• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartmandaki Kokudan Nasıl Kurtulacağım?

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.246
198
Apartmanda çok keskin, çok ağır bir GIDA kokusu var. Ve 30 daire bu kokuyu soluyor. Merak ediyorum, bu insanlar bu koku için hiçbir şey yapmamış mı? Ben bu kokudan kurtulmak için ne yapabilirim? Apartmanda sadece 2 daireyi tanıyorum. O da gördü mü merhaba merhaba. Yönetici kim bilmiyorum. Yöneticiyi mi bulmalı, tanıdık komşulara mı sormalı, bu konu hangi daireden geliyor, çözüm bulmadınız mı vs tarzında. Önerilerinizi bekliyorum?

En alt kattan başlayın kapıyı çalmaya :) Sorun ya bu ağır koku da ne biliyormusunuz diye.Duruma göre bir kaç daireye daha çıkarsınız...Merdiven aralarında bir şey unutuldu da çürüdümü? Ya da çatıda falan bir şey mi bırakıldı ?

Bizim de apartman boşluğunda bir canlı mefta olmuş,
ama yok böyle bir koku :(
1 haftadır çekiyoruz berbat ötesi tuvaletin havalandırmasını açamıyorum.

Bir çok kişi şikayetçi.
Yönetime bildirildi ama apartman boşluğuna kim nasıl girecek ki:(
Biri de çamaşır suyunu boca etmiş havalandırmadan 2 gün koku yoktu bu defa da
çamaşır suyunun kokusundan öldük.

Siz de yönetime bildirin , sizinki yine sadece yemek kokusuymuş,
bizimki leş kokusu...

Canım yapabilirsen toz naftalin al her kata süpürgelik kısımlarında serp biraz kokular gider. Ya da o da spreyi alıp sıkıacaksın. Ya da apartmana yazı yazıp as. Başka ne yapılır. Binbir çeşit insan var. Her insanında yemek yapma tarzı var. aspiratör olduğu halde çalıştırmayanı bile var. Toplanıp bu işi çözmeye kalksanızda hangi evde geldiği tespit edilsede kendi yaşam tarzını değiştirirmi bilemeyiz.Ya da bir çamaşır suyu al süpürgeliklere dök kimseye sezdirmeden o koku olana kadar çamaşır suyu koksun heryer. Merdiven yıkayan yokmu. Merdiven yıkanırken sıvı kokulardan kullansın.

Son düzenleme:
Her perşembe ( semt pazarı olan gün ) tüm apartman ve daireler balık kokar,sabahları banyolar sigara,akşamları beyaz sabun (millet yıkanıyo heralde ),hafta sonları sucuk,bazı akşamlar yumurtalı ekmek ( seven biri var ama kim 2 akşamda bir yapıyorlar ) valla ben söylemekten usandım millet bu kokuları yaymaktan bıkmadı,ah bi çözüm bulsam sanada önercemde ahh ahh

Canım yapabilirsen toz naftalin al her kata süpürgelik kısımlarında serp biraz kokular gider. Ya da o da spreyi alıp sıkıacaksın. Ya da apartmana yazı yazıp as. Başka ne yapılır. Binbir çeşit insan var. Her insanında yemek yapma tarzı var. aspiratör olduğu halde çalıştırmayanı bile var. Toplanıp bu işi çözmeye kalksanızda hangi evde geldiği tespit edilsede kendi yaşam tarzını değiştirirmi bilemeyiz.Ya da bir çamaşır suyu al süpürgeliklere dök kimseye sezdirmeden o koku olana kadar çamaşır suyu koksun heryer. Merdiven yıkayan yokmu. Merdiven yıkanırken sıvı kokulardan kullansın.

afişe olmamak için söylemeyim dedim ama, koku çemenimsi bir koku. tarhana, pastırma ya da çemen kokusu olabilir. sorun şu ki koku her gün var ve çok ağır düzeyde. apartman yıkanıyor güzelce mis gibi oluyor kokuyu bastırıyor biraz. ama deterjanların kokusu geçince yine kokuyor. sanırım apartmanda biri ya bu gıdalardan birinde çalışıyor ya depoluyor ya da evde yapıyor. emlakçıyla daireyi gezmeye gittiğimizde ben emlakçıdan pastırma kokusu geliyor sanmıştım. :d gerçi apartmanın kalıcı kokusu olduğunu bilsem de başa çıkabileceğimi düşünür ve birilerinin bu koku sorumsuzluğu yüzünden evi beğenmemezlik etmemem gerektiğini düşünürdüm. ama şimdi yabancı olduğum bir apartmanda hem kimseyle huzursuzluk yaşamak istemediğimden hem çok fazla insanla muhattap olmak istemediğimden en kolay şekilde nasıl çözerim derdine düştüm.

apartmana yeni gideceğim için göze batmak istemiyorum.

En alt kattan başlayın kapıyı çalmaya :) Sorun ya bu ağır koku da ne biliyormusunuz diye.Duruma göre bir kaç daireye daha çıkarsınız...Merdiven aralarında bir şey unutuldu da çürüdümü? Ya da çatıda falan bir şey mi bırakıldı ?

çürük kokusu falan değil, yukarıda dediğim gibi, taze günden güne tazelenen günlük bir koku. maalesef insanların kapısını çalmak pek tarzım değil. insanların cevaplarına karşılık soğukkanlı olamayabilirim. nasıl bir cevap alacağımı bilmiyorum. :/ o yüzden en az kişiyle görüşerek sorunu çözmek istiyorum. :( binada geçici olsam hepsini gezer haşlarım sizde hiç burun yok mu diye. :27: ama uzun süre oturabilirim. bunun yarını var.

Bizim de apartman boşluğunda bir canlı mefta olmuş,
ama yok böyle bir koku :(
1 haftadır çekiyoruz berbat ötesi tuvaletin havalandırmasını açamıyorum.

Bir çok kişi şikayetçi.
Yönetime bildirildi ama apartman boşluğuna kim nasıl girecek ki:(
Biri de çamaşır suyunu boca etmiş havalandırmadan 2 gün koku yoktu bu defa da
çamaşır suyunun kokusundan öldük.

Siz de yönetime bildirin , sizinki yine sadece yemek kokusuymuş,
bizimki leş kokusu...

sizinki daha kötüymüş ama işi sırf hava boşluğu temizlemek olan insanlar var. bizim eskiden temizlenmişti, adam en yakın pencereden halatla sarkıtılmıştı. :37: ben de şimdiki evde tuvaletin camını hiç açamıyorum. altta bir sigara tiryakisi var ve öyle böyle bir koku gelmiyor. benim çevremde çok sigara içen var ama kimsenin evinden böyle buram buram sigara kokusu almadım. tek bir adam yaşıyor ve kapısının önünden geçerken nefesimizi tutuyoruz. tuvalete de otomatik sıkan koku aldık. çıkacağız diye tahammül ettik ama yeni apartmandaki o ağır kokuyu da çekmek istemiyorum. :( ağır bir çemen kokusu. :((

Her perşembe ( semt pazarı olan gün ) tüm apartman ve daireler balık kokar,sabahları banyolar sigara,akşamları beyaz sabun (millet yıkanıyo heralde ),hafta sonları sucuk,bazı akşamlar yumurtalı ekmek ( seven biri var ama kim 2 akşamda bir yapıyorlar ) valla ben söylemekten usandım millet bu kokuları yaymaktan bıkmadı,ah bi çözüm bulsam sanada önercemde ahh ahh

zor iş insan ilişkileri ya. :) şuan oturduğum apartman daha beter. hava boşluğunda güvercinler yaşıyor. :37: düşünün kokuyu. hem onların pislikleri hem kuşların kokusu (kuşların ve kuş pisliklerinin olduğu boşluk temizlenmiyor), bir de hava boşluğuna her kattan pencere var. pencereyi açsan kuşlar girip çıkamıyor açmasan kokudan boğuluyorsun. alt katımızda sigara tiryakisi... türlü türlü kokular. buradan kurtulduk derken yeni apartmanda çemen kokusu çıktı. sinirim bozuluyor. :47: :27:

Çok çok kötü bi durum. :( tamam arada bi yemek kokar amenna ama her gün sanki salonumda ızgara yapmış, yatak odamda yemek pişirmişim gibi bi koku. Bahcemizde sürekli mangal yapılıyo (haftada 4-5 gün). Ben 5. katta olmama ragmen evimde kokudan duramıyorum alttakiler memnun sanırım hiç kimseden şikayet duymadım. Yatak odamın tam karsısında birinin mutfagı var. O başka bi dert. Camı açsam yemek, kızartma kokusu açmasam havasızlık. Her tarafım oda spreyi oldu. Ben de apartmana alışamadım daha pek tanıdığım yok bide rüzgardan giderler koku yapıyo ki ölüm gibi. Öyle bi koku ki sinirden aglatan cinsten. Kendimi pis hissetmeye baslamıstım ki herkeste aynı dert varmıs.
Yöneticiyle konusup önlem almaktan baska yapılıcak çok bişey yok gibi. Herkese tek tek sormak pek iç açıcı gelmedi, yeniyseniz yanlış anlaşılabilirsiniz yada ters tepki verenler olabilir.

Valla canım hep aynı koku ise şayet ,her evin kendine has kokularından olabilir,hani her ev başka bişet kokarya öyle olabilir,kendinden başka herkes duyar o kokuyu ama kişi kendi rahatsız olmaz ,duymaz zaten bağışıktır o kokuya,
bizim apt.da da var öyle evin kendine has kokusu olan bir aile,kapıya filan çıksam bişey için ,hah diyorum kapılarını açmışlar yine,ekşi ekşi ,turşu gibi bişey,hep kokar o ,ne yaparsan yap adamların evi kokuyor öyle,yapacak bişey yok.

Valla canım hep aynı koku ise şayet ,her evin kendine has kokularından olabilir,hani her ev başka bişet kokarya öyle olabilir,kendinden başka herkes duyar o kokuyu ama kişi kendi rahatsız olmaz ,duymaz zaten bağışıktır o kokuya,
bizim apt.da da var öyle evin kendine has kokusu olan bir aile,kapıya filan çıksam bişey için ,hah diyorum kapılarını açmışlar yine,ekşi ekşi ,turşu gibi bişey,hep kokar o ,ne yaparsan yap adamların evi kokuyor öyle,yapacak bişey yok.

ay bilirim o her evin kokusu olayını. :) genellikle yaşlıların evlerinde standart bir koku var. bazı insanların evlerinde de kendilerine has bir koku oluyor. ama bu evin her gün çemen kokması için dediğim gibi ya her gün pastırma yiyorlar ya da tarhana yapıp satıyorlar.

yan komşumuzdan yöneticiyi öğrenip yöneticiye gitmek en mantıklısı sanırım.

bi yazı yazıp giriş kapısına asabilirsin ben gürültü için yazmıştım bidaha ses olmadı kimse benim yazdığımıda anlamadı sende dene canım bi

Beni de en çok rahatsız eden konu, komşulardan gelen yemek kokularıydı, bir yemek yapıyorlardı hepsi bizim mutfakta. :KK43: aspiratörden geliyor bu kokular anladığım kadarıyla, bana koku sızdırmazlık setini tavsiye ettiler. Gerçekten de işe yarıyor. aslında çok da mantıklı, borudaki parça yukarı kalkıyor aspiratör çalışınca, sonra da çalışmazken kapatıyor boruyu. Böyle olunca da koku geri gelmiyor, böcek falan da gelemiyor. çok rahatladım açıkçası. böyle sorununuz varsa size de tavsiye ederim, aldığım yeri incelemek isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
binadaki katlara oda spreylerinden takın
işe yarıyor
her kata bir tane yada 2 kata bir şeklinde

3ay oncesinin konusu..

Ama merak ediyordum bende gadjo dilo gadjo dilo nerelerdesin..

Banlı gorunuyorsun ama hıc yoktunkı..hesabını mı kapattın ne?

Back
X