• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apart mi yurt mu

Cok aciklayici ve net bi cevap oldu tesekkur ederim :) Evet herkes ayni seyi soyluyosa bi bildiginiz vardir. Benim de kafam en cok aparta basiyo ama yine de ikisini de hic gormedigim icin fikirlerinizi almak istedim.
Yemek yapabiliyorum onda sikintim yok ama yapamadigim belki cebimde param olmadigi zamanlarda bi yerde hazir yemek oldugunu bilme fikri cezbetti yurtta. Ama fare yemek de istemiyorum tabi ki :)
Mesela karın doyurmak değil mi sonuçta, para yokken peynir ekmekle idare edebilir insan. Seni yurtta yemek olduğunu bilmek değil yaratıcılığın cezbetsin. Yazık günah , 430 nedir yani? Çok pahalı. Boşver sen apartı seç, neticede tek başına değilsin, 2 kişi daha var senden başka, aç kalmazsınız.

Beni de yemek durumu dusunduruyo. Bi arkadasin dedigi gibi okulda yiyebilirim diyorum ama. Ne kadar gidiyodu ortalama?
yemek konusunu halledersin masraflı ama en azından icine siner. nasıl yapıldığını bilmediğin zor durumda bırakabilecek şeyler için yurt tercih etme. çok sıkılırsın. kafana uyan biriyle eğlenceli olur. apartın tek eksisi bazı leydiler yediği tabağı günlerce yıkamıyor bile çok pis insanlar olabiliyor.

Sitesinde iki kisilik odalarin fotografi vardi sadece. Onlar da ayni odada. 3 kisilikleri bilmiyorum ama. Ayni oda cok mu sikinti olur. Orada bulabildigim tek apart orasi
Yani şimdi bir tane oda arkadaşıyla anlaşmak 3 tane oda arkadaşıyla anlaşmaktan daha kolay. Tek kişilik olsaydı oda daha iyiydi. Ama tek alternatifin buysa özel yurda gitmekten daha iyidir bence.

bir de tavsiyem en fazla iki kişilik tut apartını. nerde çokluk orda .. hesabı. herkes temiz aile terbiyesi almıyor sonrası sıkıntı

yemek konusunu halledersin masraflı ama en azından icine siner. nasıl yapıldığını bilmediğin zor durumda bırakabilecek şeyler için yurt tercih etme. çok sıkılırsın. kafana uyan biriyle eğlenceli olur. apartın tek eksisi bazı leydiler yediği tabağı günlerce yıkamıyor bile çok pis insanlar olabiliyor.
O leydilerden ikisi bu sene oda arkadaşımdı. Değiştirme şansın da olmayabiliyor yurtta, ben değiştirmek istedim mesela ama yer yoktu. Yurtta yemeğin yemekhanede yenmesi demek oda arkadaşının bulaşık çıkarıp da haftalarca yıkamayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki... Haftalarca yıkamazlardı, kavga ederdik. Kendi tabakları bu arada ha, bizimle ilgisi yok. 4 kişilik oda, iki tanesi manyak olunca böyle oluyor. Odaya başka odalardan misafir çağırırlardı, çay kahve içmek için. Temiz bardakları kalmazdı da çay içecekleri zaman bile yıkamazlardı, sıcak suyla gelişigüzel çalkalar öyle çay koyup içerlerdi. Uyarınca kavga çıkardı, idareye şikayet edince de idareye tamam derler ama yapmaya devam ederlerdi. O leydilerin kafasını koparasım var hala daha...

Tek kisilik apart tutabilirsen en iyisi o, olmadi 2 kisiligi tercih et, yemegi de cok dusunme insan bir sekilde doyuruyor karnini. Ben evde kaldim ama ay sonuna kadar butun paramizi bitirdigimiz oluyordu, yarim ekmek arasi domates peynir ya da okul yemekhanesi ne gune duruyor :cool:

O leydilerden ikisi bu sene oda arkadaşımdı. Değiştirme şansın da olmayabiliyor yurtta, ben değiştirmek istedim mesela ama yer yoktu. Yurtta yemeğin yemekhanede yenmesi demek oda arkadaşının bulaşık çıkarıp da haftalarca yıkamayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki... Haftalarca yıkamazlardı, kavga ederdik. Kendi tabakları bu arada ha, bizimle ilgisi yok. 4 kişilik oda, iki tanesi manyak olunca böyle oluyor. Odaya başka odalardan misafir çağırırlardı, çay kahve içmek için. Temiz bardakları kalmazdı da çay içecekleri zaman bile yıkamazlardı, sıcak suyla gelişigüzel çalkalar öyle çay koyup içerlerdi. Uyarınca kavga çıkardı, idareye şikayet edince de idareye tamam derler ama yapmaya devam ederlerdi. O leydilerin kafasını koparasım var hala daha...
hiç özveri yok ya. aynı odadasın diğerlerine kokar mı eder mi bir düşün be. nerdeee. ben ne iğrençlikler gördüm ya neler neler. insanlarla yaşamak o kadar zor kiii.. şehir dışı kazansaydım tek kişilik tutacaktım. neyseki evime yakın olanı geldi. ben bütün dönem çamaşır yıkamayıp bavula biriktirip evine götüren insan görmüşüm. hala düşünürüm pis iç çamaşarları kurtlanmış şekilde hangi yüzle götürdü. mutfakta haftalarca yaptıkları yemek dururdu da görevliler atardı çöpe. bunlar evinde hiç mi görmemiş bilmiyorum ki. iğrençler

Bana oylesi denk gelmez umarim. Universite hayatimi insanlarin pislikleriyle ugrasarak gecirmek istemem.
Hepinize cook tesekkurler arkadaslar. Apartta karar kildim, bu kadar deneyim yaniliyo olamaz :)

İlk yıl yurtta kal, çevren ve çok arkadaşın olur. İkinci yıl arkadaşlarını seçerek eve çıkarsın. İkisini de görmüş yaşamış olursun.

Back
X