• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aortik ark anomalisi (double aortic arch)

silvin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
34
56
88
46
23+4 günlük hamileyim. 12. haftada bebeğimin ense kalınlığı 2.72 mm çıktı NIFTY test yapıldı ve temiz çıktı. 22 hafta ayrıntılı ultrasonda bebeğimde çift aortik ark olduğu tespit edildi ve DiGeorge sendromundan şüphe edildiği için amniyosentez yapıldı 22+4 de. Sonuçların çıkması için 3 hafta var ve ben çok tedirginim ağlamaktan helak oldum.benzer durumu yaşayanlar bilgi paylaşabilirse çok sevinirim.

Hiç cevap gelmedi ben gelişmeleri yazayım böyle bir durumla karşılaşan biri olursa diye. Amniyosentez (microarray) sonucum 14 günde çıktı ve temiz herhangi bir problem yok dedi doktorum. Çift aortik ark anomalisi nasıl bir yol izleyecek ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ben yine yazarım. Burası benim sayfam oldu sanki :)

Geçmiş olsun dikkatimi çekti okudum ama hiç bilgim yok yinede paylaşın mutlaka biri böyle bir şeyi araştıracaktir.kendinizi boşa uz musunuz bebisi de üzme annesi sağlıkla kucağına al insallah

Kendi konumu kapatayım artık. Bebeğim dünyaya geldi şu an 2.5 aylık double aortik ark farklılığı mevcut. Kendisine yansıyan en ufak bir problem yok şu an. Doktorlar normalin bir varyasyonu dedi. Yanımda sağlıklı mışıl mışıl uyuyor. Zaman ne gösterecek bizlere bakalım.

Bızdede aort kortasyonu suphesı dendu beynınde su toplaması var dedı dua edın lutfen bızdede inşallah geçer

Kendi konumu kapatayım artık. Bebeğim dünyaya geldi şu an 2.5 aylık double aortik ark farklılığı mevcut. Kendisine yansıyan en ufak bir problem yok şu an. Doktorlar normalin bir varyasyonu dedi. Yanımda sağlıklı mışıl mışıl uyuyor. Zaman ne gösterecek bizlere bakalım.

Merhaba arkadasim, oncelikle hayirli ugurlu olsun ve sonuclarinizin temiz cikmasina cok sevindim.
bugun uyandigimdan beri postlarini okudum cunku bende su anda bulent beyin ekibi ile pooling yontemiyle denemeye basladim. Su anda lucrin 3 aylik depot vuruldum ve gonamax omega q10 biosteron kullanmaya basladim. Bulent beyin eski hastasiyim kendisine guvenim tamdır. Ancak bazi sorularım var cevap verebilirsen cok cok mutlu edersin beni. Oncelikle bana 3 ay sonra birinci yumurta toplama işlemini yapacagiz dediler ama lucrinden dolayi adet gormeyecgim, nasil toplayacaklar ki yanlis mi anladim acaba? Bir de ortalama 45 bin gibi bir maliyeti olacak saniyorum ilaclar dahil. Hesabim dogru mu? Sizin ne kadara çıkmıştı maliyet hatirladigin kadariyla bilgilendirirsen sevinirim :) daha fazlasina gücümüz yetmeyecek gibi görünüyor endiselendim o yuzden. Sevgilerimle

Rabbim sana bağışlasın inşallahh hiçbir sıkıntı yaşamazsınız..

Merhabalar çok geçmiş olsun Allah bebeğinize sağlıklı güzel ömürler versin. Bende 21+6 hamileyim. Ayrıntılı ultrasonda bana da çift aortik ark teşhisi konuldu yine aynı şekilde di george dan endişelendi yarın amniosentez yapılacak çok korkuyorum bebeğimi kaybetmekten ve çok merak ediyorum bebeğinizin sağlık durumu nasıl? Hiç kimse tam bişey söyleyemiyor çok nadir rastlanılan bi rahatsızlık araştıramıyoruz bile. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben amniyosentez yaptırmadım anne karnında aort koartasyonu ve beyınde ventrıkularMegali geçti başka sıkıntılarımız var suann Allah yardımcın olsun zor bisüreç

Merhabalar çok geçmiş olsun Allah bebeğinize sağlıklı güzel ömürler versin. Bende 21+6 hamileyim. Ayrıntılı ultrasonda bana da çift aortik ark teşhisi konuldu yine aynı şekilde di george dan endişelendi yarın amniosentez yapılacak çok korkuyorum bebeğimi kaybetmekten ve çok merak ediyorum bebeğinizin sağlık durumu nasıl? Hiç kimse tam bişey söyleyemiyor çok nadir rastlanılan bi rahatsızlık araştıramıyoruz bile. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba, bende sağ aortic ark ve bahsedilen Digeorge 22q11 delesyon sendromu tanısı ile amniyosentez olmak zorunda kaldım daha 5 gün geçti, 12.haftada nift test yaptırmıştım temiz gelmişti 21.hafta detaylı usg’de teşhis koydular neye uğradığımı şaşırdım kahroluyorum ama bir taraftan da inanmam istemiyorum bende günlerdir araştırıyorum ama iyi veya kötü bir sonuca ulaşamıyorum 2 hafta sonra sonuçlanacak İnşallah temiz çıkar sonuçlarımız..

Merhaba, bende sağ aortic ark ve bahsedilen Digeorge 22q11 delesyon sendromu tanısı ile amniyosentez olmak zorunda kaldım daha 5 gün geçti, 12.haftada nift test yaptırmıştım temiz gelmişti 21.hafta detaylı usg’de teşhis koydular neye uğradığımı şaşırdım kahroluyorum ama bir taraftan da inanmam istemiyorum bende günlerdir araştırıyorum ama iyi veya kötü bir sonuca ulaşamıyorum 2 hafta sonra sonuçlanacak İnşallah temiz çıkar sonuçlarımız..
İnşallah Allah yardımcımız olsun bizim 2 haftamız geçti ama nasıl geçti 😞 1 hafta sonra çıkacak sonuç Allahın izniyle kötü düşünmek istemiyorum. Sonrası için de araştırma yapıyorum birkaç doktorla görüştüm bebek yogun bakım ünitesi olan bir hastanede doğum yapmam gerekiyormuş ve doğumda çocuk kardiyologunun da bulunması gerekiyormuş be artık perinatolog kontrolünde olmam gerekiyormuş. Allah bebeğimize sağlık versin tek duam

Ben amniyosentez yaptırmadım anne karnında aort koartasyonu ve beyınde ventrıkularMegali geçti başka sıkıntılarımız var suann Allah yardımcın olsun zor bisüreç
Allah esirgesin sağlıkla doğsunlar inşallah çok zor bi süreç beklemek zor sonrasında nasıl olacağına dair kimse tam bilgi veremiyor o çok zor Allah yardımcımız olsun

Merhaba aynı hastalık benim oğlum da da mevcut. Sizin durumunuz nasil doktor kontrolleriniz oluyor mu

Merhaba doğum yaptınız mı ? İnşallah herşey iyidir

Merhaba bize de sağ aortik ark denildi diğer herşeyi normal gi George send. İçin amniyosentez dediler yaptırmayı düşünmüyorum. Sizin de bebeğinizin doğmadan önce herşeyi normal miydi yani sadece aort anomalisi mi vardı ?

Merhaba bize de sağ aortik ark denildi diğer herşeyi normal gi George send. İçin amniyosentez dediler yaptırmayı düşünmüyorum. Sizin de bebeğinizin doğmadan önce herşeyi normal miydi yani sadece aort anomalisi mi vardı ?
Sakın amniyosentez yaptırmayın o strese sakın girmeyin

Benim de bebeğime 21.hafta detaylı usg de sağ aortik ark teşhisi konuldu ilave olarak amniyo sıvısı fazla, sol ana damarı süperior vena cava diye bir anomali, kalp atışları taşikardide, plasentanın ucuna tutunmuş anormal göbek kordonu, plasentada gizli iç kanama alanı teşhisi, bebekte hareket kaybı teşhisi ile amniyosentez istendi amniyosenteze ilave 22q11 Di georgy detaylı tarama, Sma1-Sma2 testleri, Mikro Array Cgh taraması, ve kromozom taraması.. 12.haftamda nifty test yaptırmıştım herşey temizdi ama kaileye almadılar o testi bebeğiniz yaşamaz dedi çok değerli profesör perinatolog! Ve yaptırdım, o amniyosentez anını anlatamam vicdan azabı herleyin en acısıymış bebeğimi ekranda izledim dualar ederek, o günden sonra hayat durdu bize hele ki bana 3 hafta sonra ilk sonuçlar çıkmaya başladı tek tek her sonuçta arandım ve herşey temiz çıktı artık tek sıkıntım plasentada ki gizli kanama ve göbek kordonunun plasentanın kılcal damarlarına bağlanmış olmasıydı, gittiğim tüm profesörlere son verdim ve elimdeki dosyamla yıllar öncesinden tanıdığım sıradan normal bir operatör kadın doğumcu olan bir doktora gittim, bana ilk söylediği şey bu bebek sağlıklı sağlıksız olan plasenta ama onuda çözeriz 2 günde bir usg ye geleceksin bebekte hareket hissetmediğin 2 saati bulursa o an hastaneye yetişeceksin, bebek fazla kilo alamaz maksimum 1,5 kilo doğar dedi buna hazırlıklı olun dedi, aortik ark meselesine ise bu tamamen genetik bir durum göz rengi saç rengi gibi dedi ama içimiz rahat olsun bu yüzden çocuk kardiyoloji uzmanına gitmelisiniz ve fetal ekoya gireceksin dedi. Bir uzman bulduk ve fetal ekoya girdim 27.haftamda bebeğimin kalbi ile ilgili bu damar anomalisinden başka bir sıkıntı çıkmadı, taşikardi orda da oluştu ama bu kalple ilgili değil bebek strese giriyor plasentanız sebep olabilir dedi veya tamsiyonunuz yükseliyor olabilir dedi kardiyoloji hocası bize, bunları kadın doğumcu doktora raporladı. O günden sonra her saat tansiyonumu ölçerek 2 günde bir usg ve nst ‘ye girerek 33. Haftaya kadar gelebildik tabi bebeğimin kilo alımı 28.haftada durdu bir daha gram oynamadı ama ciğer geliştiricinin işe yaraması ve iç organlarının gelişmesi için bekleyebildiği kadar beklettiler, 33+2 de hareketleri hissetmemem ve şiddetli baş ağrısı ile acile yetiştim tansiyonum 16/10 du ama 15 dk içinde 10/6’ya düştü ve bebekte hareket başladı ama eve salmadı doktorum yatışım yapıldı 33+4 sabahı yine tansiyon 19/10 ve kasılmalarla uyandım acil doğuma alındım bebeğim 1150 gram doğdu 3 haftada 2 kilo olunca taburcu edildi başka hiçbir sağlık sorunu çıkmadı hastane kendi bünyesinde olmadığından dışarıdan çok ünlü hocaları kontrol için yenidoğan yoğun bakıma getirdi kardiyoloji, gastroentoloji gibi alanında uzman profesörlerin muayenesine girdi, doğumdan önce belki sağ aortik ark yutkunma sıkıntısına yol açabilir yemek borusuna baskı uyguladığından demişlerdi ama onuda yaşamadık şükürler olsun, çok uzun yazdım ama hiç korkmayın şu amniyosentez olayına ise hiç bulaşmayın derim..

Back