AÖF puanları ve kafa karışıklığı

elcinbade

Kalbimiz bir olmuş anlaşılan..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
220
102
43
Kızlar merhaba
Şöyle ki nişanlım üniversite sınavına girdi geçen sene . Puanı 187ydi. Dershanedeki hocalarla falan goruştum sosyoloji duşunuyor olur mu diye . Olur buyuk ihtimal sonuçta 4 yıllıklara 180 baraj falan dedi. Neyse sadece sosyoloji yazmadık tabi birsuru bolumde ekledik 2 yıllık falanda vardı. Sonuç olarak hiç bir bolume yerleşemedi. Nasıl oluyor anlamadık dershanedeki hocalar da şaşırdı. Aöf puanları yukseltmiş falan dedi. Bazıları 250 den aşağı puanı olan bolum kalmadı dedi. Çok kafamız karıştı puanlarla alakalı net bilgiye ulaşamadım. Bilenleriniz var mı şu açıkoğretim puanlarını net olarak

Evet bu sene aöf puanları yükseldi birçok aday yerleşemedi,140 ve 180 tarih oldu diyebilirim.2 yıllık bölümler mesela Erzurum aöf ilahiyat 400 ,Erzurum aöf çocuk gelişimi 410, Anadolu Üniversitesi adalet bölümü 291,Anadolu Üniversitesi bankacılık bölümü 229 küsür,büro yönetimi 229 küsür,Anadolu Üniversitesi sosyoloji bölümü 249 küsür.Bu yıl aöf puanları çok yükseldi ve bütün bölümlere kontenjan geldi,siz hangi bölümleri vermiştiniz ona göre puanlara bakarız.

Aslına bakarsanız bizim için en önemlisi sosyolojiydi adalette duşunmuştuk ama puanlar uçmuş resmen diğer iki yıllıklardan pek iş umidimiz yoktu zaten . Anadolu Üniversitesi aöf sitesine baktığımda geçen ay bile hala 180-140 olarak puan bilgilendirmesi vardı şuan nasıl bilmiyorum ama saçmalık yani

Adalet 291 sosyoloji 249 küsürden aldı,140-180 baraj olarak gözüküyor ama onlar artık biraz tarih oldu, bu yıl hepsi yükseldi ve kontenjan geldi.

Adalet 291 sosyoloji 249 küsürden aldı,140-180 baraj olarak gözüküyor ama onlar artık biraz tarih oldu, bu yıl hepsi yükseldi ve kontenjan geldi.
Anladım canım teşekkür ederim en azından bilen birinden fikrimiz olmuş oldu

ben birsey soracağım lütfen cevaplarmısınız
simdi ben bir holdingde torpil buldum ise girmek için fakat sirket politikası gereği en az önlisans mezunu istiyorlar.
bu sene sınava girip açıktan bitireceğim. gönlüm sosyolojiden yana ama o 4 yıllık o kacdar bekleyemem 2 yıllık bölüm okuyup 4 yıllığa geçiş sansım var mı ?

Evet var,tekrar aöf den 4 yıllığa tamamlarsınız,hangi bölümünü düşünüyorsunuz.sınav başvuru başladı hiç çalıştınız mı peki 2 yıllıkların puanıda yükseldi.

Evet var,tekrar aöf den 4 yıllığa tamamlarsınız,hangi bölümünü düşünüyorsunuz.sınav başvuru başladı hiç çalıştınız mı peki 2 yıllıkların puanıda yükseldi.

kpssye çalışmıştım ordan kalan bilgilerle yapabilirim sanıyorum. yerel yönetimler olabilir sizin tavsiye ettiğiniz bir bölüm var mı?

kpssye çalışmıştım ordan kalan bilgilerle yapabilirim sanıyorum. yerel yönetimler olabilir sizin tavsiye ettiğiniz bir bölüm var mı?
KPSS ve ygs konuları aynı olur mu peki,istediğiniz bölüm bu sene 223 küsürler almış bu sene aöf ye bir çok aday yerleşemedi puanları yükseldiği için ve kontenjan geldiği için eğer şirkette çalışacaksanız halkla ilişkiler nasıl olur.Onun puanıda 220 küsür.

evet aşağı yukarı aynı en azından bildiklerimi yaparsam iyi bir puan çıkarabilirim :) kpssden 91 aldım ama lise mezunu olduğum için yerleşemedim teşekkür ederim ilginize

Açıköğretim önlisans ya da lisans tercih edebilmek için baraj 180 değil 140. Bu konuda yanlış bilgi vermişler.

Açıköğretim önlisans ya da lisans tercih edebilmek için baraj 180 değil 140. Bu konuda yanlış bilgi vermişler.
Yanlış bilgi yok,bu sene bütün aöf puanları yükseldi,ve hepsine kontenjan geldi,ÖSYM nin sitesinden inceleyebilirsiniz,geçen yıl Anadolu aöf adalet 191 le alırken bu yıl 291 oldu misal, 2 yıllık aöf çocuk gelişimi 410 küsür,ilahiyat 2 yıllık(Erzurum aöf) 400 yine Anadolu üniversitesi aof sosyal hizmetler bölümü 237 küsür oldu, baraj 140-180 arası gösteriliyor,fakat bu sene puanlar çok arttı ve birçok aday aöf yerleşemedi puanlar yükseldiği için ve kontenjan geldiği için bütün bölümlerin puanı yükseldi.

Son düzenleme:
Bölümlere kontenjan geldiğini ve bu yüzden puanların yükseldiğini biliyorum. Ancak açıköğretim önlisans-lisans tercih edebilmek için olan baraj 180 değil 140. ösym kılavuzunda da yazıyor. Dersane hocalarının lisans barajının 180 dediği yazılmış da ona istinaden söylüyorum.

Son düzenleme:
Evet 140 diye yazıyor ama bu sene yerleşemeyen aday çok konu sahibinin nişanlıda tercih yapmış yerleşememiş açıköğretim fakültesine.

Bulca size ozelden msj atmayi demedim ama olmadi aof hakkında bilginiz var ve yararlanmak istiyorum lütfencvp yhazin bu sene YGS gideceğim ve derslere valisi yorum evliyim çocuğum var benim için uygun bir bolum ariyorum sosyal hizmetler düşünüyorum küçük bir ilçede yasiyoruz ve tanidik falan çok yani is imkani olur diye düşünüyorum sizce ? Bide KPSS de kaç puanla ataniliyo sosyal hizmetlerden ben sayisal super lise mezun uyum diploma notun 4.05 sanirim iyi puan verir cvp verirseniz sevinirim ...

Sosyal hizmetlerin 2 yıllık kısımı ve 4 yıllık kısımı var aöf de,4 yıllık olanı Erzurum Atatürk Üniversitesi aöf de var puanı,300 ün üzerinde.
2 yıllık olanıda var,2 yıllığın puanı Anadolu Üniversitesi 237 küsür,diğer 2 yıllık olanıda yine Erzurum Atatürk Üniversitesi aöf de onun puanıda 296 küsür.2 yıllık olanın atması şansı düşük KPSS de 4 yıllık olanın atması daha iyi ve atama puanı daha düşük diyorlar.Eğer 2 yıllık okursanız atama için 4 yıllığa tamamlamanız gerek ya dgs girip sosyal hizmetler üzerinden 4 yıllığa tamamlayacaksınız yada sosyoloji üzerinden tamamlayacaksınız.(Erzurum ) dan..Eğer 2 yıllık olarak Erzurum'u tercih ederseniz ve yine dgs ile Erzurum'da tamamlarsanız ek puan daha iyi geliyor diyorlar.

Sinava gireyimde inş iyi puan gelirse 4 yillik tercih ederim düşük gelirse iki yillik tercih edip daha sonra söylediğiniz gibi 4 yilliga tamamlarim umarim gerçekleştirebilirim:) peki sosyal hizmetlerin dişinda onerebileceginiz bir bolum varmi acaba ?

Adalet olabilir 2 yıllıklarda,yada 2 yıllıklarda ilahiyat olabilir.4 yıllıklarda işletme olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…