Merhaba. Ben de bu bölüme yeni kayıt yaptırdım. Bölümü zor bulan arkadaşlar var ama ben o kadar da zor olduğunu düşünmüyorum. Zaten koca sene boyunca toplam 6 ders alıyoruz. Bir de örgün okuduğumuzu düşünsenize, onlar bir dönemde bizim 1 senede aldığımızdan daha fazla ders alıyorlar. Osmanlıca diğer derslere nazaran zor ama kendi açımdan dershaneye gitmeden de yapabileceğim bir ders. Eminim yeterince çalışan herkes de yapabilir. 2.sınıf derslerini bilmiyorum, belki o zaman düşüncelerim değişir ama en azından ilk senenin dersleri insanı o kadar da zorlayacak türden değil.
Bir de şu var, sadece okulun bize verdiği derslerle ve kaynaklarla sınırlı kalırsak sadece diploma sahibi oluruz ki bu bana hiç tatmin edici ve yeterli gelmiyor. Ben istiyorum ki, mezun olduğumda bu alanda gerçekten bilgi, birikim sahibi olduğumu hissedeyim, kendimi yeterli göreyim. O yüzden bir arkadaşında dediği gibi kitaplarla, kütüphanelerle içli dışlı olmak, çalışmak çok önemli.
elfidaaa, bu bölüme girmek için YGS'de herhangi bir puan türünde barajı aşman yeterli. 10.000 kişilik kontenjanı var, o yüzden sanmıyorum ki tercih edipte tutturamayasın. Ben 320 puanla girdim, daha düşük ve yüksek puanla girenler de var.