aöf insan kaynakları yönetimi okuyanlar varmı geleceğin İK adayları buraya

sallagitsinbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
960
2
merhaba kızlar insan kaynakları alanında inanılmaz kendimi buluyorum ve görüyorum eğer başarabilirsem çokda severek yapacağım bir meslek olucak içinizde bu bölümü okuyan bu mesleği yapan veya yapma aşamasında olan varmı desteklerimizi bilgilerimizi deneyimlerimizi paylaşalım mı hem sınavlar olsun hem iş hayatı olsun nedersiniz .

Son düzenleme:
merhabalar,
ben bu sene 2. sınıf oldum..insan kaynaklarına eşim dolayısıyla ilgi duymaya başladım ve onun desteğiyle açıkğretimde ik okumaya karar verdim:) çok az kişi tercih ediyor sanırım bu bölümü(aöf de) ben hemen hemen hiç bir bilgiye ulaşamıyorum internette..

slm arkadaşlar. aöfden ik okumadım ama doğuş üniversitesi insan kaynakları mezunuyum ve 2 yıl, 2 aylık periyotlarla staj yaptım büyük şirketlerde. mezun olunca dikey geçişle aöf çalışma ekonomisine geçtim 4. sınıfım şuan. 1 ders yüzünden tekrar 4 sınıfım maalesef. çok zevkli bir meslektir. mezun olsam ( gerçi ik diplomam var ) direk işe giricem şimdi dinlenme aşamasındayım gerçi ik nında bölümleri var. muhasebe tarafı bana göre kesinlikle değil. en güzeli eğitim ve işe alım. gerçi küçük şirketlerde hepsini sana yaptırıyorlar ya orası ayrı tabi :44: siz ne düşünüyorsunuz?

ne güzel canım 2.sınıf olmşsun ben daha birinçi sınıfa başlıyorum ve çok korkuyorum 1. sınfta kalmakdan. 2.sınıfı geçerim tabi 1.sınıfı geçebilirsem. kesinlikle sevmediğim dersler 1.sınıftakiler sen nasıl çalıştın bu konuda biraz bilgi verirmisin.eşimin desteği ile karar verdim demişsin inan okadar doğru bir karar vermişsinki bu mesleğin önü yeni yeni açılıyor ve ilerde inanılmaz istek olacak.hee bide bunun dışında ben insan kaynakları uzmanlık eğitim aldım buda çok önemli ben faydasını çok görüyorum aklında bulnmasını isterim tavsiye ederim.

tebrik ederim. ik muhsebenin alt dalı ama bana sorarsan muhsebe diinçe bööööğğğ gelior.gerçekden merakdan soruorum staj da yaptıklarını anlatırsan sevinirim.ben ik nın eski adıyla personel de çalışımıştım devlet dairesi idi.şirketler gibi olmuyor

saol cnm. şu lisansı bitirsem insan kaynakları uzmanı olucam ve uzmanlık eğitimi almama gerek kalmıycak. bi bitse. 1 ders için gitti boşuna mezuniyet. muhasebe iğrenç bişey katılıyorum. çünkü ikinci stajımı muhasebe tarafında, ilk stajımı da daha çok işe alım, eğitim kısmında yaptım. muhasebe tarafında olan stajımda, ücret hesaplama, matrah oluşturma vb. şeyleri yaptım. baya bir zorlandım pek sevmemde muhasebeyi. diğer stajımında çok eğlendim çünkü gerçekten zevkliydi. bir sürü mülakata girdim. mülakatta nasıl sorular sorulur, neye göre adam alınır, iş tanımı, iş enverteri hazırlamayı öğrendim. onun dışında mulakata gelicek adayları seçtim, personelin cv ve belgelerini düzenledim vb. aklıma gelen bunlar cnm. daha bir sürü şey yaptım. baya birşey öğrendim.

Son düzenleme:

ah ahh bende o kadar çok korkuyordum ki..çünkü ben liseden sonra 11 yıl ara vermiştim bilgilerim taze değildi ve evliydim. ev işleri,sorumluluklar, nasıl olacaktı?yapabilecekmiydim? bi yandanda çok istiyordum tabii..allah'a çok şükür alttan dersim kalmadan geçtim:) ben vize sınavlarına 2 ay kala çalışmaya başladım aslında kk'dan takip ettiğim kadarıyla daha önce çalışmaya başlayanlar vardı ve harıl harıl çalışıyorlardı ben bi yandan suçluluk hissediyordum bi yandanda huyumu biliyorum erkenden sınavlara çalışmak gibi bir adetim hiç olmadı öğrenciliğim boyunca.neyse 2 ay önce başlamak bile benim için çok büyük bir adım:))
murat yayınlarının yardımcı kitaplarını almakla işe başladım..ve her gün 1-1,5 ünite filan çalışmaya çalıştım :) (bazen daha az bazen daha fazla)haftasonları asla çalışmadım(eşim evde oluyor ve canım hiç çalışmak istemedi)..konuları kesinlikle
anlayarak 2-3 kez okudum ve ünite sonundaki soruları çözdüm ve geçmiş yıllarda çıkan soruları çözdüm..son bir iki günde tüm üniteleri bitirip tekrar yaparım diyordum ki son 2-3 gün hiç yeterli değil tekrar için,ilk çalıştığım derslerin çoğunu unutmuşum gibi geldi hiç birşey hatırlamıyordum nerdeyse(
neyse sınavlara 2-3 gün kala neredeyse hiç kafamı kaldırmadan dersleri tekrar ettim ama çok yorucuydu ve stresliydi(kalıcam diye çok korkuyordum)
çok şükür vize sınavlarından çok iyi sonuçlar aldım.aldığım en düşük not 70 idi :)) finallere daha az süre çalıştım işim daha kolay diye pek sallamadım açıkçası çoğu dersten 30 alsam geçiyordum çünkü..ama hata etmişim muhasebe ve matematikten çuvalladım ve bu 2 ders körü körüne büte kaldı :)) sırf
umursamamazlıktan..diğer derslerden yine iyi notlar almıştım ama..büttede mat 80 muhasebe 60 alarak geçtim allaha çok şükür..
işin sırrı vakit ayırıp anlayarak çalışmakta aslında ..zor gibi gelsede çalışınca oluyormuş :))
bu arada eşim insan kaynakları uzmanı ve bir çok eğitime katılıyor..hatta eğitim veriyor bu açıdan çok şanslıyım :) zevkli ve geleceği çok parlak bir meslek olduğuna katılıyorum canım tabi ben mezun olduğumda 30 yaşında ve deneyimsiz olacağım iş bulabilirmiyim hiç bilmiyorum :)) hepimiz için hayırlısı olsun inşallah..

Ay bana yardım edersin inşallah yaa konulara yönelik ben çalışırken sorarım sana .eşinin ik uzmanı olması senin için daha iyi destek açısından evet çok şanslısın ah ah ne sorular sorardım ben şimdi varya etrafımda iç yok benim.okadar çok merak ve heves ediyorumki düşünmek bile beni inan çok mutlu ediyor arkadaşım anlatamam. yaş önemli değil sen staını zaten yapıyorsun eşinin yanında. aklına bişey takılsa merak etsen sor eşine ne güzel işte.ben netden araştırçam diye uğraşıyorm bide neyi bilemem gerekiyor:44: onu bile bilmiyorm düşün artık.evet okldan bende 11 yıl ayrı kaldım.ama beni düşündüren ençok oğlum uyumadan mümkün değil çalışamam.

tabikii arkadaşım elimden gelen yardımı esirgemem hatta eşime bile danışabilirim merak ettiğin konular olursa..ayrıca bu kadar hevesli olman bu işin altından çok kolay kalkacağını gösteriyor ...oğlunada bol uykulu bir yıl diliyorum :)) şaka bir yana çocukla biraz zorlayıcı olabilir ama çalışmalara erken başlamanı tavsiye ederim sana..her gün 1 ünite çalışabilecek gibi mesela... çünkü 1 günde derslere ayırabileceğin vakit az olacaktır..yardımcı kitaplarda 1 ünite 2-3 sayfa bazı derslerde 1-2 sayfa gibi.günde 1 üniteyi çok kolay çalışırsın bence..

gokte ararken yerde buldum denebilr sizi bu konusmanin ustunden yollar gecmis ve ins hedefiniz olan ik kariyerine baslamissinizdir sorum su kamu yonetimi ucuncu sinif ogrencisiyim ve kariyer hedefim ik alaninda sizce aof ik okuyarakmi bu egitimi desteklemeliyim yoksa ik uzmanlik sertfika programlariylami

selam kızlar,

Ben de aranıza katıldım sayılır. Bu sene kayıt yaptırdım.
Anadolu üniversitesi ( 2 yıllık ) . İK seçmemin sebebi açıköğretimde cokta bir seçenek olmamasıydı. Yaşım 31 :)
Sonuçta okumanın yaşı yok değil mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…