- 9 Ocak 2012
- 15.084
- 29.032
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
güzel bir paylaşım olmuş çok geçmiş olsun
Çok yararlı ve bilgilendirici bir konu olmuş bu. Çoğu antidepresanda kabak gibi alkolle almayın yazmasına rağmen hiç karaciğere olan etkisiyl ilgili olabileceğini düşünmemiştim mesela ben nedense.en kısa zamanda dahiliyeye konuyla ilgili danışıp en azından karaciğer yağlanmasını görmek için kolestrol testi yapmasını teklif edeceğim.
Geçmiş olsun,ilacı kullanmaya başladıktan sonra ne gibi belirtiler yaşadınız?
Çok doğru ve yerinde bir yazı olmuş. Bu forumda psikiyatriste gidip ilaç kullananlara ya da kullanmayı düşünenelere hep psikoloğu önerdim. İlaçlarla sadece uyutulursunuz, sorunlarınızdan kurtulamazsınız. Ama burda da işin ehli bir psikolog ihtiyacı devreye giriyor.
Psikiyatri ilaçları gerçekten ihtiyaç olabilir ama her durumda değil. Kendimi iyi hissetmiyorum, mutsuzum ilaç almalıyım değil bu.
Olmamalı ama hem doktorun hem hastanın kolayına geliyor. Ayrıca ilacı içerken pamuk gibi olan insanlar ilacı bırakınca yine öfke kusuyor. Eee o zaman tedavi ne işe yarıyor?
Yine söylüyorum. İlaçlarla iyileşmiyorsunuz sadece uyutuluyorsunuz...
Ben hiçbir zaman ilacı desteklemiyorum. Benim de panik atağım vardı doktor habire ilaç diyordu ben de kullanmadım hiçbir zaman. Atak gelince ah ilaç kullanayım diyorsunuz ama artık kendim başetmeliydim. Çünkü ilaç anlık çözüm, bıraktığınızda daha kötü oluyorsunuz çevremden biliyorum.
Neyse atak gelince artık beynime, kendime hükmetmeye başladım, yavaş yavaş o ataklar çok az gelmeye başladı. Ve sonra da tamamen geçti, Allah’a şükürler olsun.
Yani her şey insanın elinde. İstesek yapamayacağımız bir şey yok. Ben de çok çok kötü berbat acillerde geçirdiğim günler oldu. Ama azmettim ve başarılı da oldum çok şükür.
Cok guzel bir paylasim olmus sagolun..
Bende bu forumda bunu cok gordum en minicik sinir bozukluguna bile doktorlar antidepresan veriyorlar seker dagitir gibi.
Psikolojiyi duzeltelim derken vucuda verdikleri zarar umurlarinda degil.
Hatta bircok ilac icin bu gecerli.Kullanmaya baslamadan once bir kontrol edelim hastanin durumunu demezler.
Gecenlerde annem kireclenme problemi icin doktora gitti.Ona bir vitamin vermis doktor..annem hasta oldu o yuzden.yan etkileri yuzunden.
Hangi ilac olursa olsun mutlaka doktorlarin hastalarin durumunu kontrol ettikten sonra onermesi gerek o ilaci..
Sadece antidepresanlar değil ağzımıza attığımız her hap karaciğere bir tekme vuruyor.
Yıllardır ağzıma siroz haplarım dışında ilaç koyamam.
Çünkü yasak bana.
Aslında herkes en basitinden ağrı kesici almadan önce bile 40 defa düşünmeli,rutin kontrollerini en azından 6 ayda bir yaptırmalı bence.
Çok ukala yazdım sanki di mi?
Sadece dikkat edelim istedim. Ben çekiyorum,siz çekmeyin istedim.
sonundaoldu çok geçmiş olsun arkadaşım,Allahım şifa versin en yakın zamanda inşallah.
Gerçekten çok önemli bir meseleye yol açtınız. Ben de beyin kimyasının bozukluğu dışında her sorunda depresyon ilacı verilmesine karşıyım. Onun yerine yol gösterici olmak lazim. Terapiyle ya bulunduğu durumdan çıkmak için ya da bu durumu kabullenmesi için yardım edilmeli hastaya.. Geçmiş olsun..
Güzel bir konu olmuş.
Ben de ilave edeyim bildiklerimi:
Antibiyotik, penisilin, kortizon içeren ilaçlarda, eğer daha önce kullanmadıysaniz, alerji testine girmeden direkt kullanmamaya dikkat edin. Bazı doktorlar ilginçtir ki bunu atlıyorlar.
Eğer annem müdahale etmeseydi, doktorun yazdığı dozu direkt vursalardı, Gangsta çoktan hakkın rahmetine kavuşmuştu.
Artı prospektüs okuma alışkanlığı olmalı, bazı ilaçlarda etkin madde faktörü var. Beslenme de buna göre düzenlenmeli, bunu da kimi doktor atlıyor. Atıyorum lityum içeren ilaçlar kullanırken, greyfurt tuketmemek lazım. İlacın etkisini alıp karaciğer yoruyor.
Geçmiş olsun şifa dilerim yalnız etrafta bitki çayı kullanan çok gençler var bunlarda böbreğe zarar veriyor ama gençlerin haberi yok
Bununla alakali bir yazi okumustum. Benim adim lacivert in blogunda. Oda antidepresanlarin aslinda bizi sorunlardan kurtarmadigini hatta cogunun intihari tetikleme durumu oldugunu yazmisti.
Yararli bir paylasim olmus , tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?