anüs çatlağı

.mavii.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
90
0
96
36
İstanbul
arkadaşlar 40 gün öne doğum yaptım ve 20 günlükken bu sorunu yaşamaya başladım hala çekiyorum.anal fissür.yani anüste çatlak tuvalete gitmek işkence gibi artık hep korkarak gidiyorum sonrasındada hiç oturamıyorum ağrıdan.yaşayan ve bundan kurtulanlar varsa yardım ederseniz çok sevinirim..

ben hamilelik yaşamadım ama yaklaşık 1 yıldır çekiyorum fissürden

sonunda dayanamayıp doktora gittim,2 krem kullanıyorum

bol sebze meyve tüketin, kabız ve ishal olmaktan kaçının

sıcak suda oturmak çok etkili oluuyor

baharat,kola,muzdan uzak durun

ama geçmiyo hep tekrarlıyo malesef

canım bende de vardı bu sorun hamilelikten önce ve 1 sen boyunca çektim her türlü merhem (botoks etkili) vs. kullandım geçmedi dr. en sonunda ameliyat dedi ve sırf bu yüzden normal doğum yapamadım tekrarlarsa diye. bunun iyileşme süreci çok zor çünkü. devamlı bakım istiyor ve yediklerine çok dikkat etmen lazım ben seyehate bile çıkamıyordum kabız olacağım diye başka yerde kalamıyordum. şimdi iyiym şükür ama ben ameliyat olduktan sonra bir hemşire arkadaşımın annesi o bölge viks sürerek iyileşmiş ameliyata gerek kalmamış yani. çatlak olduğu için o bölgedeki kaslar geriliyor ve anüs daralıyor bundan dolayı acı çekiyorsun ameliyatında kontrollü kas kesiği atılıyor yani oradaki fissüre yine dokunmuyorlar. dikiş vs. yok bu ameliyatta.

cnm bendedee oldu bu sorun..madecassol die bi krem kullandım..ve günde 2-3 kez dayanabildiğin kadar sıcak suya otur benim 10-15 günde geçti..inşallah seninde geçer biran evvel gerçkten çok zor bişiiiiiiii

canım çok zor biliyorum bende çok çektim sonunda ameliyat oldum kurtuldum ama doğumdan sonra oğluma tek başıma baktığım için yemek yapmaya doğru dürüst vakit ayıramıyorum genelde hazır kuru yiyecekler yemekten kabızlık sorunum oldu bu sabah kanadı allahım kabus gibi çok korktum herşeyi sil baştan yaşamak istemiyorum çünkü ameliyat sonrası çok zor oluyor.sana tavsiyem iyileşene kadar yediklerine çok çok dikkat et sabah kahvaltısında bile bir tabak salata yapıp ye,fırsat buldukça günde birkaç kez sıcak su dolu bir leğene 10,15dakika kadar otur sonrada eline bir eldiven takıp içerilere kadar bolca bepanten merhem yani yağlı koyu kıvamlı olandan sür,birde evinde varsa mutlaka klozet kullan diğer tuvalette yere çömelince gerilme artıyor birde sen ıkınınca yırtık ilerliyor.iyileşene kadar sabahları aç karnına 1kaşık zeytinyağı içip üstüne sıcak su içki barsakların yumuşasın çok özen istiyor yoksa ameliyat olmak zorunda kalırsın bak benden söylemesi anamdan emdiğim süt burnumdan geldi,sezeryan ondan çok çok daha kolay

canım ben 2 ay önce doğum yaptım; doğumdan sonra hiçbişeyim yoktu ama 25 günlükken filan başladı ve dediğin gibi wc kabusum oldu resmen.
kanama filan da oluyordu o bölgeden.
burda bir arkadaş yazmış; evvelden okumuştum; onu yapayım geçmezse dra gideyim dedim. yaptım 3 günde geçti.
sende dene geçmezse mutlaka git dr'a çünkü o acı çekilir gibi değil.
ben bir pamugu bebek yağına buladım (burda okuduğum arkadaş zeytin yağı yazmıştı; nimet yani nihayetinde öyle yapmaya içim elvermedi) ve o bölgeye sürdüm ve parmağımla az içeri ittirdim orda bekletim; korkma kendisi çıkıyor.
inşallah işe yarar da kurtulursun sende..

benimde doğumdan sonra oldu fissür her tuvalette kanamam oluyordu
bepanthene kremle o bölgenin içine her wc de sürdüm
batticon tentürdiyotu kaynar suya döküp oturma banyosu yaptım sık sık
böyle devam ettim geçti şükür
ayy ne zor zamanlardı ne çok can yakıyor :(
bu arada kabız olmamaya dikkat ettim
çok geçmiş olsun

arkadaslar bu durum her normal dogumdan soramı oluyor ben sezeryan oldum ama 2. yı normal dusunuyorum kısmetse

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için..bir haftadır sıcak suya oturma banyosu yapıyorum sonrasında da bolca bepanthen sürüyorum çok rahatlattı ama bırakmıcam hemen tekrarlamasından korkuyorum bir hafta daha devam edicem o kabusu tekrar yaşamak istemiyorum bu arada bolca su içiyorum kabız olmamak için sabahları da kayısı yiyorum vs. inş gider ve bidaha hiç gelmez bu illet çeken anlar ..

her kabız olduğumda tekrarlıyor acıması ağrısı :(
korkunç bir acı.
tedavisi yok mu bunun?
korkumdan beyaz ekmek hamur işi yiyemez oldum

canım benım..bende dogumdan sonra 6 ay yasadım..artık wc kabusum olmustu..nefrety edıyordum...
çoık su ıçıyordum..çok sebze yedım..meyce..hatta ıncır yedım çok çok ...ishal yapar dıye..ama bana faydası olmadı...
6 ay sonra kendılıgınden geçtı..dılerım sızın daha cabuk gecer...

her kabız olduğumda tekrarlıyor acıması ağrısı :(
korkunç bir acı.
tedavisi yok mu bunun?
korkumdan beyaz ekmek hamur işi yiyemez oldum

yeme canım beyaz ekmek hamur ışi..
sebze ye çok...
ve kepek ekmegı ye...bol kepeklı olsun..

canım benım..bende dogumdan sonra 6 ay yasadım..artık wc kabusum olmustu..nefrety edıyordum...
çoık su ıçıyordum..çok sebze yedım..meyce..hatta ıncır yedım çok çok ...ishal yapar dıye..ama bana faydası olmadı...
6 ay sonra kendılıgınden geçtı..dılerım sızın daha cabuk gecer...

işin garibi ben bekarım doğum yapmadım hiç :))
birkaç kez üstüste kabız olunca yırtık oluştu ondan dolayı çekiyorum bu işkenceyi
neyse dikkat edicez bakalım yemeklere, lifli gıdalar tüketicez

tedavisi var kızlar
lazerle yırtığı tamir ediyorlar ve çok kısa süren bir işlem çok çekiyorsanız bence hemen yaptırın ark.çok rahatladı zemuszemus

Doğum sonrası rahatsızlıklarımdan sadece biri
ve 5 ay geçmesine rağmen tam olarak iyileşebilmiş değilim
önce önce anlamadım ne olduğunu neden acıdığını
sonra basur oldum sandım
meğer çatlakmış
doktorun verdiği kremleri kullandım
tam anlamıyla iyilşetirmedi
bitirene dek kullandım
bitince bepanten kullanmaya başladım
en ii o geldi
eee çocukluktan gelen bi kronik kabızlıkta olunca
iyileşme süresi uzuyoda uzuyo
bide ramazan girdi araya su eksikliğinden kabız olmamak mucize olur
çekiyoruz bakalım daha ne kadar çekecez.

arkadaşlar 40 gün öne doğum yaptım ve 20 günlükken bu sorunu yaşamaya başladım hala çekiyorum.anal fissür.yani anüste çatlak tuvalete gitmek işkence gibi artık hep korkarak gidiyorum sonrasındada hiç oturamıyorum ağrıdan.yaşayan ve bundan kurtulanlar varsa yardım ederseniz çok sevinirim..

canım seni çok iyi anlıyorum ben neler çektim ondan doktor ameliyat dedi ama ben de böyle bi başlık açmıştım allah razı olsun arkadaşın biri bepanthen kullandım geçti demişti denedim ve şimdi hiç öyle bi şikayetim yok emzirirken kullanabiliyosun bana mucize gibi geldi bir de kabız olmamaya dikkat et canım bol sıvı falan arkadaşlar yazmış burda geçmiş olsun.

sizde yırtıktan dolayı meme oluşmuşmuydu... oda geçiyor mu? ben hamile değilim,doğumda yapmadım.. ama tedaviye başlayacağım ve mayısta hamile kalmayı planlıyorum.... insallah geçer tedaviden önce... Rabbime dua ediyorum...

sizde yırtıktan dolayı meme oluşmuşmuydu... oda geçiyor mu? ben hamile değilim,doğumda yapmadım.. ama tedaviye başlayacağım ve mayısta hamile kalmayı planlıyorum.... insallah geçer tedaviden önce... Rabbime dua ediyorum...

o hemoroid değil mi? ve hemoroid olunca illa doktora gitmek gerekiyor mu? meme çok küçükse ve rahatsızlık vermiyorsa da mı??

Back