• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan

Ben özel kligine gitmistim.Doktorun zaten.Şimdi özel hastanede gitmek istiyorum devlet tercih etmiyorum.Daha ayrıntılı ilgilenilmesini istiyorum.
İstanbul'daymışsınız sanırım. Ankara ya da İzmir olsa isim ya da kurum önerebilirdim ama dediğim gibi psikiyatri dal merkezlerine bakın isterseniz, ya da doktor yorumlarını nette bir araştırın derim. Bir de istanbul çapa psikiyatriye iyi derler ama tabi seans süreleri kısa olabilir.

Takıntı sorunu sırf konusarak cozuluyor mu terapiyle?
OKB eşik üstü seviyede yani hayat kalitesini etkiliyorsa ilaç gerektirir. Terapi destekler. Kaygı bozukluklarında da öncelikli tedavi ilaç. Siz bence ilaç seçeneğini hiç atlamayın.. Daha büyüyor sorun sonra tedavi süreleri de uzuyor.

Yaklaşık 3 yıl önce anksiyete için kullanmıştım,şu anda da depresyon tedavisi için kullanıyorum.
3 yıl önce bayağı bir etki almıştım olumlu yönde,lakin su an alamıyorum. Aslında tedavi depresyona yönelik ve benim depresyonumu içimde halledememiş olmamda ilaçların etkisini bitiriyor.
Bendeki tek yan etkisi uyku oluyordu oda ilk 2 3 hafta sonrasında sinir sistemi alışıyor ve normal karşılıyor o kadar uyutmuyor.
Anti-depresan kullanmak insanlara her zaman çok büyük bir şey gibi gelmiştir lakin çözümü olmayinca mecburuz yapacak birşey yok.

Cok ilac denemen gerekebilir.Yarayani bulana kadar..Suan birkac yildir e..r kullaniyorum memnum biraz.Kilo yapmadi pek.Isim hareketli.Ilac destegi muhakkak almalisin .Faydasi var.

Çok ilginç. Muayenehane miydi? Genel her türlü polikiliniğin olduğu bir özel kurum muydu? 15 dakikada nasıl gönderir ki bir özel kurum doktoru.. Başka yer araştırın kesinlikle. Umarım iyi bir yer bulursunuz.
Yok kendi muayenesiydi.Ayrıca psikologlar falan da vardi kendi klinikleri.Ben anlatirken derdimi sonra birden ailemi falan da cagirdi bu sosyal anlsiyetem hakkinda bilgi vermek icin sonra da daha anlatamadim ben diger sorunlarimi kaldi öyle ciktik hemen.

Esracım çok çok geçmiş olsun canım . Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki anksiyete teşhisi konmuş birisi olarak . İlk önce doktora giderek çok iyi yapmışsın . İlaçlarını sakın ola aksatma . Yan etki için internette yazılanları ise sakın ha sakın kafana takma . Ben yıllardır bende var olan hastalığı doktora gitmeye gitmeye büyüttüm , ilaçlar hakkında yan etkilerinden ötürü yapılan yorumlar yüzünden . Ve sonuçta o ilaçları kullanmak zorunda aldım ki düşük dozla başlandığı için sanırım çok fazla bir yan etkisini görmedim .Zaten uykucu birisiydim ,uyku sürem biraz daha arttı o kadar . Yani aman aman bir yan etkisini görmedim çok şükür. 2 gün içerisinde de terapiye başlayacağım. Benim düşüncem ilaç + terapi . Zaten bir müddet sonra doktorun senin durumuna göre ilacın dozunu ayarlayacaktır. Önce düşük doz sonra ruh haline göre doz arttırılabiliyor , iyileşme gözlendikçe de doz düşürülüyor , ilaç doz azalta azalta kesiliyor ve bu yüzden yan etkileri ciddi bir biçimde yaşamıyorsun . Önemli olan doktorunu dinlemek ve ona güvenmek. Sen kendi kendine ilacını kesersen işte o zaman kendini kötü hissedebilirsin . Yoksa bu ilaçlar insan da bağımlılıkta yapmıyor , çok acayip yan etkilerde . Umarım en kısa sürede iyileşiriz :dua: :dua:
Cok tesekkür ederim önerileriniz ve yardimlariniz icin size de cok cok gecmis olsun insallah sizde atlatirsiniz en kisa sürede hayat kalitesini cok dusuren bir sey cunku :( ben internetten ve sözlüklerden okudum herkes o kadar kötü seyler yazmisti ki biraz da hastalık fobim var bir sey olunca hemen büyütüyorum dedim bunlar olursa cok kötü olurum.Burdakileri okuyunca daha iyi oldum acikcasi ben de artik kafam rahat olsun hayattaki diger güzel seyleri görebileyim istiyorum.ama iste o olumsux yorumlar ertelettiriyordu.Eger yan etkisi sirf uykuysa sorun degil diye düşünüyorum.

Cok ilac denemen gerekebilir.Yarayani bulana kadar..Suan birkac yildir e..r kullaniyorum memnum biraz.Kilo yapmadi pek.Isim hareketli.Ilac destegi muhakkak almalisin .Faydasi var.
Sirf kilo ve uyku degil mi yan etkileri ben hızlı kalp atması cok terleme kabus görme gibi yan etkiler okudum ondan da baya korktum.

Yaklaşık 3 yıl önce anksiyete için kullanmıştım,şu anda da depresyon tedavisi için kullanıyorum.
3 yıl önce bayağı bir etki almıştım olumlu yönde,lakin su an alamıyorum. Aslında tedavi depresyona yönelik ve benim depresyonumu içimde halledememiş olmamda ilaçların etkisini bitiriyor.
Bendeki tek yan etkisi uyku oluyordu oda ilk 2 3 hafta sonrasında sinir sistemi alışıyor ve normal karşılıyor o kadar uyutmuyor.
Anti-depresan kullanmak insanlara her zaman çok büyük bir şey gibi gelmiştir lakin çözümü olmayinca mecburuz yapacak birşey yok.
İctiginiz andan itibaren mi göstermeye baslamisti olumlu etkilerini?Yoksa bir süre sonra mi?Ve ictikten sonra kendinizi daha sakin mi hissettiniz daha mutlu mu nasıl bir ruh hali sagliyor?

Ben lu...al kullandım.biraz kilo aldım 3-5kilo.(4-5ay kullandım) onun dışında hüç bir yan etkisi olmadı.ne sersemlik ne uyku ne cinsellikte azalma...tabi kişiden kişiye değişebilir.ama yeni kuşak antidepresanlar dozajı iyi ayarlandığında yan etkileri çok çok az.

Ben lu...al kullandım.biraz kilo aldım 3-5kilo.(4-5ay kullandım) onun dışında hüç bir yan etkisi olmadı.ne sersemlik ne uyku ne cinsellikte azalma...tabi kişiden kişiye değişebilir.ama yeni kuşak antidepresanlar dozajı iyi ayarlandığında yan etkileri çok çok az.
Sizin sorununuz neydi anksiyete sebebiyle mi almistiniz?Gercekten oyleyse cok iyi benim gittigim doktor 20 mg vermisti ama baska doktora gidicem diye almadim.Burdaki yorumlari okuyunca daha iyi oldum ya.Yoksa baya baya vazgecmistim almaktan.Sözlükteki yorumlari ve farkli forumlardaki yorumlari okuyunca.

Sizin sorununuz neydi anksiyete sebebiyle mi almistiniz?Gercekten oyleyse cok iyi benim gittigim doktor 20 mg vermisti ama baska doktora gidicem diye almadim.Burdaki yorumlari okuyunca daha iyi oldum ya.Yoksa baya baya vazgecmistim almaktan.Sözlükteki yorumlari ve farkli forumlardaki yorumlari okuyunca.

Yorumlara ve yan etkilere çok takılmayın. Anksiyete korkunç bir şey olabiliyor yeri geldi mi? Nefes alamamak, kaygıdan mideye kramplar girmesi, öyle bir noktaya gelmek ki ölsem de kurtulsam diyebilmek. Bunların yanında biraz hissizleşmenin lafı mı olur? Evet ilk zamanlar bir mallık getiriyor bünyeye, ama ne olmuş? kaygıyla yaşamanın yanında nedir ki? 8 ay bilemedim 1 sene kullanacaksınız. Ama düzeliyorsunuz. Bundan güzeli var mı? Ben ilaxın yanında kesinlikle terapi de öneririm yalnız.

Panik atak ve kaygı bozukluğu.gebelik dolayısı ile kesmek zorunda kaldım.nasipse doğurur doğurmaz yine başlayacağım.doktor gerekli görürse kullan tabiki hiç korkma.insanın ruhu sağlıklı ise bedenide sağlıklı oluyor.ruh sağlığına herşeyden çok önem veriyorum.bu rahatsızlığı yaşamayan bilmez.geçmiş olsun

Bence kişiden kişiye değişir tüm etkiler.
birinde aşırı uyku yapar diğerinde uykusuzluk
birinde iştah açar diğerinde kapatır.
Sizde dr önerdiği ilacı kullanarak size iyi gelip gelmeyeceğini anlarsınız ancak.

Yok kendi muayenesiydi.Ayrıca psikologlar falan da vardi kendi klinikleri.Ben anlatirken derdimi sonra birden ailemi falan da cagirdi bu sosyal anlsiyetem hakkinda bilgi vermek icin sonra da daha anlatamadim ben diger sorunlarimi kaldi öyle ciktik hemen.
Hasta yaklaşımı açısından çok kötü bir doktora denk gelmişsiniz. İlk defa duydum böylesini... Buna da ayrı geçmiş olsun diyorum.
Ama ilaç konusunda güvenilebilir belki. Yine de bir sorun olduğunda aramak istemeyeceğiniz için yeni bir hekim bulduğunuzda onun tavsiyelerine göre başlayın tedaviye derim, daha iyi olur sanki, ama tabi çok geciktirmeden birini bulmanızı da tavsiye ederim, çekmeyin boşuna daha fazla..

Sirf kilo ve uyku degil mi yan etkileri ben hızlı kalp atması cok terleme kabus görme gibi yan etkiler okudum ondan da baya korktum.
Ya bukadar korkma.Baslayacaksin bir yerden.Yaramazsa dr degistirir..Yan etki olacak diye birsey yok .Oldugu an birakir dr gidersin degistirir.

Hasta yaklaşımı açısından çok kötü bir doktora denk gelmişsiniz. İlk defa duydum böylesini... Buna da ayrı geçmiş olsun diyorum.
Ama ilaç konusunda güvenilebilir belki. Yine de bir sorun olduğunda aramak istemeyeceğiniz için yeni bir hekim bulduğunuzda onun tavsiyelerine göre başlayın tedaviye derim, daha iyi olur sanki, ama tabi çok geciktirmeden birini bulmanızı da tavsiye ederim, çekmeyin boşuna daha fazla..
Aynen cok tesekkür ederim simdi yeni doktor ariyorum iste doktor da önemli çünkü böyle durumlarda sürekli bir görüşme oluyor.Kadın olsun istiyorum daha cok daha iyi empati yapabilir diye.Ama kadın psikiyatrist cok olmuyor geneli erkek psikologlar genelde kadin oluyor.bilmiyorum yani zaten bu ilaç korkum hakkında doktora güvenebilsem o ara direk ona sorucaktim ne gibi yan etkileri olabilir diye ama öyle olunca hemen ciktim.Simdi yeniden doktor arayısındayim.

Ya bukadar korkma.Baslayacaksin bir yerden.Yaramazsa dr degistirir..Yan etki olacak diye birsey yok .Oldugu an birakir dr gidersin degistirir.
Ya valla haklisiniz hic kullanmadan birden bir önyargılı oldum ilaclara sözlüklerden forumlardaki yorumlardan dolayi.Hic okumadan önce düşüncem de alırsam kafam rahatlar düşüncesi vardi.Okuduktan sonra birden degisti.Buraya sorunca ben burda da herkes öyle negatif yorumlar yapar iyice vazgecerim diyodum.Ama herkes daha iyi yorumlar yapmis baya sasirdim daha iyi oldu benim icin de.

Aynen cok tesekkür ederim simdi yeni doktor ariyorum iste doktor da önemli çünkü böyle durumlarda sürekli bir görüşme oluyor.Kadın olsun istiyorum daha cok daha iyi empati yapabilir diye.Ama kadın psikiyatrist cok olmuyor geneli erkek psikologlar genelde kadin oluyor.bilmiyorum yani zaten bu ilaç korkum hakkında doktora güvenebilsem o ara direk ona sorucaktim ne gibi yan etkileri olabilir diye ama öyle olunca hemen ciktim.Simdi yeniden doktor arayısındayim.
Siz yine de yan etkileri baştan kimseye sormayın derim. İştahınıza dikkat etmeye çalışın, spor da yaparsanız bir çok yan etkiyi daha iyi tolere edersiniz. Bana doktorum kaygı bozukluğu olanlara yan etkileri okumayı ya da öğrenmeyi asla tavsiye etmediğini, ancak tuhaf bir durum olursa herkesin fark edeceğini, o zaman danışılması gerektiğini, ancak başka ilaç kullanımı varsa bunları bilmesi gerektiğini söylemişti. Bir de mesela birbirinin eşdeğeri ilaçlardan biri yan etki yaparken diğeri yapmıyor kimine, etki herkeste değişiyor. Nedeni bilinmiyor bunun ama böyle durumlarda doz değişimi dışında eşdeğere de geçilebiliyor. Siz temasta kaldıktan sonra rahat edersiniz merak etmeyin.
Benim hekimim de kadındı. Çevremde pek çok kişi de kadın hekime gitti. Aslında çok da az değil psikiyatride sayıları, kuruma göre denk gelmiş olabilir. Mutlaka bulursunuz merak etmeyin.

Siz yine de yan etkileri baştan kimseye sormayın derim. İştahınıza dikkat etmeye çalışın, spor da yaparsanız bir çok yan etkiyi daha iyi tolere edersiniz. Bana doktorum kaygı bozukluğu olanlara yan etkileri okumayı ya da öğrenmeyi asla tavsiye etmediğini, ancak tuhaf bir durum olursa herkesin fark edeceğini, o zaman danışılması gerektiğini, ancak başka ilaç kullanımı varsa bunları bilmesi gerektiğini söylemişti. Bir de mesela birbirinin eşdeğeri ilaçlardan biri yan etki yaparken diğeri yapmıyor kimine, etki herkeste değişiyor. Nedeni bilinmiyor bunun ama böyle durumlarda doz değişimi dışında eşdeğere de geçilebiliyor. Siz temasta kaldıktan sonra rahat edersiniz merak etmeyin.
Benim hekimim de kadındı. Çevremde pek çok kişi de kadın hekime gitti. Aslında çok da az değil psikiyatride sayıları, kuruma göre denk gelmiş olabilir. Mutlaka bulursunuz merak etmeyin.
Cok tesekkürler verdiginiz bilgiler icin insallah ben de iyi bir doktor bulabilir ve tedaviye baslayabilirim.Cok stresliyim cunku stres artik bedenimede vuruyor sürekli ya bir yerim de ağrı var.Gercekten cok sıkıntılı bir durum.İnsallah hepimiz atlatiriz.

Back