• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman sakinlerinin sokakları kendi araçları için tutma hakkı var mıdır?

Aracın içinde 7/24 kayıt yapan geniş açılı kamera var, arabamı buraya koyuyorum başına bişey gelirse zaten kayda alınmış olacak, polise gidip gerekeni yaparım deyin bence bundan sonra.
Aynı şeyi bugün düşündüm :)

Apartman ve otoparkının girişi olmadığı sürece sizi engelleyemez. Bir de gerçekten çok şaşırdım yorumlara büyük şehirde ev önü parketmemek nasıl bir olay algılayamadım. Misal bizim sokakta 10 civarı bina var ve her bina önü maksimum 2 araç alır. Eee işte apartman sakinisin ama bina önünde yer yok ne yapacaksın?

Bu arada zaten ciddi park sorunu olan bir yerde oturuyorum, kimsenin yaşamını zora sokmadığın sürece(apartman girişi, otopark girişi, kaldırım, aracın dönmesini engelleyen yerler) bulduğum yere parkederim ve o yer için kavga da ederim kimse kusura bakmasın.

Elbetteğğ binada kimler oturuyorsa, binanın önündeki yola park etmek onların önceliği ve hakkı. Bu sebeple, ben binaların önündeki yollara aslağğ aracımı park etmem, yol en çok onların. Aracımı Torosların eteğindeki ormanlık araziye park edip, oradan şehrin, binaların içine kadar yürüyom ben, size de tavsiyeğğm yaşadığınız yerdekii ormanlaraa, bozkırlaraa park ediin ahssh

Yok öyle bir hakları, yollar kamu malıdır aynen dediğiniz gibi. Yol kenarına parktan ücret alınacaksa dahi bunu işgaliye bedeli olarak alır belediyeler ve her park edene açıktır, yani belediyeler dahi kafalarına göre yol kenarlarını tutamazlar, binadaki kişilere tahsis edemezler ki şahıslar tutsun. Bunun adı işgaldir.

Çarpık kentleşme, plansızca her yeri beton yığını kaplamalarının sonuçları işte. Aracınızı, otopark girişini kapamadığı, trafik levhalarıyla yasak olduğu belli edilmemiş binaların önündeki yola park edebilirsiniz. Kimsenin "Çek bunu, biz park edeceğiz" deme hakkı yok.

Son düzenleme:
Elbetteğğ binada kimler oturuyorsa, binanın önündeki yola park etmek onların önceliği ve hakkı. Bu sebeple, ben binaların önündeki yollara aslağğ aracımı park etmem, yol en çok onların. Aracımı Torosların eteğindeki ormanlık araziye park edip, oradan şehrin, binaların içine kadar yürüyom ben, size de tavsiyeğğm yaşadığınız yerdekii ormanlaraa, bozkırlaraa park ediin ahssh
😃

Bütün sokağı kapatan aptal dükkan sahipleri var bende onlara sinir oluyorum bence bu bildiğin eşkiyalık aslında şikayet etmek gerek.

Bende ciddi ciddi okuyup sinirleniyorum ya 🤣🤣
Yıllar önce yeni araba kullanmaya başladığımda kuaföre gittim kasimi aldirip çıkacağım toplasan yarım saat ancak sürer. Kuaförün karşısında marketin önüne parkettim arabayı ama onu derken kapısı vs değil. Market kapısının baya gerisinde duruyor araba yani caminin bir kısmına geliyor. Ayrıca marketin önünde kaldırımda var direk marketin yani değil yani cadde kenarında adam baya bir saydırdı bana. Bende eşimi aradım acaba adam haklimi diye. Eşim polis bu arada trafik kurallarını vs çok iyi biliyor. Sakın çekme arabayı hicbirsey yapamaz eğer arabaya birsey olursa senden bilirim de dedi tabi ben öyle sert çıkamadım. Abi sadece yarım saate geleceğim falan deyip gittim. Eve gelince konuştuk eşimle. Normalde yola teneke içinde beton döküp koyuyorlar ya dükkan önlerinde falan park yapmayın yasak dükkana ait falan diye. Birgun bir adam oraya park ederken arabası o levhaya çarpmış ve çizilmiş. Adam o levhayı koyan dükkan sahibine dava açmış ve kazanmış tutanaklarınıda eşim tutmuş. Yani insanların evimin önü dükkanımın önü vs gibi hakları yok, egerki giriş çıkışa mal indirmeye vs engel olmuyorsa. Geçen bir haber okudum Japonya'da bir firma çalışanları ise erken gelince arabasını en uzak park yerine bırakıyormuş, işe geç kalıp son dakika yetişmek zorunda kalan arkadaşları en yakına park edip hemen şirkete girebilsin diye. Ne kadarda güzel bir uygulama bizde nelerle ugrasalim.

Bu konuda iki tarafta haklı malesef. Benim evimin önüne kendi park yerime park eden olunca sinirleniyorum. Tabi kendi kendime sinirleniyorum kimseye birşey deme hakkim yok. Ama biyere gidince park etmeye çalışırken ev sahibi burası bizim yerimiz derse onada sinirleniyorum :)) bazıları yola duba şişe fln koyuyor belediyeyi arayıp kaldirtiyorum. Bu konuda tek suçlu bence binalara izin verip otopark şartı koymayan belediyeler.

Apartman veya siteye ait otopark giriş çıkışı ve kanuni olarak park yasağı olan bir yer değilse, isteyen istediği yere aracını park edebilir. Kimse de burası bizim apartmanımızın önü park edemezsin diyemez.
Tamam kamuya ait yol, ama apartman ya da sitede yaşayanların hakkı diye bir şey de yok. Bir şey kamuya aitse, aması maması olmaz.

Öyle bir hak yok hatta yer tutmak için duba gibi çeşitli engeller koymak da yasak. Polise şikayet edilse ceza yiyebilirler. Gönül ister ki herkes kendi kapısının önüne park etsin ama elini sallasan arabaya çarptığından sıkıntı oluyor.

Ayrıca ispark olan yerlerde bazı iş yerleri bazı alanları kiralıyor. Kağıthanede denk gelmiştim. O alandan müşteriler faydalanıyor mesela. Öyle bir durum yoksa faydalanabilirsiniz.

Çarpık kentleşme, plansızca her yeri beton yığını kaplamalarının sonuçları işte. Aracınızı, otopark girişini kapamadığı, trafik levhalarıyla yasak olduğu belli edilmemiş binaların önündeki yola park edebilirsiniz. Kimsenin "Çek bunu, biz park edeceğiz" deme hakkı yok.
Keşke bu sokak çok dar biri hastalansa ambulans giremez, evlerden biri yansa itfaiye giremez deyip illa kapımın önüne park edeceğim inadı yaparak daracık sokakları kimse işgal etmese, maalesef insanlar apartmanların dibine başkası park edince benim arabam açıkta kalacak tepkisi gösteriyor, aynı sokaktaki başka binalardan birinde acil bir durum olursa sokağa araç giriş çıkışı olmaz diye düşünmüyor.

Keşke tepkimizi engelli yol ve rampalarına, yayalara tahsis edilmiş kaldırımlara park edenlere de göstersek ama düşünme önceliğimiz kendi aracımız😌

Öyle bir hakkı yok sokak herkesin de, olsa bile bu şekilde mi söylenir Allahın ayısı😶 Ne kadar kaba ve saygısız bir insan🤐

Öyle bir hakkı yok. Apartman girişini engellemedikten sonra istediğiniz yere park edebilirsiniz.

Yani adam da sinirlenmekte haklı aslında. Biz de cafelerin barların yoğun olduğu şehrin merkez bir semtte oturuyoruz. Otoparkımız yok eski site. Cuma ve Cumartesi akşamları araçla bir yere gidemiyoruz. Gitsek dönüşte aracımızı koyacak yer kalmıyor bize o barların müşterileri kapatıyor her yeri. İnsan bir sinir oluyor yalan yok.

Aklıma kaç yıl önceki mevzu geldi.
Okul önüne park ettim arabayı çocuğu alacağım.
Etütte olduğu için yol da zaten boş normalde kalabalık yoğun oluyor malum okul önleri.
Kadının biri geldi yanında olmayan(dikkatinizi çekerim olmayan) bebek arabası için, oradan geçemeyeceğini iddia edip arabanı çek burdan dedi. İndim baktım kaldırıma mı çıkmışım diye yok çıkmamışım zaten cep var oraya çekmiştim.
Duvarla aramda da bir değil iki bebek arabası geçecek yer var.
Çıktım yoo burda yer var çekmiyorum başka yere dedim.
Önce birşeyler geveledi sonra tekerleğini patlatırım senin demez mi?
Aynı okuldan veli imiş bu arada.
Hadi patlat bakalım bu okuldaymış çocuğun bulurum adını uğraşırsın polisle dedim.
Hala diyor ki benim bebek arabası geçemiyor ordan.
Tam o sırada bebek arabası olan birisi geçti.
Bak dedim salına salına geçti olmayan bebek arabası için niye şuan kavga yapıyorsun diyorum.
Yok o geçmiş ama kendi bebek arabası büyükmüş geçemezmiş. :D
Arkadaşlar bırak muhatap olma sıkıntılı deyip aldı beni.
Hayır kavga da en nefret ettiğim şey.
Git diyorum ben kavgayı sevmiyorum Allah aşkına yanımdan git diyorum yok mahalleyi inletiyor sesiyle.
Umursamadıkça daha da deliriyor ahhshhd.
Ay aklıma geldi de sinirim bozuldu.:D
Şehir içi park durumu kaos zaten.
Ama belediyeye ücret verip tutmak da ne bileyim ayrı bir kafa. :D :D

Çok arada bir konu anlattığınız hikayede kesinlikle haklısınız ama orada oturan kişininde apartmanının önüne arabasını park etme önceliğide olmalı :S

Şuan çok öfkeliyim. Sakinleşmeye çalışıyorum. Oğlumu özel eğitime getirdim. Sokağın uygun bir yerinde arabamı park ettim. İnanın park ettiğim yer duvar dibi. Binadan bir adam çıktı. Buradan arabanızı çekin dedi. Bir sürü saçma sapan gerekçe sundu. Önce bina önüne çektiniz dedi. Burası duvar dedim. Sonra özürlü yeri dedi Hani nerede tabelası dedim. Siz buraya park ediyorsunuz bu insanlar nereye park edecek dedi. Ama burası kamu alanı, böyle bir dertleri varsa otoparklı bir evde oturtabilirler dedim. Biz burası için belediyeye kira ödüyoruz dedi. Bu külliyen yalan, böyle bir uygulama yok dedim. Ama çaresiz arabamı oradan almak zorunda kaldım. Çünkü arabama zarar verebilir. Şimdi soruyorum size apartmanların kamu alanı olan sokakları tutma hakkı var mıdır? Ben bunu gasp olarak nitelendiriyorum. Ya siz?
Kesin emekli askerdir camda oturup park yeri takibi yapıyordur akşama kadar :işsiz: Daha önce annemlerle yaşarken karşı apartmanımızda oturan adam aynısını bana yapıyordu, ben de gıcıklık olsun diye sürekli arabamı oraya parkediyordum.Hayır yani zaten apartmanlarımız karşılıklı arada bir adım yol var neyin peşindesin.Senin apartmanında oturan da benim apartmanımın önüne koymuş Allah'ın sokağı istediğim yere park ederim :bicak: Bir gün yine oraya park etmişim, sabah bi gittim arabanın yanına bir not; işte efendime söyleyim insanların haklarına tecavüz etmeyin yoksa bir gün size de tecavüz ederler vs. vs. Sen misin bunu yazan, girdim apartmana çaldım bir kapıyı, adamın penceresini biliyorum aldım adını soyadını,karakola gittim şikayetçi oldum. Adamı aldılar evinden. Vay efendim ben yazmadım vs. o notu sizin koyduğunuzu pencereden gözlerimle izledim dedim (ifademde de öyle söyledim). Sizi tacizle tehditten içeri attırayım da görün vs. Adam özürler pişmanlıklar yalvar yakar ben öyle demek istemedim haklarınızı kastettim falan filan.. Polisler de oranın sokak olduğunu kendi tapulu malı olmadığını söyledi adama, baya bi dil döktü, yarım günden uzun karakolda vakit geçirdim sonra uzlaştık şikayetimi geri çektim. Bir daha da bulaşamadı bana hadsizzzzzz :bicak:

Kendi otoparkim var. Ozel gunlerde misafirler geldigi icin otoparkta yer kalmiyor bazen. Iste o durumlarda apartmanin etrafina parkeden araclardan rahatsizlik duyuyorum. Sonucta apartmanda da uzaga gidemeyecek hasta, yasli vs. Insanlar var. Apartman onlerine degil de mumkunse daha acik yerlere parketmeyi dogru buluyorum. Ben cogunlukla oyle yapiyorum. Ev onune parkedeceksem de zaten camdan goren olunca izin istiyorum. Boyle sormadan etmeden ustune cikisarak yerlesmek hos degil bence.

Back
X