AÖF Adalet Bölümü

Sedef1

Benim hala umudum var..!
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
595
1
66
İstanbul
Ben kız meslek lisesi Çocuk gelişim mezunuyum ama bu yıl açıköğretimde adalet okuyacağım.
Bu yıl daha sıkı calışıp 4 yıllık örgün eğitimden okul öncesi öğretmenliği kazanmayı planlıyorum..

Evet arkadaşlar aramızda Adalet Bölümü okuyan varmı, bu başlıkta toplanalım ve birbirimize yardımcı olalım.. (

ben de ablamın ilk tercihi olarak adalet seçtim ama pek memnun olmadı bişey bildiğinden ya da kötü bi bölüm olduğundan değil ama.. ben sosyoloji seçtim açıkçası iki bölüm hakkındada pek bilgim yok hayırlısı artık

arkadaşlar merhaba bu sene bende adalet böl. yerleştim çocuk gelişimini çok istiyordum çabaladım ama olmadı 2.seçenek olarak bu bölümü seçtim artık buna yoğunlaşacağım klavye ii ama geliştireceğim memur olmak için uğraşacağım senelerdir össye gir olmuyor artık yaş geldi bir an önce bitirmeli keşke zamanı geri alabilsem herşey başka olurdu neyse bişey sorucam malum bu sene adalete giricem fakat kpss önlisans seneye bende 2.ci sınıfta olursam giremem dimi 2013 te biterse ozamanda kpss olmas heralde offf zamanında anadoluyu kazanmış insan ne hallere düştü ne zormuş meselk sahibi olmakkkk

Yanlış Hatırlamıyorsam Silenzio Adalet Okuyordu..:44::44::44::44:

Selam bende adalet bölümüne kayıt oldum bu seenee :))) sorularımızı,sorunlarımızı burdan paylaşalım birbirimize yardımcı olalım :)

selam,ekimdeki kayıtlarda ben de adaleti seçeceğim.2.üniversite olarak.kolaylıklar :) dgs ile hukuk fakültelerine geçiş yapılabiliyormuş deneyeceğim bakalım.herkese kolaylıklar :)

selam,ekimdeki kayıtlarda ben de adaleti seçeceğim.2.üniversite olarak.kolaylıklar :) dgs ile hukuk fakültelerine geçiş yapılabiliyormuş deneyeceğim bakalım.herkese kolaylıklar :)
evet hukuğa geçme olayı var dgs ile bu sene adalete başvuran çok fazla insan olmuş :)) rakipler çok gerçekten :)

arkadaşlar bu sene adalete kayıt olcaz ama kpss önlisan için seneye 2.ci sınıf olursak giremeyiz dimi 2013 te mezun olcaz malum ee o zamnda kpss olrmu acaba ??? walla yoruldum artık ya memur olmak istiyorum bir an önce yalnız katiplikte klavye kullanımının hızlı ve ii olması gerekiomuş hbriniz olsun

ya maalesef 2014de gireceği bende 2.sınıfta alta ders bırakmadan girmeyi düşünüyordum ama 2013de ön lisans kpss yok ne yazık ki ( 2014de gireceğiz o yüzden :/ adaleti bitirmek tek başına yeterli değil kpssdende iyi bi puan alıp icra memurluğu zabıt katipliği adliye memurluğu gibi yerlere yerleşebiliriz. kpss benim içinde çok önemli tek amacım memur olmak aynen :/

arkadaşım öncelikle msjın beni çok mutlu etti teşekkürler senin için üzüldüm tabiki seneye kpssnin olmamasından dolayı ama kendim için sevindim açıkcası çünkü inan 1 yıl beklemeye bile sabrım kalmadı artık 2014 (kalmassam tabi uğraşacağım bunun için)kpss ye hazırlanacağım tabi bu arada bilgisayar sertifikası istiyorlarmış galiba alcm onuda sen aldınmı??? klavye çalışcm nasipse bol bol.. sen nerde okuyosun nasıl zormu? dersler.... sence bu bölüm mezunu çok olmaya başladı işimiz çok mu güçleşti vede bakıyorum adalet kpss atanma puanlarına int.bulamadım???

hewyol kendimi o kadar sabitlemişim sevindirici birşey duymak için okuyunca hızla sana yazdım fakat sonradan tekrar okuyunca alehime bi durum olduğunu anladım çünkü bende kalmassam 2013 mezunu olcam eee kpss 14 teyse bir yıl daha bekle olmadı şimdi ne şans yaaaaa........

Heheh ben bu sene meslek lisesinden mezun oldum ama şehir dışında okumak istemiordum ankaradayım ank üniv adalet puanları çok yüksekti fakat aklımda sadece adalet vardı ( Bir arkadaşım adalet meslek lisesi mezunu ygsde ank üniv 2 yıllık adalet kazandı zaten adalet meslek lisesi mezunu hemen o ara kpssye girdi ve çok iyi bi puan almış adliyede okul bitince işe başlıyor ) bu olay beni çok yüreklendirdi tercihlerimde açık öğretim en sonlarda olmasına rağmen tuttu :S tabi örgün olmasını çok isterdim bi sene daha denesem mi tekrar girsem mi ygsye diye çok düşündüm ama sene kaybım olmasın dedim,Ben bu sene başlayacağım :) 1.sınıf yani :) Sözelime güvendiğim için birazda bu bölümü seçtim dersler zor değil diyorlar ama kişiden kişiye değişir :)
Klavye olayınıda biliyorum bir tane site var ' hızlı yaz ' yazarsan google a geliyor ordan çalışabilirsin :)
Kpss atanma puanları memurlar.nete bakarsan orda detaylı bilgiler var,ben bakmıştım 75-85 arası puanlarla geçen senelerde atananlar olmuş bu çok sevindirici bi haber :) Ama git gide bu puanın yukarı çıkacağından söz ediliyor çünkü bu sene çok fazla örgün adalet bölümü açıldı,açık öğretimede çok fazla kişi yerleşmiş herkesin amacı farklı tabi bazıları hukuğa geçmeyi düşünüyor bazıları işletmeden devam edeceğinden söz ediyor bazıları bizim gibi ön lisans kpssden memur olmak istiyor :)
Face...k kullanıyorsan aramaya adalet yaz bi kaç sayfa var bu adla kurulmuş onlara üye olursan online detaylı bilgilere ulaşablirsin soru sorunca cevaplıyorlar sağolsunlar.Sormak istediğin başka birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım :) Bende daha yeniyim :)

slm heywol bu arada isim nedir nickle değilde isimle hitap etsek daha ii olur sanki bizden başka hevesli yok galiba bu konuda baksana hiç yorum yok....benim adım canan.. bu arada sana üzücü bir haberim var adalet mezunları icra müdürü ve yardımcısı olabiliyordu muhtemelen 2012den sonra kalkıyormuş sadece hukuk mezunları girebilecekmiş adalet mezunlarıda çoğalıyor dediğin gibi insanda korkuyor tabi arkadaşın lise mezunu olarakmı hemen işe başlayacak????

adım gizem :/ Yok arkdşm 2 yıllık ön lisans mezunu olarak işe başlayacak.ünive bşladığı sıra kpssye girmiş hemen :/ Ya evet 2014de kpssye girmemiz bizim çok büyük dezavantaj ama ben yinede bırakmayacağım bu işi :/ en azından adliye teknisyeni mübaşir gardiyan falan olabiliyoruz :/ sen hangi ildesin ? Bulunduğun ilde adalet myo falan varsa izin alarak derslere girelebiliyormuşsun haberin olsun canım :)

bilgi edinmek isteyen arkadaşlarada yardımcı olur ADALET '2 yıllık bitirenlerin kpssye girdikten sonra çalışacağı alanlar

•Zabıt Katibliği
•Seçim Katibliği
•Adliye Teknisyeni
•Üniversitelerde Memur
•Yüksek Seçim Kurulu
•Yargıtay
•Danıştay
•Sayıştay
•İnfaz koruma Memurluğu
•Seçim Büroları
•İcra Memuru
•İcra Müdürü
•Gümrük Müsteşarlığı
•Belediyeler
•Sosyal Sigortalar Kurumu
•Türk Standardları Enstitüsü
•Cezaevi Müdürlüğü
•Vergi Dairesi
•Yazı İşleri Müdürlüğü
•İdari İşler Müdürlüğü
•Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı
•Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu

Son zamanlarda ramazcan arkadaşımızında dediği gibi icra memuru ve icra müdürlüğü sınavına girme hakkımız kaldırılmış diye duyduk.. Sanırsam git gide bir çok sınava girme hakkımız alınacak.Şöyle ki ; Adalet meslek lisesi türkiyede çok azdır önceden ADALET MYO larda çok değildi ama bu sene yani 2011de neredeyse SAMSUN,KOCAELİ,KAYSERİ,MALATYA,ANKARA(GAZİ)..'de yeni adalet bölümleri açılmıştır.Burdan çıkaracağımız sonuç şudur adalet adına bri çok bölüm açıldı bu bölümün önü çok açıktır ama yeni mezunlar verdikçe rakipler artacak sınavlarda daha yüksek puanlar almamız gerekecektir.Bu bölümü bitirip KPSS'den hatırı sayılır bir puan aldığımızda yukarıda yazılı olan yerlerde ve kadrolarda çalışabileceğimizi umuyorum.Bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımızın memurlar sitesinden araştırma yapabilir :)

NOT : KPSS puanının yanında bilgisayar sertifikasınında olması gerek,ayrıca adliyede girilecek olan sınavlarda klavye hızı çok önemli arkadaşlar.

Son düzenleme:
arkadaşın kaç puanla nereye yerleşti hayırlısı olsun onun için sevindim:) canım ben izmirdeyim dokuz eylülde var ama derslere alırmı yada gitmek doğru olurmu bilemiyorum sen nerdesin derslere girmeyi düşünüyomusun ?

ankadayım.Ankarada derslere giren olmuş bilmiyorum vala. :/Arkadaşım kaç puan aldı ondua bilmiyorum ama işin içinde torpil vardır kesinlikle.Bu arada sana 2012de yapılacak olan kpssye girmeni öneririm. Adliyeler katiplik sınavları açıyor 70 üzeri puan alırsan ve klavyede 3 dakikada 90 ve üzeri kelime yazarsan girme şansın var ha bide bilgisar sertifikası aranıyor şartlarda.Netten bi araştır isterssen canım katiplik sınavlarını. :))

adalet okuyup dgs ile hukuk fakültesine geçiş yapabilirsiniz.Ayrıca adliyede memur olmak için örn. Zabıt Katipliği için kpss taban 70 olması lazım.3 dakikada en az ve hatasız olarak 90 kelime yazmanız, bilgisayar sertifikanız gerekir eğer ticaret mezunu değilseniz şartlar bunlar.Ve tabi gireceğiniz adliyede memur alım sayısı ve tabi bütün bunların yanında bir de mülakat var.Umarım herkesin gönlünce olur;

evet öyle :))) umarım herkesin gönlünce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…