antidepresanlara dikkat!

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.084
29.032
798
merabalar arkadaşlar. nedense burda yazma gereği duydum. sanırım en çok bu forumda bu ilaçları kullananlara denk geldiğimden.
bundan yaklaşık 3 ay önce tatilde nefes darlığı kalp çarpıntısı tuhaf vücut yanmaları nedeniyle acillerde soluğu alıyordum orda sakinleştirici falan yapıyorlardı. memlekete gelince hemen psikiyatri yolunu tuttum. derdimi dinledi panik atak teşhisi koyup ilacı yazdı. 2 haftada düzelir gibi oldum ama farklı şeylerde baş göstermeye başladı. kafam karman çormandı. düşünceler birbirine girmiş , kaygı bozuklukları falan. doktorla bunu paylaştığımda normal deyip zamana bırakmamı istedi.
neyse efendim benim vücut ağrılarım başladı ama hep psikolojik dediler doktorumda dahil. birgün arkadaşım bitki çayı verdi içtim. onu içmemle kusmam afedersiniz ishalim halsizliğim başladı. meğer pankreasıma vurmuş. hastanede yatıp düzeldim.
kontrole gittiğimde karaciğerlerimde tuhaflık olduğu anlaşıldı. bütün tetkikler temizdi. hemen psikiyatri ilaçlarımı kestik. bütün değerlerim normale döndü. meğer bu tür ilaçlar karaciğer fonksiyon testi yapılarak verilmeliymiş. doktora bunu dediğimde bana dediği şey şuydu. bu testi yapsak paracı doktor! derler. desinler efendim bir insnaın hayatından önemli mi ki bu?? o bitki çayı bana dokunmasa ciğerlerim iflas edene kadar ilaç kullanacakmışım!
lütfen dikkat edin. doktor kontrolünde olsa bile dikkati elden bırakmayın. ben bu süreçte çok yıprandım. paylaşmak istedim o nedenle.

Çok yararlı ve bilgilendirici bir konu olmuş bu. Çoğu antidepresanda kabak gibi alkolle almayın yazmasına rağmen hiç karaciğere olan etkisiyl ilgili olabileceğini düşünmemiştim mesela ben nedense.en kısa zamanda dahiliyeye konuyla ilgili danışıp en azından karaciğer yağlanmasını görmek için kolestrol testi yapmasını teklif edeceğim.

Çok doğru ve yerinde bir yazı olmuş. Bu forumda psikiyatriste gidip ilaç kullananlara ya da kullanmayı düşünenelere hep psikoloğu önerdim. İlaçlarla sadece uyutulursunuz, sorunlarınızdan kurtulamazsınız. Ama burda da işin ehli bir psikolog ihtiyacı devreye giriyor.
Psikiyatri ilaçları gerçekten ihtiyaç olabilir ama her durumda değil. Kendimi iyi hissetmiyorum, mutsuzum ilaç almalıyım değil bu.
Olmamalı ama hem doktorun hem hastanın kolayına geliyor. Ayrıca ilacı içerken pamuk gibi olan insanlar ilacı bırakınca yine öfke kusuyor. Eee o zaman tedavi ne işe yarıyor?
Yine söylüyorum. İlaçlarla iyileşmiyorsunuz sadece uyutuluyorsunuz...

güzel bir paylaşım olmuş çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun,ilacı kullanmaya başladıktan sonra ne gibi belirtiler yaşadınız?

çok saolun arkadaşlar. inş ben ve benim gibi hasta olan herkes biran önce şifa bulur. karaciğer benim de hiç aklıma gelmedi. ilk pankreasımda sorun oluştuğunda doktorumla durumu paylaştım. bana dedi ki verdiğim ilaçlar yapmaz bunu. gene güvendim ona ama ciğerlerim ve pankreasım için gittiğim doktor kontrole çağırınca bana dedi ki ya hu sen ne yiyip ne içiyorsun değerlerin normalin 6 katı! ya inanın diyet bile yaptım o dönemde. yağlı acı tuzlu falan yemedim. doktorla da paylaştım. mr falan çekildim. ultrasonla bakıldı bir şey yok. en son dedi ki o ilaçları kesiyoruz bir daha bakıyoruz. ilaçları kestim 10 gün sonra 200 lerde olan değerlerim 10 lara düşmüştü.
yani ben bir hasta olarak bunları bilemem doktorumun bilmesi ve beni aydınlatması gerekiyordu. en azından uyarınca bir de kendini sorgulaması gerekliydi. neticede o da bir kul hata yapabilirdi. benim belirtilerim sırtıma vuran ağrılardı. başka bir şey yoktu. dedğim gibi bitki çayını içim o elem olayı yaşamasam baya da kötüye gidecekmişim için için.

Ben hiçbir zaman ilacı desteklemiyorum. Benim de panik atağım vardı doktor habire ilaç diyordu ben de kullanmadım hiçbir zaman. Atak gelince ah ilaç kullanayım diyorsunuz ama artık kendim başetmeliydim. Çünkü ilaç anlık çözüm, bıraktığınızda daha kötü oluyorsunuz çevremden biliyorum.
Neyse atak gelince artık beynime, kendime hükmetmeye başladım, yavaş yavaş o ataklar çok az gelmeye başladı. Ve sonra da tamamen geçti, Allah’a şükürler olsun.
Yani her şey insanın elinde. İstesek yapamayacağımız bir şey yok. Ben de çok çok kötü berbat acillerde geçirdiğim günler oldu. Ama azmettim ve başarılı da oldum çok şükür.

Cok guzel bir paylasim olmus sagolun..
Bende bu forumda bunu cok gordum en minicik sinir bozukluguna bile doktorlar antidepresan veriyorlar seker dagitir gibi.
Psikolojiyi duzeltelim derken vucuda verdikleri zarar umurlarinda degil.
Hatta bircok ilac icin bu gecerli.Kullanmaya baslamadan once bir kontrol edelim hastanin durumunu demezler.
Gecenlerde annem kireclenme problemi icin doktora gitti.Ona bir vitamin vermis doktor..annem hasta oldu o yuzden.yan etkileri yuzunden.
Hangi ilac olursa olsun mutlaka doktorlarin hastalarin durumunu kontrol ettikten sonra onermesi gerek o ilaci..

maşallah senin adına çok sevindim. Rabbim tekrarını göstermesin inş. ben de bırakalım 2 hafta oluyor. ilk hafta berbattım. 2. hafta toparladım. hep beyninde bitmeli diyorlardı ama ben beni anlamadıklarını düşünüyordum. ama doğruymuş beyinde bitiyor. yavaş yavaş çözdüm olayı. şimdilik başediyorum. inş benimki de geçecek

teşekkür ederim sizde saolun. gerçekten ne gibi testler yapılması gerekiyorsa yapılıp öyle tedavi edilmeli. insanları farklı çıkmazlara sürüklemek hiç profesyonel değil.

Sadece antidepresanlar değil ağzımıza attığımız her hap karaciğere bir tekme vuruyor.
Yıllardır ağzıma siroz haplarım dışında ilaç koyamam.
Çünkü yasak bana.
Aslında herkes en basitinden ağrı kesici almadan önce bile 40 defa düşünmeli,rutin kontrollerini en azından 6 ayda bir yaptırmalı bence.
Çok ukala yazdım sanki di mi?
Sadece dikkat edelim istedim. Ben çekiyorum,siz çekmeyin istedim.
sonundaoldu çok geçmiş olsun arkadaşım,Allahım şifa versin en yakın zamanda inşallah.

estağfurullah Lalecim. gayet insani bir şekilde bilgilendirmişsin. Rabbim sana da tüm hastalara da içinde de bana şifalar versin inş. inan ağrı kesici bile yasak bana şimdi.

Gerçekten çok önemli bir meseleye yol açtınız. Ben de beyin kimyasının bozukluğu dışında her sorunda depresyon ilacı verilmesine karşıyım. Onun yerine yol gösterici olmak lazim. Terapiyle ya bulunduğu durumdan çıkmak için ya da bu durumu kabullenmesi için yardım edilmeli hastaya.. Geçmiş olsun..

Güzel bir konu olmuş.
Ben de ilave edeyim bildiklerimi:
Antibiyotik, penisilin, kortizon içeren ilaçlarda, eğer daha önce kullanmadıysaniz, alerji testine girmeden direkt kullanmamaya dikkat edin. Bazı doktorlar ilginçtir ki bunu atlıyorlar.

Eğer annem müdahale etmeseydi, doktorun yazdığı dozu direkt vursalardı, Gangsta çoktan hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Artı prospektüs okuma alışkanlığı olmalı, bazı ilaçlarda etkin madde faktörü var. Beslenme de buna göre düzenlenmeli, bunu da kimi doktor atlıyor. Atıyorum lityum içeren ilaçlar kullanırken, greyfurt tuketmemek lazım. İlacın etkisini alıp karaciğer yoruyor.

Geçmiş olsun şifa dilerim yalnız etrafta bitki çayı kullanan çok gençler var bunlarda böbreğe zarar veriyor ama gençlerin haberi yok

Bununla alakali bir yazi okumustum. Benim adim lacivert in blogunda. Oda antidepresanlarin aslinda bizi sorunlardan kurtarmadigini hatta cogunun intihari tetikleme durumu oldugunu yazmisti.
Yararli bir paylasim olmus , tesekkur ederim

teşekkür ederim saolun. kesinlikle doğru söylüyorsunuz. hatta benim beyin kimyamla oynadı bu ilaçlar. demek ki herkese aynı ilaç uymuyormuş.

hadi biz vatandaş olarak belki cahillik ediyoruz ama onlar bilim insanı olarak atlamamalılarmış. bende genel de okurum ilaç içeriğini ama işte onlarda net değil. Rabbim hepimizi korusun inş. saolun.

Geçmiş olsun şifa dilerim yalnız etrafta bitki çayı kullanan çok gençler var bunlarda böbreğe zarar veriyor ama gençlerin haberi yok

evet gastro entroloji doktorum paketli herşey zarrlı dedi. yani kendin demleyip içebilirsin ama asla paketli çay önermiyorum dedi. peynir ekmek gibi marketlerde satılıyor halbuki! bence yasaklanmalı

Bununla alakali bir yazi okumustum. Benim adim lacivert in blogunda. Oda antidepresanlarin aslinda bizi sorunlardan kurtarmadigini hatta cogunun intihari tetikleme durumu oldugunu yazmisti.
Yararli bir paylasim olmus , tesekkur ederim

doğru söylemiş. ilaçlardan sonra bende de intihar zarar verme eğilimi oldu. tek kalamıyordum çocuğumla. annem geliyordu eşim nöbetçi olduğunda. doktora söylediğimde normal aklını başına al gibi işe yaramaz telkinlerde bulunuyordu. çok şükür ilaçtan sonra geçti onlar. ben teşekkür ederim

Her ilacın karaciğere etkisi vardır karaciğer vücudumuzun süzgeci gibidir ve vücuda giren her kimyasal bu süzgeçten geçer.Bu tip ilaçlar da etkili ilaçlar olduğundan özellikle dikkat edilmeli.
Psikolojide ilaç mı yoksa terapi mi tartışması uzun zamandır devam etmektedir bu kişiye ve rahatsızlığa göre değişir ancak terapi+ilaç tedavisi kısa sürede sonuç vermesi açısından avantajlıdır şöyle düşünün boğaz enfeksiyonunuz var, eğer ilaç almazsanız 10 gün gibi bir sürede kendiliğinden geçer; ancak ilaç kullanırsanız 3 gün gibi kısa sürede toparlarsiniz.bunun yanında ufak ve geçici de olsa vücudunuza bir zarar vermiş olursunuz.ve sadece ilaç kullanmak da yeterli olmaz, düzenli beslenmeli,kendinizi soğuktan korumalisiniz hem hasta iken hem de sonrasında hasta olmamak için.
Psikolojik rahatsızlıklar da böyledir ilaç tedavisi kısa sürede sonuç verirken sadece ilaca sarılmak da doğru olmaz.ilaç günü kurtarır, terapi de bir kalkandir;sizi hastalıklara karşı korur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…