aort stenozu

DemirelMerve

DEMİR'S MOM
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
98
1
6
gebeliğimin 26. haftasında öğrendim bebeğimin aort stenozu olduğunu,ve ondan sonra doğuma kadar günler geçmedi diyebilirim,36. haftada doğum yaptım.sabah doğan bitanecik oğlum öğleden sonra anjio oldu doktorlar kesin çözüm değil sadece zaman kazanmak için dediler 10 gün yeni doğan yoğun bakımda yattı ve evimize geldik.15 günde bir kontrollere gittik ve 40 günlükken tekrar anjio olması lazım dediler ama bu seferki anjio başaralı geçmedi ve 2 gün içinde ameliyata alındı ,çok şükürkü ameliyat iyi geçti şimdi 8 aylık kontrollere devam ediyoruz tabi ama tekrar ameliyat olması söz konusu :2: benim merak ettiğim böyle bi durum yaşayan var mı aramızda ?

Merve Merhaba, 5 gün önce 2 aylık kızıma da aynı tanı kondu. Konuyu araştırırken yazına rastladım, cevap veren olmamış, ben merak ediyorum, ameliyat nasıl oluyor, çocuğu çok sarsıyor mu? Bize de belki anjıyo ve ya ameliyat gerekebilir dediler, çok endişeliyim. Çocukta iz kalıyor mu?

Ozel Mesaj gonderme hakkim yokmus, buradan cevap yaziyorum;

Tabi ki iyi olduktan sonra izin onemi yok ancak kiz cocugu oldugu icin ileride sikinti yasamasindan korkarim. Bizim ameliyat ya da anjiyo olup olmayacagimiz henuz belli degil. Kizimin 2. Ay kontrolunde ortaya cikti, Liv hospitalda cocuk doktoru, oradaki cocuk kardiyologuna yonlendirdi bizi, prof. Gul saylan sayin. Kadin 1,5 sonra tekrar bakalim dedi. Bu arada ben arastirdim cocugu dogustan kalp hastasi bir arkadasim baska doktor onerdi, haftaya ona goturucez insallah, bir baskasinin da fikrini almak istiyoruz, Yalim yalcin - florance nightengale da. Bunun disinda levent saltik ve riza turkoz icin de iyi seyler duydum. Ben anjiyo ya da ameliyata sicak bakmiyorum, yani hayati bir durum olmadigi muddetce duzelmesini beklicem, bu kadar kucuk bir bebegin ameliyat edilmesi fikri bile bence korkunc. Sizin cocugunuzun saglik durumu nasil su anda? Siz nerede yaptirdiniz ameliyati?

Biz Medipol mega üniverstesinde yaptırdık ameliyatımızı kii zaten doğumdan öncede araştırıp orayı bulmuştuk.Doktorumuz donç. dr Abdullah Erdem çok memnunuz.bizde bir çok hastane dolaştık fikir almak amacıyla ama hiç biri beni tam anlamıyla tatmin etmedi.bizde 2 ayda bir kontrole gidiyoruz bir ameliyat daha gerekicek dediler ama ne zaman olacğı belli değil.İlk ameliyatında okadar kötü olmuştum ki bir aylık bir bebek ve açık kalp ameliyatı şaka gibi geliyor kulağa Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın Aort stenozunda kendiliğinden düzelme mucize gibi bişey ,keşke öyle bişey olsa :2: Raporda sadece aort stenozu mu yazıyo ?

Evet aort stenozu diyor, ameilyat ne kadar sürmüştü ve sonrasında iyileşmesi ne kadar zaman aldı? Şu anda sağlık durumu nasıl peki?

Evet aort stenozu diyor, ameilyat ne kadar sürmüştü ve sonrasında iyileşmesi ne kadar zaman aldı? Şu anda sağlık durumu nasıl peki?

6 saat kadar sürmüştü ,1 yaşından küçük bebeklerde iyileşme ve yaraların kapanması daha çabuk oluyor.ameliyattan neredeyse 1 ay sonra tamamen iyileşmişti.şuanda bence gayet iyi dışardan bakıldığında da gayet sağlıklı gözüküyor ama doktorlar kapak değişim ameliyat olması gerektiğini söylüyor ne zaman olacağı belli değil tabi belki 3 ay belki 3 yıl sonra

6 saat mi? Allah ım 6 saatte ben ölürüm, dayanamam, şimdi o uyurken bile gidip gidip öpüp kokluyorum, 6 saat ne olacağını bilmeden onu öyle ameliyathane de bırakmak düşüncesi bana korkunç geliyor. Nasıl sabrettin peki? Çocuğun şu anda kaç yaşında?

Ölüp ölüp dirildim o 6 saat bana 6 yıl gibi geldi diyebilirim.Neler neler geçti aklımdan, ağladım ,zaman zaman isyan ettim ama bol bol dua (Allahım ona bişey olmasın lütfennnnn ) .ayh tüylerim diken diken oldu yine,sizi korkutmak için yazmıyorum bunları yaşamayan anlayamaz ama bi anne için çok zordur o 6 saat.. 11. ayına girdi 5 gün önce

Merhaba aynı hastalıktan yiğenimdede var aort stenozu denildi şuan üç aylık kalbindeki basınça göre önce balon ameliyatı sonra kapak değişimi denildi sizinle iletişime geçmek istiyorum bu süreçte sizinde neler yaptığınızı öğrenebilirmiyim telefon numaramı versem lütfen ararmısın

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…