- 3 Haziran 2016
- 971
- 261
- 33
- 28
- Konu Sahibi loveyourselff
-
aynen öyle olacak baslamam gerekiyor bir yerden insallah iyi bir doktora denk gelirim ve kurtulurum artik bu fazla gereksiz stresten.Bence kişiden kişiye değişir tüm etkiler.
birinde aşırı uyku yapar diğerinde uykusuzluk
birinde iştah açar diğerinde kapatır.
Sizde dr önerdiği ilacı kullanarak size iyi gelip gelmeyeceğini anlarsınız ancak.
Aynen haklısınız cok kötü bir durum bütün hayat kalitesini düşürüyor okulda derslere bile konsantre olamiyorum hep diken üstündeyim.Her seyi kafaya takıyorum ve beni ve hayatimi cok kötü etkiliyor.İyi bir psikiyatrist bulabilirsem iyi olacak.cogu dinlemiyor bile kaldi ki terapi yapsin ayrica birde psikolog bulmam gerekecek terapi icin.Yorumlara ve yan etkilere çok takılmayın. Anksiyete korkunç bir şey olabiliyor yeri geldi mi? Nefes alamamak, kaygıdan mideye kramplar girmesi, öyle bir noktaya gelmek ki ölsem de kurtulsam diyebilmek. Bunların yanında biraz hissizleşmenin lafı mı olur? Evet ilk zamanlar bir mallık getiriyor bünyeye, ama ne olmuş? kaygıyla yaşamanın yanında nedir ki? 8 ay bilemedim 1 sene kullanacaksınız. Ama düzeliyorsunuz. Bundan güzeli var mı? Ben ilaxın yanında kesinlikle terapi de öneririm yalnız.
İlaclar etkili miydi size tedavi süresince.Normal hayatinizi devam ettirirken bir sakıncası oldu mu.Yani konsantre sorunu düşüncelerde yavaslik acisindan?Ne kadar süre kullanmistiniz?ben de kurtulmak istiyorum bu stresten benim de sürekli bir yerim ağriyor gidiyorum ve hic bir sey cikmiyor.Gercekten cok sıkıldım.Kafam rahat olsun istiyorumPanik atak ve kaygı bozukluğu.gebelik dolayısı ile kesmek zorunda kaldım.nasipse doğurur doğurmaz yine başlayacağım.doktor gerekli görürse kullan tabiki hiç korkma.insanın ruhu sağlıklı ise bedenide sağlıklı oluyor.ruh sağlığına herşeyden çok önem veriyorum.bu rahatsızlığı yaşamayan bilmez.geçmiş olsun
Ben de bilemedim ne yapmam gerektigini ama bir sekilde kurtulmam gerekiyor gereksiz anksiyete sorunundan.Çok çok ihtiyacın yoksa bence kullanmamaya çalış. Bağımlılık yapıyormuş sürekli kullanman gerekecek.
Etkisi 1aydan sonra başladı.4-5ay kullandım gebelik dolayısı ile kesmek zorunda kaldım.bağımlılık falanda yapmadı.kullandığım süre içinde gayet iyiyidim.gereksiz hiçbirşeyi düşünmedim.düşünmek istediğim şeyi düşündüm sadece.İlaclar etkili miydi size tedavi süresince.Normal hayatinizi devam ettirirken bir sakıncası oldu mu.Yani konsantre sorunu düşüncelerde yavaslik acisindan?Ne kadar süre kullanmistiniz?ben de kurtulmak istiyorum bu stresten benim de sürekli bir yerim ağriyor gidiyorum ve hic bir sey cikmiyor.Gercekten cok sıkıldım.Kafam rahat olsun istiyorum
İşte somatik boyutu başlamış. Bende de vardı. Egzama bile çekiyordum yıllardır meğer anksiyetedenmiş. Antidepresan tedavisine başlar başlamaz haftasında kalıcı olarak iyileşti egzamam. Siz de şifa bulacaksınız emin olun. Tekrar geçmiş olsun..Cok tesekkürler verdiginiz bilgiler icin insallah ben de iyi bir doktor bulabilir ve tedaviye baslayabilirim.Cok stresliyim cunku stres artik bedenimede vuruyor sürekli ya bir yerim de ağrı var.Gercekten cok sıkıntılı bir durum.İnsallah hepimiz atlatiriz.
Cok tesekkürler eskiden hic bedenime vurmuyordu.Hep stresliydim ama gece uykumu engelliyordu bide iste cok cok heyecanlandigimda midem bulaniyordu.Ama bu sene gitmedigim doktor kalmadi isin kötüsü bide herseyin en kötüsünü düşünüyorum bütün sene stresten öldüm yani sonra iste psikiyatrisye gitmek icin baya para biriktirdim o da böyle cikinca iyice kötü oldum ya hic beklemiyodum bu kadarİşte somatik boyutu başlamış. Bende de vardı. Egzama bile çekiyordum yıllardır meğer anksiyetedenmiş. Antidepresan tedavisine başlar başlamaz haftasında kalıcı olarak iyileşti egzamam. Siz de şifa bulacaksınız emin olun. Tekrar geçmiş olsun..
Tabi ki biliyorum ya zaten ben de sırf ilac alayim beynimi uyustiriyim gibi bir düşüncem olmadi hic bir zaman zaten insanlari bu duruma getiren öncelikle çevresel etkenler.Terapi gercekten gerekiyor isi kökten cozebilmek adina.İlac da o na yardim ediyor bu süreçte.Yan etkileri kisiden kisiye degisir. Tek bilmen gereken ilacin yuzde yuz care olamayacagi. Oyle buyuk mucize bekleme yani. Once konusunda uzman bir psikiyatrist bulmaya bak. Gerisi onun tedavi sekli ve tavsiyeleri dogrultusunda gelisir.
İçtikten 1 ay sonra yavaş yavaş etki etmeye başlıyor 2 3 ayda tam etkisini gösteriyor.İctiginiz andan itibaren mi göstermeye baslamisti olumlu etkilerini?Yoksa bir süre sonra mi?Ve ictikten sonra kendinizi daha sakin mi hissettiniz daha mutlu mu nasıl bir ruh hali sagliyor?
Bu istek azalması bende ters tepmişti şimdi ne zaman hayır desem eşim getir ordan yeşil reçetelileri diyorIstah ve uyku artabilir. Istahini kontrol edersen kilo almazsin. Kisiyle alakali mesela depresyon tedavisi gorup 10 kilo alan antidepresanlar yuzunden kilo aldim diyebilir, ama asil sebep icinde bulundugu ruh hali olabilir, kendini yemege vermis olabilir vs.
Cinsel istekte azalma en buyuk yan etkilerinden cunku diger yan etkilerini zamanlar tolere edebilirken bu ilk gunku gibi kaliyormus.
Siz hangi sebeple baslamistiniz ilaca?Ve hangi ilaci kullanmistiniz?Ve böyle hissederken nasıl ilaca devam ettiniz ben de okumustum oyle bir etkisi var diye ama anlam verememistim nasil oluyor diyeİçtikten 1 ay sonra yavaş yavaş etki etmeye başlıyor 2 3 ayda tam etkisini gösteriyor.
Ben çok huzursuz oluyordum kullandığım ilk 1 ay vahşice şeyler düşünüyordum,kendimi parçalamak metrobusun altına atmak gibi,kalbim yerinden çıkacak gibi oluyordu ve intihar eşiği biraz fazlaydı bende.
Bu sizin anlattiklariniz gene tolere edilebilir seyler her ilacta oldugu kadar ben cok kötü seyler okumustum ondan cok korktum.İntihar isteği,aşırı terleme sürekli kabus görme kalıcı kulak çınlaması falan dedim noluyor.sizin aldiginiz ilac hangisiydiBu istek azalması bende ters tepmişti şimdi ne zaman hayır desem eşim getir ordan yeşil reçetelileri diyor
Uyku hali çok oluyo uzun süreli kullanırsan hafızada bitakım sıkıntılar oluyo unutkanlık artıyo falan gibi.. tabi bu kullandığın ilaca da bağlı..
İsim yazmak yasak konun kapanmasın.. onları da yazdım geri sildim korkutmamak için.. çünkü senin hastalığın ne durumda hangi ilacı kullancaksın bilmiyorum.. fakat ben çok ağır bikaç ilaç kullanmıştım.. unutkanlık hafızada zayıflık hiç de tolere edilir şeyler değil.. doktorun çok gerek görmüyosa ilaç son çare olsun yaşın gencecik hiç kullanma derimBu sizin anlattiklariniz gene tolere edilebilir seyler her ilacta oldugu kadar ben cok kötü seyler okumustum ondan cok korktum.İntihar isteği,aşırı terleme sürekli kabus görme kalıcı kulak çınlaması falan dedim noluyor.sizin aldiginiz ilac hangisiydi
İntihara meyil zaten kişide varsa, ilk haftalarda çok nadiren de olsa olabiliyor bunlar, bende depresyon da eşlik etmesine rağmen olmadı mesela.. Dediğim gibi kişide var olan bir durum oluyor zaten, ve çok nadiren artış gösteriyor, kişi durduk yere ilaç yüzünden intihar düşünmeye başlamıyor, endişeniz olmasın, direk ilaç yaratmıyor bunu, bu da düşük doz başlanarak kontrol altında tutuluyor merak etmeyin. Hem ilacın faydası alınıyor, hem tetiklenmiyor bu durumda. Ama ilaca belli dozda devam ediliyor, olmadı ilaç değiştiriliyor, kesilmiyor, çünkü tek umut, o beyin kimyasını düzeltecek tek şey ilaç oluyor çoğu zaman, bu yüzden tedavi kesilmiyor. Doktorun yeterli sorgulama yapması lazım bu açıdan. Mesela piyasadaki en düşük dozdan başlatıyorlar böyle durumlarda genelde dediğim gibi, ama acil ve dozun yetmeyeceği düşünülen durumlarda direk hastane yatış oluyor.Siz hangi sebeple baslamistiniz ilaca?Ve hangi ilaci kullanmistiniz?Ve böyle hissederken nasıl ilaca devam ettiniz ben de okumustum oyle bir etkisi var diye ama anlam verememistim nasil oluyor diye
Bu bahsettigin yan etkiler calismalarla kanitlanmis degil. Daha cok su sekilde intihar istegi oluyor: kisi depresyonda olmek istiyor aslinda ama kolunu kaldiracak hali yok. Antidepresana basliyor, hala depresyonda ama ilk donemler daha canli hissediyor, intihar plani varsa artik bu plani gerceklestirebilecek gucu kendinde buluyor. Bu sadece intihar icin gecerli degil, her turlu aktivite icin gecerli tabi ki.Bu sizin anlattiklariniz gene tolere edilebilir seyler her ilacta oldugu kadar ben cok kötü seyler okumustum ondan cok korktum.İntihar isteği,aşırı terleme sürekli kabus görme kalıcı kulak çınlaması falan dedim noluyor.sizin aldiginiz ilac hangisiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?