Merhaba arkadaşlar.İnternette araştırma yaparken bu konuya nerden ulaştım bilmiyorum ama bu yolda bilinçli yürümemiz için tüm haklarımızı bilmeliyiz bence.İktisat mezunlarının sınıf öğretmenliği yaptığını öğrendim ilk önce ve konuyu iyice araştırdım.Başlıkta iktisat yazmamım nedeni ise şudur; internette "aöf öğretmenlik olanakları" yazdığım direk yeni açılan sosyoloji vs.. bu bölümler karşıma çıkıyor ve bu başlıkta da aynı şey olmasın,karışıklık yaşanmasın diye bu başlığı seçtim.Şimdi gelelim en önemli konumuza baktım olacak gibi değil Murat Eğitim Kurumlarına mail attım ki sağolsunlar şimdiye kadar sorduğum tüm soruları büyük bir titizlikle yanıtladılar ki sizin aklınıza takılan sorular olursa internette çünkü her zaman doğru bilgiler ile karşılaşmıyoruz malesef bu kurumlardan birine mail atmanızı tavsiye ederim.İktisat bölümü için sormuştum kendi bölümüm olduğu için ve bana gelen yanıtı sizinle paylaşmak istiyorum "Hangi üniversiteden olursa olsun iktisat bölümü mezunlarının kamu kurumlarında (ilk ve ortaöğretim) öğretmenlik yapma olanağı yoktur. Ancak yüksek lisans yaptıktan sonra gerekli şartları yerine getirerek üniversitelerde öğretim görevlisi olabilmektedirler.
Ancak özel kurumlarda, kurum yöneticilerinin kabul etmesi durumunda (kpss, açıköğretim kursları gibi… yasal olarak öğretmenlik yapma olanağınızı vardır." Bu ve buna benzer, kulaktan dolma olmasın ama iş alanlarımızı bu başlık paylaşalım böylece bu yolda nasıl yürüyeceğimizi ve hedeflerimizi belirlemiş oluruz.Aynı zamanda 4 yıllık aöf mezunun kpss A grubundan sınava girdiğinde örgünden bir farkı olmadığını da bir kpss sitesinde okumuştum.
iyi çalışmalar arkadaşlar.
canım benim,aöf den mezun olanların dershanelerde öğretmenlik yapabilme imkanı olduğunu biliyorum.genelde açıköğretim derslerne yönelik olarak öğretmenlik yapabiliyorlar.devlette de öğretmenlik imkanıda olsa çok güzel olurdu
canım benim,aöf den mezun olanların dershanelerde öğretmenlik yapabilme imkanı olduğunu biliyorum.genelde açıköğretim derslerne yönelik olarak öğretmenlik yapabiliyorlar.devlette de öğretmenlik imkanıda olsa çok güzel olurdu
Ben ilk duyduğumda şaşırdım ve hemen paylaşmak istedim ya herkes biliyor yad akimsenin ilgisini çekmiyor bişey yazmadıklarına göre.Neyse devlette şu şekilde öğretmenlik oluyor ücretli. ücretli öğretmenlikte de ne sigorta ödeniyor ne de ne zaman çıkacağın belli olmuyor ama en azından öyle bir şansımız olması da güzel.Ayrıca bu bölümün örgününü okuyanlarında öğretmenlik şansı yok bizim gibi çünkü meb öğretmen ihtiyacını eğitim fakültesi mezunlarından karşılıyormuş.Dediğim gibi devlette meslek-teknik liselerde ücretli öğretmenli yapılıyor.Bu arada kpss a grubunda örgün okuyan kişilerden ayrılıyormuyuz,herkes aynı konumuda mı oluyor? bilgin varmı?
Arkadaşlar bu konuda fikri olan yok mu başka. Nasıl başvuru yapabilir genelde neler istiyorlar.Çalışma ortamı,saati vs.. nasıldır. Yardımcı olacak yok mu? Ben öğretmenlikte düşünüyorum, muhasebe de ama mali müşavirlik yolu çok uzun ve ben muhasebeyi sevmiyorum iktisat daha çok ilgimi çekiyor?
"Artık sadece fen-edebiyat fakültelerinin mezunları değil, bütün fakültelerin ve bütün bölümlerin mezunları “öğretmenlik eğitimi” alıp devlet okullarında öğretmen olarak atanabilme hakkı kazanacaklar. Bu durum, fen-edebiyat mezunu olmayıp öğretmen olabilme şansı tanınan kişilerin elbette mutluluğuna sebep oldu. Diğer yandan ise yoğunluktan dolayı zaten atanamayan binlerce eğitim fakültesi mezunu durumdan rahatsızlık duyuyor."