annem de nişanlıyken apandist ameliyatı olmuş,4 tanede turp gibi çocuk doğurdu .. muhtemelen bunun içinde kontrol falan yaptırmamıştır .. ben gebe kalmak için herhangi bir kontrol yaptırmadım, o yüzden ne gibi kontroller var bilmiyorum .. sadece gebe iken,rutin kontrol ve muayenelerime gittim..eğer ki,herhangi bir hastalığın varsa kontrol isterler..mesela guatr,şeker,tansiyon gibi .. :94:
Apandist ameliyatının gebe kalmaya engel olup olmadığını yada tüplere zarar verirmi bilmiyorum.Ama tüplerinin açıkmı kapalımı olduğunu rahim filmi çektirerek öğrenebilirsin.
Rahim filmide rahim içine ilaç verilerek üsttende film çekilerek yapılıyor internete rahim filmi nasıl çekilir diye yazınca dah detaylı bilgi edinebilirsin.İnşalah gebeliğe engel bir durum yoktur Allah yardımcın olsun.Ama sorun olsada artık herşeyin çaresi var sakın üzme kendini
benim korkum apandisit ameliyatı oldum dediğimde doktorun bana bebek dşünürsen tüplerini kontrol ettir demesi. acaba bu ameliyatta tüplerle alakalı bi sorunmu oluor anlamadım. ben zaten adetim bitsin hemen dr.a gitmeyi düşünüyorum bebek düşünüyoruz artık. rutin kontroller yapılması için ama ben bu drumu söylediğimde rahim filmi istermiki.rahim filmi çektirmenin zararı olurmu ?
bende apandisit ameliyatı oldum ve sağ taraftaki tüpüm kapalı. bazen ameliyat sırasında tüplere zarar verip yapışma ihtimali oluyormuş. bende çocuk düşünmeye başlayıp 1 yıl uğraştıktan sonra dr rahim içi film istedi. gerçi o filmi çeken dr tümden yanlış çekmiş bana iki tüpümünde kapalı olduğunu kesinlikle normal yoldan bebeğimin olmayacağını söylemişti. başka dr a gidip filmi gösterdiğimde yanlış çekilmiş dedi. laparoskopi yaptı ve sağ tarafın kapalı olduğunu söyledi. muhtemelen apandisit ameliyatı sırasında olmuş olabileceğini söyledi. seni korkutmak istemem tabiki. ama hemen endişeye kapılma dene hamile kalamazsan rahim içi film çektir. ben ilk gebeliğim aşılama oldu. ondan sonra 3 gebeliğimde normal yoldan hamile kaldım. gerçi iki düşüğüm oldu.
bende apandisit ameliyatı oldum ve sağ taraftaki tüpüm kapalı. bazen ameliyat sırasında tüplere zarar verip yapışma ihtimali oluyormuş. bende çocuk düşünmeye başlayıp 1 yıl uğraştıktan sonra dr rahim içi film istedi. gerçi o filmi çeken dr tümden yanlış çekmiş bana iki tüpümünde kapalı olduğunu kesinlikle normal yoldan bebeğimin olmayacağını söylemişti. başka dr a gidip filmi gösterdiğimde yanlış çekilmiş dedi. laparoskopi yaptı ve sağ tarafın kapalı olduğunu söyledi. muhtemelen apandisit ameliyatı sırasında olmuş olabileceğini söyledi. seni korkutmak istemem tabiki. ama hemen endişeye kapılma dene hamile kalamazsan rahim içi film çektir. ben ilk gebeliğim aşılama oldu. ondan sonra 3 gebeliğimde normal yoldan hamile kaldım. gerçi iki düşüğüm oldu.
işte korkum bundandı. yaa napcam ben rahim filmi nasıl peki agrı verdiimi ? ya benimde tğplerimin 2 side kapalıysa off adet biter bitmz hemen dr.a gidicem. saol cvp için
ilk defa böyle bişey duyuyorum. çünkü ameliyat olmuş tanıdıklarım var,çocukları da var. apandisit ameliyatı olmakla ilgili değil de,bulunduğu bölge ititbariyle ameliyatta yapılabilecek yanlışlarla ilgili gibi geldi bana. nasıl bazı ameliyatlarda sinirlere zarar veriyolar zedeliyolar,apandisitte de tüpler zarar görebiliyo olabilir. endişelenme bence,bu sadece bir ihtimal,herkeste olan bir sorun değil. ayrıca ikisi kapalı olsa bile imkansız diye bişey yok tüp bebek yaparsın
Apandisti patlamış ve ameliyat geçirmiş biri olark Dr. a sorduğumda "evet, apandisit ameliyatı gebe kalmaya engel olabilir ama olmaya da bilir. Vaka bazında incelemek lazım genelleme doğru olmaz" dedi. Ben 23 haftalık hamileyim, ben de sorun çıkmadı...