• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF Türk Dili Edebiyatı 1, sınıf dersleri

merhaba arkadaşlar ben de bu bölümdeyim ama çok da derslere çalışabildiğimi söyleyemem osmanlıcadan anlamıyorum ve eski türk edebiyatı daha zor geliyor, diğerlerini halledebilirim inşallah kursa da gitmiyorum gerek duymadım inşallah evde çalışabilirimm.

merhaba arkadaşlar ben de bu bölümdeyim ama çok da derslere çalışabildiğimi söyleyemem osmanlıcadan anlamıyorum ve eski türk edebiyatı daha zor geliyor, diğerlerini halledebilirim inşallah kursa da gitmiyorum gerek duymadım inşallah evde çalışabilirimm.

çok az kaldı canım nasıl yetiştireceksin konuları , bence hemen bu gece başla çalışmaya .. ALLAH yardımcımız olsun ..(amin)

çok az kaldı canım nasıl yetiştireceksin konuları , bence hemen bu gece başla çalışmaya .. ALLAH yardımcımız olsun ..(amin)

yani az kaldı orası öyle aslında bi ucundan başladım sayılır ama daha da çok çalışmam lazım nasıl olacak bilmiyorum uff...

bende tde deyim.. halk edebiyatı dışında hiçbirine çalışmadım o da kolay geldi diye.. onun da başındayım sınava da 1 ay kaldı hiçbirşey bilmiyorum hiç heves edemedim çalışmaya ne olacak bilmiyorum.. osmanlıcayı hiç söylemiyorum zaten bilmiyorumkismile

selam arkadaşlar bende bu yıl bu bölümü istiyorum sadece ygsyi geçmek yeteli mi yoksa lysyide geçmek zorundamıyız bilen var mı ?

canım barajı aşmak yeterliydi biz girdiğimizde , bu sene ygs yeterlidir bence çünkü lgs alan içindi diye biliyorum yanlış yönlendirmemeyim seni bir rehberlik hocasına sor istersen ..

murat yayınları çok güzel.ben iki defa bitirdim şimdide açıköğretimin verdiği kitaplara çalışıyorum.inşallah başarırız arkadaşlar...

murat yayınları çok güzel.ben iki defa bitirdim şimdide açıköğretimin verdiği kitaplara çalışıyorum.inşallah başarırız arkadaşlar...

maşallah canım hızlısın benim 3 dersim kaldı yani murat yayınlarının ikinci kitabındayım ya osmanlıcayı halledeceğimi düşünüyordum kuranı kerimi güzel okuyorum , osmanlıca da zorlanacağımı hiç düşünmemiştim , kurallar beni çok zorladı 2. ünitedeyim bi kursamı yazılsam diye düşünmeye bile başladım gerçi beni geçirecek kadar yapabileceğimi düşünüyorum ama yeterli değil ayrıntılı öğrenmeliyim .. sen nasıl yaptın tek başına mı çalıştın destek mi aldın ? başarılar ..

kızlar bişey sorcam
şu sınav sistemi değişti ve ben anlamadım
şimdi ygs ye girmek yeterlimi bede tde okumak istiyorumda

kızlar bişey sorcam
şu sınav sistemi değişti ve ben anlamadım
şimdi ygs ye girmek yeterlimi bede tde okumak istiyorumda

canım bir okulun rehberlik öğretmenine danış istersen önceden barajı geçmek yeterliydi ama bu sistemde nasıl olur bilmem ama bence 2. sınava girmene gerek yok gibi ama , ösym klavuzunu inceledin mi oradada yazabilir ..

Son düzenleme:
slm bende tde 1. sınıftayım. beni de osmanlıca zorluyor ki ben arapça biliyorum. sınava az kaldı ve ben sadece a.ö nün kitaplarından çalıştım. yardımcı kitapları da murattan almayı düşünüyorum. ama osmanlıca ve biraz da divan edeb. korkutuyor beni. diğerleri gayet ii. hele halk edeb. çok basitmiş gibi geldi. siz ne diyosunuz? herkese kolay gelsin..

slm bende tde 1. sınıftayım. beni de osmanlıca zorluyor ki ben arapça biliyorum. sınava az kaldı ve ben sadece a.ö nün kitaplarından çalıştım. yardımcı kitapları da murattan almayı düşünüyorum. ama osmanlıca ve biraz da divan edeb. korkutuyor beni. diğerleri gayet ii. hele halk edeb. çok basitmiş gibi geldi. siz ne diyosunuz? herkese kolay gelsin..

fff sorma osmanlıca beni acayip zorluyor ben de arapça biliyorum ama dil kurallarını bir türlü yapamıyorum ,murat yayınlarını da aldım çok yararlandım diğer derslerden ama osmanlıca olmadı bir türlü ,dershaneye başvurdum ama çok ilerlemişler açığımı kapatamam orada özel derse başvuracağım tanıdık falan bulmaya çalışıyorum ALLAHIN izniyle yollar açılır inşallah , arkadaşlar desteksiz olmuyor mutlaka destek alın özellikle osmanlıcadan ..:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:

Son düzenleme:
evet dil sonuçta. herkes arapça biliyosun çabuk ögrenirsin diyodu. ama mesele sadece okumak değil ki. kırk tane kuralı kaidesi var ve elimizdeki kitabın anlatım şeklini de beğenmedim.:(

Osmanlıca zor bir derstir ve edebiyat için temeldir..yarınlarda çocuklarımıza eski türk edebiyatı anlatırken bilerek anlatmak için çalışmak lazım...zaten edebiyat gibi bir bölüm açıktan okunmaz .

Açıköğretim Fakültesi’nde, 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alanlar öğretmen olabilecek.

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alan öğrenciler, öğretmen olmaya hak kazanacak.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, “Bir insan kendini Türk Dili ve Edebiyatı’nda geliştirmek istiyorsa ve bunun sonucunda gerekli koşulları sağlamışsa tabii ki öğretmen olacaktır. Öğretmen olmanın koşulları bellidir. Öğrenci mezun olacak, formasyon alacak, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın açacağı kadrolara müracaat edecek. Bunların tamamı Açıköğretim Fakültesi mezunları için de geçerlidir. Bunun koşullarını biz değil, Milli Eğitim Bakanlığı belirliyor” dedi. Prof. Dr. Özgür, yaşam boyu eğitim anlamında, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgilerini artırmaları ve yaşamlarını zenginleştirmelerini hedeflediklerini kaydederek, “Kendini geliştirmek isteyen herkesin yerleştiği birer program sunmak istiyoruz” dedi.

“Eğitim anlamında her şey denk”
Açıköğretim ile örgün programlar arasında eğitim anlamında hiçbir fark olmadığının altını çizen Özgür, “Bizim denklik kaygımız yok. Kendimize eğitim ve öğretim anlamında çok güveniyoruz. Bugün, Türkiye’de üniversiteden mezun olan hiçbir bireyin kariyer planlamasını üniversiteler yapmaz. Zaten kontenjanlar da Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmiyor. Binlerce insan üniversite kapılarında bekliyor. Biz bekleyenlere yeni seçenekler sunarak hayata kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, ulusal basında çıkan eleştirilerin bilinçsizce ve bilgisizce yapıldığına dikkat çekerek, amaçlarının nitelikli eğitim vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Meltem Türkeri

kızlar sınav nasıl geçti
benim yeni türk edebiyatı dışında güzeldi

ilaydacım bu topiğe yönlendirdiğin için sağol canım.. geçen aradım aradım bulamadım hiçbişery.. dediğim gibi açıköğretim forumu çarşamba pazarı gibi..

bu akşam sorular yayınlanacakmış galiba.. yarın sabah bakabilirim ben ancak..

benim yeni türk edebiyatı temel bilgi tekn. ses biçim bilgisi ve halk edebiyatı çok çok iyi geçti.. özellikle halk edb ve yeni türk edb iyi bekliyorum tabi soruları görünce daha iyi anlayacağım..

divan edb ve osmanlıcaya hiç bakmadığım için sınavda da bakamadım :1no2:

batı edb akımlar da benim ilk çalıştığım dersti unutmuşum o konuları ben tabi sınava kadar o da ortalama.. :hulya:

Back