• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanı bırakanlar yardımcı olabilir mi ?

seymeh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
81
71
88
36
Merhaba arkadaşlar.
10 yıldır panik atak ve anksiyeteyle boğuşuyorum . Yıllarca lustral kullandım. Ne uzadım ne kısaldım. Mayıs ayında ilacı birden bıraktım. ( Hata ettim farkındayım) terapiye başladım ve hala devam ediyor. Epey ilerleme kaydettim ama beni çok tedirgin eden iki şey var . Birincisi; ara ara yer ayağımın altından kayıyor gibi hissediyorum. Saniyelim bir şey ama çok tedirgin ediyor. İkincisi de yürüyerek bir yere giderken evden uzaklaştıkca dengesizlik hissim başlıyor,bacaklarım tutmayacakmış gibi hissediyorum. Çarpıntı,titreme,terleme vs gibi belirtilerim çok çok azaldı ama bu ikisi devam ediyor. Antidepresana bırakmanın yan etkileri olabilir mi? Bunu yaşayan varsa fikrine ihtiyacım var😔

Bunlar antidepresanı bırakmanın yan etkileri evet. Birden değil yavaş yavaş doktor kontrolünde bırakılıyor canım

Evet çok haklısınız . Ben o konuda doğru davranmadım. Bir süre sonra geçer diye bekliyorum. Yaklaşık 6 aydır kullanmıyorum ama 10 yıllık bir geçmişimiz var. Sanırım vücudun alışması zaman alıyor.

Yoksunluk sendromu yaşıyorsunuz ben de kademeli olarak bırakıyorum, korkunç bir ruh halinde oluyorum bazen. Çok geçmiş olsun.

Yoksunluk sendromu yaşıyorsunuz ben de kademeli olarak bırakıyorum, korkunç bir ruh halinde oluyorum bazen. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim . Size de çok geçmiş olsun. Kademeli olarak bırakmak bile çok yoruyor insanı. Bende bazen çok kötü hissediyorum. İnşaallah çabucak atlatırız .

Direk biraktiysaniz yanlış bir hamle yaptınız. Umarım atlatirsiniz👍

Ben ilaç almıyorum ama bu dediğiniz ayak altından yer kaymadı falan bendede oluyor bence kaygının panikatagın yüzünden oluyor
Merhaba arkadaşlar.
10 yıldır panik atak ve anksiyeteyle boğuşuyorum . Yıllarca lustral kullandım. Ne uzadım ne kısaldım. Mayıs ayında ilacı birden bıraktım. ( Hata ettim farkındayım) terapiye başladım ve hala devam ediyor. Epey ilerleme kaydettim ama beni çok tedirgin eden iki şey var . Birincisi; ara ara yer ayağımın altından kayıyor gibi hissediyorum. Saniyelim bir şey ama çok tedirgin ediyor. İkincisi de yürüyerek bir yere giderken evden uzaklaştıkca dengesizlik hissim başlıyor,bacaklarım tutmayacakmış gibi hissediyorum. Çarpıntı,titreme,terleme vs gibi belirtilerim çok çok azaldı ama bu ikisi devam ediyor. Antidepresana bırakmanın yan etkileri olabilir mi? Bunu yaşayan varsa fikrine ihtiyacım var😔

İlacı Mayıs ayında bırakmışsınız yoksunluk belirtisi ilk 2 ay civarı görülür sizin bu yaşadığınız yoksunluk belirtisi değil aradan 5 ay geçmiş bu kadar süre sonra ortaya çıkmaz yeniyken oluyor yaklaşık 15 gün falan sürüyor bazen ilacın dozuna göre 1 ay sürebiliyor yaşadığınızı anksiyeteye benzettim doktorunuza danışın.

Malesef birden ilacı kesmenin etkisi :KK43: bir ara bende aynı hatayı yaptım,sanki gözümde şimşek çakıyor gibi oluyordu olduğum yerde kalıyordum. Sonra aynen ilaca devam... dr kontrolunde bırakmayı deneyin vücut alışmalı
Mayıs ayında bırakmış ilacı aradan kaç ay geçmiş yoksunluk belirtisi değil bunlar anksiyete yaşıyor anladığım kadarıyla yoksunluk belirtisi ilk 1 2 ay oluyor

Yoksunluk belirtisi bu kadar uzun surer mi emin olamadim maksimum 15gun falan surmesi gerekiyordu sanki belki cok uzun sure kullandiniz diye dicem ama yok yinede cok uzun bi sure olmus, bi doktora gorunun belki baska bi seydir hafif bi ilacla birakmaniz daha kolaylasir hayati kendinize zorlastirmayin

Çok bilinçsizce davrandım . Kötü bir ruh halindeydim. 6 aydır sabrediyorum. Geçer inşaallah
Hastalığınız yeniden nüksetmiş gibi duruyor bu tarz uzun süreli kullanımlarda ilaçlar pat diye bırakılmaz bizzat yaşayarak öğrendim ben ders oldu. Doktorunuzla yeniden görüşün terapi ile birlikte ilaca devam edilir iyileşme görüyorsanız doktorunuzla birlikte karar verirsiniz ve öyle bırakırsınız bu bırakma da doz azaltılarak oluyor.

Malesef birden ilacı kesmenin etkisi :KK43: bir ara bende aynı hatayı yaptım,sanki gözümde şimşek çakıyor gibi oluyordu olduğum yerde kalıyordum. Sonra aynen ilaca devam... dr kontrolunde bırakmayı deneyin vücut alışmalı
Artık gerçekten yordu beni bu panik atak ve anksiyete . O şimşek çakma hissi ara ara bende de oluyor. Çok zor bir durum . Dilerim atlatırız . 😔

Ben ilaç almıyorum ama bu dediğiniz ayak altından yer kaymadı falan bendede oluyor bence kaygının panikatagın yüzünden oluyor
Olabilir . Saniyelik bir his ama her seferinde tedirgin ediyor . Artı
Dengesizlik hisside yaşıyor musunuz

Mayıs ayında bırakmış ilacı aradan kaç ay geçmiş yoksunluk belirtisi değil bunlar anksiyete yaşıyor anladığım kadarıyla yoksunluk belirtisi ilk 1 2 ay oluyor
Terapilerim devam ediyor zate . Anksiyetem tamamen bitmedi henüz. Eskiden çok yoğun ataklar geçirirdim. Şimdi o yoğunlukta yaşamıyorum. saniyelik ve tedirgin edici hisler yaşıyorum

Terapilerim devam ediyor zate . Anksiyetem tamamen bitmedi henüz. Eskiden çok yoğun ataklar geçirirdim. Şimdi o yoğunlukta yaşamıyorum. saniyelik ve tedirgin edici hisler yaşıyorum
Terapi devam ederken doktora danışmadan neden ilacı bıraktınız

Yoksunluk belirtisi bu kadar uzun surer mi emin olamadim maksimum 15gun falan surmesi gerekiyordu sanki belki cok uzun sure kullandiniz diye dicem ama yok yinede cok uzun bi sure olmus, bi doktora gorunun belki baska bi seydir hafif bi ilacla birakmaniz daha kolaylasir hayati kendinize zorlastirmayin
Bir yazı okumuştum . Uzun süreli ilaç kullanımlarında yoksunluk bir kaç yıl ara ara kendini gösterebilirmiş. Ama yinede doktoruma tekrar sorucam durumu. Teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar.
Yan etki bunlar ama rahatsizliginizdan dolayı da olabilir keşke azaltarak biraksaydiniz tabiki en önemlisi doktor kontrolünde . Üstelik terapiyle birlikte ilaca devam etseydiniz daha başarılı olurdu. Bir de " iyi hissetmek yeni duygu durum tedavisi" diye bir kitap var . Kişinin kendi kendisine bilişsel terapi yapmayı ogretiyo alıp bir yandan okumanızı tavsiye ederim çok başarılı sonuçlar elde edenler var

Back