Antidepresan

Siz hangi sebeple baslamistiniz ilaca?Ve hangi ilaci kullanmistiniz?Ve böyle hissederken nasıl ilaca devam ettiniz ben de okumustum oyle bir etkisi var diye ama anlam verememistim nasil oluyor diye
Ben anksiyete ile başladım o bitti şimdi depresyon tedavisi için kullanıyorum. İnan şu depresyon beni okulumun son döneminde bile okulu bıraktıracak her yerde ağlatacak kadar süründürdü ki,ilacın yan etkileri hiçti gözümde. İlerleme kaydedemedim lakin,sebep kafamda çünkü orda bitmeyince ilaçların hic etkisi olmuyor.
İlaçların adini vermeyeyim yoksa aklına kötü olarak kazinabilir benim ilaçlarım oldukça ağır ilaçlar çünkü

Hmm anladim benim de bu anksiyete sorunundan dolayi okulla alakali sorunlarim var beni de baya zorluyor,ben de baya sıkıntı cekiyorum anksiyete icin tedavi aldiktan sonra hic mi size yararli gelmemisti?

Yani gerek oldugunu dusunuyorum ben daha rahat olmak icin bana p....l adli bir ilac verdi doktor sosyal anksiyete icin ama mesela hastalık takıntım da vardi onu anlatamadim zaten doktoru da sevmedim degistirmek istiyorum.20 mg verdi bana siz de mi anksiyete veya takıntı sebebiyle baslamistiniz?İlac icmeden düzelse emin olun ben de hic istemiyorum

Yani öyle hic intihar düşüncem yok olmadi da depresif bir halim var yasadigim sıkıntılar dolayısıyla arkadaslarimin dertlerine bakiyorum bide kendimindekine gercekten cok kötü daha rahat olmak istiyorum birde ben benim icimi rahatlatabilicek bir doktora gitmek istiyorum böyle hic takmadan ilac yazdi hic guvenemedim zaten güvensem herseyi direk ona sorarim bana direk sakin saglik forumlari ilac prospektüsü okuma dedi mesela ama kendi de hic bilgi vermedi icim rahatlamadi dedigi ilaci almak istemedim o yuzden.lisedeyken gittigim kadın bir psikolog vardi cok ilgiliydi mesela.Psikiyatristler o kadar dinlemiyor biliyorum tabiki ama yinede insan dinlendikten sonra bir ilac verilsin istiyo.Yarım yamalak dinleyince sinir oldum

Cok tesekkürler önerileriniz icin tekrardan ayni durumu yasayan bir insandan baska kimse sizi anlamiyor herkes sacmaladiginizi dusunuyor ama durum böyle ne yazık ki.Zaten anksiyete sorunum vardi bir de anneannem hastalanınca daha bir stres oldum hastalık fobim olustu bir yerim agrisa hemen aklima en kötüsü geliyor ki buda hic katlanilir bir sey degil.öyle ya da böyle baslamam gerekiyor kafamı daha yararli seylere verebilmek icin iyi bir doktora gidersem,guvenip artik iyilesmek istiyorum size de cok gecmis olsun.

Bir süre psikologumun tavsiyesiyle yogaya gittim rahatlamak amaciyla ama o bile yararli gelmedi mesela kafamı iyi bir seye odaklayamiyordum.Hep negatif düşüncelerle doluydu kafam okul,anksiyete işte çevresel dertler bir türlü iyi olamiyordum.Cok agir bir ilacla uyusmak da istemem ama kafam böyle rahat olsun istiyorum.Sadece beni mutlu edecek seyler düşüneyim.rüyalar hakkinda ben de cok yorum okudum.Nasıl oluyorum tam cok uyumanın etkisinden mi?

Ya benim oyle bir dusuncem yok,yani hic olmadi da.Sürekli ya olursa? Düşüncesinde oldugum icin.Hep kafaya takıyorum en milyonda bir olan seyi bile.O da benim hayatimdaki herseyi engelliyor yoruyor beni baya.Ben aldigim ilacin sirf benim kafamı biraz bosaltmasını daha sakin bir ruh halinde olmak istiyorum.Bu da 2 haftalık bir sürec sonrasi oluyormus ve ilk yan etkiler oluyormus diye duydugum icin de baya cekindim.Cunku zaten en kücük bir seyide abartiyorum onu nasıl kaldıracagim diye.İnsallah uygun bir doktor bulabilirim ona güvenir ve iyilesirim baska da birsey istemiyorum.

Hmm anladim benim de bu anksiyete sorunundan dolayi okulla alakali sorunlarim var beni de baya zorluyor,ben de baya sıkıntı cekiyorum anksiyete icin tedavi aldiktan sonra hic mi size yararli gelmemisti?
Benim anksiyetem üniversite sınavı zamaninda cozutmustu ben üniversiteyi kazanınca akabinde azalmalar oldu kurtuldum sayılır arada bir geliyor o kadar ilaçlar bana yararlı gelmişti anksiyetemi huzursuzluğumu dizginlemişti

Benim de lise sonda cok artti kafami veremiyodum derslere sonra gittigim okuldada okulla alakalı problemlerim oldu daha kötü oldum.

Esracım sen bir iyileş inşallah , ben de iyileşeyim (ve bu hastalıkları çeken herkes iyileşsin ) burdan kutlama yapalım

Terapiye gitseniz o yolu deseniz demek istedim aslında.. eğer atlatamazsanız ilaç son çare olsun zaten onlar yönlendirme yaparlar.. ben meşhur yeşil reçeteli x....x kullanmıştım bi dönem.. gözümün önünde inanılmaz bi şey yaşanması sonucu anksiyete teşhisiyle başladım.. panik atak aşırı sinir yıpranmaları v.s ile de epey çeşit çeşit ilaç kullandım.. gebeliğimde bile deniz sekinin adına şarkılar yaptığı şurupla yaşadım emzirme dönemi sonrası yine ilaçlara dönüş yaptım yoksa oğluma bile yansıyodu aşırı sinirli hallerim en çok da o dokunuyodu zaten.. sonra baktım olmuyo maneviyata yöneldim ve huzur buldum çok şükür Allah ın izniyle bende bi halt kalmadı.. her insan kadar ufak tefek şeylerim var.. son bikaç senedir hiç ilaç kullanmıyorum ve atak bile geçirmedim..
keşke diyorum en başından beri dayanıklı olsaymışım bu kadar kolay çözülmeseymişim insanları beni yıpratıcak kadar hayatımın içine sokmayıp gerektiğinde paylasaymışım falan filan.. o kırılmasın bu dökülmesin diye diye nerelerden döndüm..

Beni gittigim psikolog yönlendirdi,bir süre ilac kullansan iyi olabilir diye bir bir bucuk sene kadar,ayrica bu anksiyete dısında bir de hastalık fobim oldugu icin iyice yıprattı beni yoksa ben de tercih etmem ilac iciyim zaten yeterince cekiniyordum ilactan,simdi herkesin tavsiye ettigi gibi ilac arti terapi dusunuyorum ama doktor profesör bile olsa psikiyatristlerin en bildigi sey ilac vermek ayrica terapi icin psikolog bulmam gerekecek eski gittigim psikologu cok seviyodum hala uzak olmasına ragmen bir kac ayda bir gidiyorum o bana sosyal fobim icin terapi yapiyordu ama iste uzaga gitti ve terapi yapabilmesi icin sürekli görüsmek gerekiyor o da olmuyor sürekli gidemiyorum,baska psikologa gidip kendimi bastan anlatmak da hic istemiyorum kendisini cocuk ve ergen psikologuydu,su an psikiyatriye gidersem baska da psikolog bulmam gerekecek.Baya zor olacak iki tane iyi doktor bulmak.Bana verilen ilac sizinkinden daha hafif olsa bile mi öyle yan etkiler meydana gelir?

En az yan etkisi zaten dalgınlık unutkanlık falan.. doktora danışırsın ilaç yazarken en az yan etkisi olanı yazsın size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…