aylığız.

Maşallah size artk göğsümü almıyor zorla tutuyor 1 dakka çekip brkyod çünki gelmiyor süt göğüs uçlarımda delik inceledim sağarken birinde 2 taneden süt geliyor diğerinden 3 delik pompayla 20 dkkada damla damla sağıyorum bebeğinde en az 25 dakika tek göğsümde sabırla bekleyerek emmesi gerekiyor ama o sabır yok gelmeyince sinirleniyor sıkıyor kendini bırakıyor sürekli oyuzddn aç kalıyor şuan geceleri 100 sağıp veriyorum gündüzleride 80 çıkıyor üstünede 20 mama yapyorum bazen doymuyor aranıyor 120 veriyorum çokmu bilmiyorum zaten sürekli kusma problemi var reflüsü var 20 ml dışarısı oluyor sağarak besleyen varmı merak ediyorum 2 saate bir sağıyorum 2 saate bir doyuruyorum böyle gücümün sütümün yettiği yere kadar nisanda işe başlıcam ozamn napcam bilmiyorum nasıl yetişicek sütüm 3 saatte bir geliyor sağıp uyanmadan veriyorum işteyken sağsamda ewde mama yemek zorunda kalcak sütüm 1 haftadr sağıyorum artmıyor hep aynı birde etrafın emiyormu senn ver bıraktrma sakın büberona alştırma pompayla sütüm azalır gider sanki böyle olmasıno istermiyim vericem ama süt 5 dalka vakumlucak gelicek büzimki yapmıyor işte çene yoruluyor brakıyor aç kalıyor

reflu varsa doktorunla konuş. Mamadan da korkma bu kadar. Sen emziebildiğin kadarıyla emzir sağ üstünü mama ile tamamla. Benden 3 ay boyunca 30 ccden fazla çıkmadı. Damla ot toz ne varsa denedim olmadı. Aç kalıp ağlamaktansa...
bu arada reflu için gastrotuss baby onerdi doktor. Yatağın baş kısmını da kaldırdık. Hafif eğimli yatıyor. Emzirirken Avustralya stili emzir. Reflusu olan bebek şekli.

Bende oglum 3.5 aylikken aptamile basladim kilo alimi guzeldi ancak hep gaz ve kabizlik oldu
Bizim mamadan oldugunu farketmemiz biraz zaman aldi doktor ultrason cekicekti artik karin bolgesine 1 kez mamayi bulamayip bebelac denedik ve hemen acti bagirsaklari bir kac aydir onu kullaniyoruz

Bende aptamil veriyorum gelen giden gdo varmış diyor kimi görssm esama die bi mama varmış onu söylüyor arkadaşımın görümcesi aile doktoru oda bana essma ver hantallaştırmaz aptamilin var fos fos şişiriyor dedi elimde 2 kutu var bittmesini bekliyorum

Sma en iyisi diyorlar ama hepsinde katki maddesi var anne sutu gibi olmuyor malesef hipp organik ona gecsen daha iyi olur ben fiyat olarak yuksek oldugundan gecemedim oglum 9 aylik bu arada

Doğduğu andan itibaren verdim mamayı. Aptamil kimisine gaz yapar kimisine ishal, diğer mama kilo aldırır başka bebeğe yaramaz. Gdo denilen olay ise aptamilin tahıllı bilmem neli olan mamalarında vardı bi dönem toplamıştı. 6.aydan sonra ise hiç mama vermedim doktorumuzun da önerisiyle. Ki mama vermeyi hiç istemiyordum ama çok az emzirebildiğim için mecburdum. Kilo ve boy olayı ise, aynı gün özel doktorunda farklı sağlık ocağında farklı çıktığı olmuştu çok takılmayın bence
Sağlıklı olması önemli ve kesinlikle kimseyle mukayese etmeyin.

Merhaba ben biz evlatlik erkek bebek aldik. Bebek 3 aylik. Sordum yetkililere aptamil 1 verdiklerini soylediler. Bende aptamil 1 ve diger malzemelerini aldim elbise besik falan. Yarin bebei bize verecekler. Biz kacinci aya kadar mama kullanmaliyiz. Pirinc unuyla birlikte devam sutunu verebilir miyiz. Ek gidaya kacinci aydan itibaren baslanmali. Kabizlik varsa damla mi kullanilmali.? Yardimci olursaniz memnun olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…