- 1 Şubat 2010
- 228
- 0
- Konu Sahibi ..gozlerindekibulut..
Merhaba arkadaşlar.İnternette araştırma yaparken bu konuya nerden ulaştım bilmiyorum ama bu yolda bilinçli yürümemiz için tüm haklarımızı bilmeliyiz bence.İktisat mezunlarının sınıf öğretmenliği yaptığını öğrendim ilk önce ve konuyu iyice araştırdım.Başlıkta iktisat yazmamım nedeni ise şudur; internette "aöf öğretmenlik olanakları" yazdığım direk yeni açılan sosyoloji vs.. bu bölümler karşıma çıkıyor ve bu başlıkta da aynı şey olmasın,karışıklık yaşanmasın diye bu başlığı seçtim.Şimdi gelelim en önemli konumuza baktım olacak gibi değil Murat Eğitim Kurumlarına mail attım ki sağolsunlar şimdiye kadar sorduğum tüm soruları büyük bir titizlikle yanıtladılar ki sizin aklınıza takılan sorular olursa internette çünkü her zaman doğru bilgiler ile karşılaşmıyoruz malesef bu kurumlardan birine mail atmanızı tavsiye ederim.İktisat bölümü için sormuştum kendi bölümüm olduğu için ve bana gelen yanıtı sizinle paylaşmak istiyorum
"Hangi üniversiteden olursa olsun iktisat bölümü mezunlarının kamu kurumlarında (ilk ve ortaöğretim) öğretmenlik yapma olanağı yoktur. Ancak yüksek lisans yaptıktan sonra gerekli şartları yerine getirerek üniversitelerde öğretim görevlisi olabilmektedirler.
Ancak özel kurumlarda, kurum yöneticilerinin kabul etmesi durumunda (kpss, açıköğretim kursları gibi… yasal olarak öğretmenlik yapma olanağınızı vardır."
Bu ve buna benzer, kulaktan dolma olmasın ama iş alanlarımızı bu başlık paylaşalım böylece bu yolda nasıl yürüyeceğimizi ve hedeflerimizi belirlemiş oluruz.Aynı zamanda 4 yıllık aöf mezunun kpss A grubundan sınava girdiğinde örgünden bir farkı olmadığını da bir kpss sitesinde okumuştum.
iyi çalışmalar arkadaşlar.
"Hangi üniversiteden olursa olsun iktisat bölümü mezunlarının kamu kurumlarında (ilk ve ortaöğretim) öğretmenlik yapma olanağı yoktur. Ancak yüksek lisans yaptıktan sonra gerekli şartları yerine getirerek üniversitelerde öğretim görevlisi olabilmektedirler.
Ancak özel kurumlarda, kurum yöneticilerinin kabul etmesi durumunda (kpss, açıköğretim kursları gibi… yasal olarak öğretmenlik yapma olanağınızı vardır."
Bu ve buna benzer, kulaktan dolma olmasın ama iş alanlarımızı bu başlık paylaşalım böylece bu yolda nasıl yürüyeceğimizi ve hedeflerimizi belirlemiş oluruz.Aynı zamanda 4 yıllık aöf mezunun kpss A grubundan sınava girdiğinde örgünden bir farkı olmadığını da bir kpss sitesinde okumuştum.
iyi çalışmalar arkadaşlar.