• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman bahçesinde lağım faresi

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Hayırlı gecelerrrr.

Kusura bakmayın konu biraz iğrenç ama ne yapacağımı bilemedim. :olamaz:

Öncelikle giriş katında oturuyorum bahçeli bir apartmandayım. Az önce çamaşır asarken bir kıpırtı duydum baktım siyah bir şey. Kedi değil, çünkü bahçeye sokak kedileri ve köpekler için yiyecek koyuyorum mahallenin kedilerini tanıyorum. Kediden küçük,kedi yavrusundan büyüktü köpek yavrusu kadar vardı hatta pıttık pıttık koşuyordu.:kızgın:

Kışın eşim mazgalların orada görmüştü ama yağmur çok yağdığı için çıkmıştır diye üstüne çok düşmedik ama şimdi kapı pencere hep açık. E ben giriş kattayım. Yarın yöneticiye söyleyeceğim ama bir çalışma yapacağını düşünmüyorum çünkü değişik komşularım var mesela apartman içi aydınlatma çok zayıf, fener açmadan kapıyı açamıyoruz onu yaptırmazlar kamelyayı süslemeye para harcarlar vs. kendileri neyden rahatsız oluyorlarsa onu yaparlar yani.

Şimdi sorum şu; bu fareler düz duvara tırmanıp evime girerler mi?
Ve kendimce nasıl bir önlem alabilirim? Kapan falan kurmayı düşündüm ama kedi ve köpekler gelip gidiyor o yüzden onu yapamam. Şimdiden çok teşekkür ederim..

Hayırlı gecelerrrr.

Kusura bakmayın konu biraz iğrenç ama ne yapacağımı bilemedim. :olamaz:

Öncelikle giriş katında oturuyorum bahçeli bir apartmandayım. Az önce çamaşır asarken bir kıpırtı duydum baktım siyah bir şey. Kedi değil, çünkü bahçeye sokak kedileri ve köpekler için yiyecek koyuyorum mahallenin kedilerini tanıyorum. Kediden küçük,kedi yavrusundan büyüktü köpek yavrusu kadar vardı hatta pıttık pıttık koşuyordu.:kızgın:

Kışın eşim mazgalların orada görmüştü ama yağmur çok yağdığı için çıkmıştır diye üstüne çok düşmedik ama şimdi kapı pencere hep açık. E ben giriş kattayım. Yarın yöneticiye söyleyeceğim ama bir çalışma yapacağını düşünmüyorum çünkü değişik komşularım var mesela apartman içi aydınlatma çok zayıf, fener açmadan kapıyı açamıyoruz onu yaptırmazlar kamelyayı süslemeye para harcarlar vs. kendileri neyden rahatsız oluyorlarsa onu yaparlar yani.

Şimdi sorum şu; bu fareler düz duvara tırmanıp evime girerler mi?
Ve kendimce nasıl bir önlem alabilirim? Kapan falan kurmayı düşündüm ama kedi ve köpekler gelip gidiyor o yüzden onu yapamam. Şimdiden çok teşekkür ederim..
ayy arkadaşım ben de karıncalardan dert yanıyordum demin:(( çok fena ya.
üzgünüm ama onlar tırmanıyor diye biliyorum. Hatta bildigin kedi gibi sicriyorlarmis.

teyzem 9. Katta terasta görmüştü. İlaclattilar ama bunun için ev değil tüm site ilaçlanması gerekiyor diye biliyorum. Tek size değil üst katlara da girer yani. Böyle deseniz yine de yanaşmazlar mi?

Maalesef farenin giremeyeceği yer, tırmanamayacağı yükseklik yok, fareler çabuk çoğalan canlılardır, birkaç haftada doğuruyorlar, en az 5 yavruları oluyor o da en iyi ihtimalle, önlem alınmazsa tüm apartmanı istila ederler:)

Back