Antidepresan

aynen öyle olacak baslamam gerekiyor bir yerden insallah iyi bir doktora denk gelirim ve kurtulurum artik bu fazla gereksiz stresten.

Aynen haklısınız cok kötü bir durum bütün hayat kalitesini düşürüyor okulda derslere bile konsantre olamiyorum hep diken üstündeyim.Her seyi kafaya takıyorum ve beni ve hayatimi cok kötü etkiliyor.İyi bir psikiyatrist bulabilirsem iyi olacak.cogu dinlemiyor bile kaldi ki terapi yapsin ayrica birde psikolog bulmam gerekecek terapi icin.

Çok çok ihtiyacın yoksa bence kullanmamaya çalış. Bağımlılık yapıyormuş sürekli kullanman gerekecek.

İlaclar etkili miydi size tedavi süresince.Normal hayatinizi devam ettirirken bir sakıncası oldu mu.Yani konsantre sorunu düşüncelerde yavaslik acisindan?Ne kadar süre kullanmistiniz?ben de kurtulmak istiyorum bu stresten benim de sürekli bir yerim ağriyor gidiyorum ve hic bir sey cikmiyor.Gercekten cok sıkıldım.Kafam rahat olsun istiyorum

Canım antidepresanların verdiği etki aynıdır fakat dozajı farklılık gösterir kişiden kişiye, net bir cevap yazamam verdiği antidepresan grubu önemli.

Etkisi 1aydan sonra başladı.4-5ay kullandım gebelik dolayısı ile kesmek zorunda kaldım.bağımlılık falanda yapmadı.kullandığım süre içinde gayet iyiyidim.gereksiz hiçbirşeyi düşünmedim.düşünmek istediğim şeyi düşündüm sadece.

Yan etkileri kisiden kisiye degisir. Tek bilmen gereken ilacin yuzde yuz care olamayacagi. Oyle buyuk mucize bekleme yani. Once konusunda uzman bir psikiyatrist bulmaya bak. Gerisi onun tedavi sekli ve tavsiyeleri dogrultusunda gelisir.

Son düzenleme:
İşte somatik boyutu başlamış. Bende de vardı. Egzama bile çekiyordum yıllardır meğer anksiyetedenmiş. Antidepresan tedavisine başlar başlamaz haftasında kalıcı olarak iyileşti egzamam. Siz de şifa bulacaksınız emin olun. Tekrar geçmiş olsun..

Cok tesekkürler eskiden hic bedenime vurmuyordu.Hep stresliydim ama gece uykumu engelliyordu bide iste cok cok heyecanlandigimda midem bulaniyordu.Ama bu sene gitmedigim doktor kalmadi isin kötüsü bide herseyin en kötüsünü düşünüyorum bütün sene stresten öldüm yani sonra iste psikiyatrisye gitmek icin baya para biriktirdim o da böyle cikinca iyice kötü oldum ya hic beklemiyodum bu kadar

Yan etkileri kisiden kisiye degisir. Tek bilmen gereken ilacin yuzde yuz care olamayacagi. Oyle buyuk mucize bekleme yani. Once konusunda uzman bir psikiyatrist bulmaya bak. Gerisi onun tedavi sekli ve tavsiyeleri dogrultusunda gelisir.
Tabi ki biliyorum ya zaten ben de sırf ilac alayim beynimi uyustiriyim gibi bir düşüncem olmadi hic bir zaman zaten insanlari bu duruma getiren öncelikle çevresel etkenler.Terapi gercekten gerekiyor isi kökten cozebilmek adina.İlac da o na yardim ediyor bu süreçte.

İctiginiz andan itibaren mi göstermeye baslamisti olumlu etkilerini?Yoksa bir süre sonra mi?Ve ictikten sonra kendinizi daha sakin mi hissettiniz daha mutlu mu nasıl bir ruh hali sagliyor?
İçtikten 1 ay sonra yavaş yavaş etki etmeye başlıyor 2 3 ayda tam etkisini gösteriyor.
Ben çok huzursuz oluyordum kullandığım ilk 1 ay vahşice şeyler düşünüyordum,kendimi parçalamak metrobusun altına atmak gibi,kalbim yerinden çıkacak gibi oluyordu ve intihar eşiği biraz fazlaydı bende.

Bu istek azalması bende ters tepmişti şimdi ne zaman hayır desem eşim getir ordan yeşil reçetelileri diyor
Uyku hali çok oluyo uzun süreli kullanırsan hafızada bitakım sıkıntılar oluyo unutkanlık artıyo falan gibi.. tabi bu kullandığın ilaca da bağlı..

Siz hangi sebeple baslamistiniz ilaca?Ve hangi ilaci kullanmistiniz?Ve böyle hissederken nasıl ilaca devam ettiniz ben de okumustum oyle bir etkisi var diye ama anlam verememistim nasil oluyor diye

Bu sizin anlattiklariniz gene tolere edilebilir seyler her ilacta oldugu kadar ben cok kötü seyler okumustum ondan cok korktum.İntihar isteği,aşırı terleme sürekli kabus görme kalıcı kulak çınlaması falan dedim noluyor.sizin aldiginiz ilac hangisiydi

İsim yazmak yasak konun kapanmasın.. onları da yazdım geri sildim korkutmamak için.. çünkü senin hastalığın ne durumda hangi ilacı kullancaksın bilmiyorum.. fakat ben çok ağır bikaç ilaç kullanmıştım.. unutkanlık hafızada zayıflık hiç de tolere edilir şeyler değil.. doktorun çok gerek görmüyosa ilaç son çare olsun yaşın gencecik hiç kullanma derim

Siz hangi sebeple baslamistiniz ilaca?Ve hangi ilaci kullanmistiniz?Ve böyle hissederken nasıl ilaca devam ettiniz ben de okumustum oyle bir etkisi var diye ama anlam verememistim nasil oluyor diye
İntihara meyil zaten kişide varsa, ilk haftalarda çok nadiren de olsa olabiliyor bunlar, bende depresyon da eşlik etmesine rağmen olmadı mesela.. Dediğim gibi kişide var olan bir durum oluyor zaten, ve çok nadiren artış gösteriyor, kişi durduk yere ilaç yüzünden intihar düşünmeye başlamıyor, endişeniz olmasın, direk ilaç yaratmıyor bunu, bu da düşük doz başlanarak kontrol altında tutuluyor merak etmeyin. Hem ilacın faydası alınıyor, hem tetiklenmiyor bu durumda. Ama ilaca belli dozda devam ediliyor, olmadı ilaç değiştiriliyor, kesilmiyor, çünkü tek umut, o beyin kimyasını düzeltecek tek şey ilaç oluyor çoğu zaman, bu yüzden tedavi kesilmiyor. Doktorun yeterli sorgulama yapması lazım bu açıdan. Mesela piyasadaki en düşük dozdan başlatıyorlar böyle durumlarda genelde dediğim gibi, ama acil ve dozun yetmeyeceği düşünülen durumlarda direk hastane yatış oluyor.

Ölüm düşünceleri, hayattan bıkkınlık varsa bu yüzden mutlaka doktora dile getirilmeli.

Son düzenleme:
Sevgili @Esra123k, siz artık yan etki araştırması yapmayın derim. Dediğim gibi anksiyetede doktorum bunu kesinlikle önermemişti. Siz bir an önce bulun doktorunuzu, ilaç verirse harfiyen dediklerine uyarak kullanın. Sosyal anksiyete, üstüne bir de somatik belirtiler söz konusuyken tek başına terapi yetmiyor. Eşlik eden depresyonunuz da olabilir. Hep sallantıda olmama rağmen tedavi öncesi çok kötü dibe vurmuştum. Keşke daha erken gitseydim, daha ilk sallantıda da, onca yıpranmasaydım dedim sonra. Yaşam enerjimi, yitirdiğim umudumu yeniden kazanmaktı benim için tedavi. Geciktirmeyin siz de derim lütfen.

Bende bir yıl kadar antidepresan kullanmistim ama çok etkili gelmedi bana, doktorum her defasinda daha agir bi ilaç veriyordu.. Baktim olmayacak bende biraktim yavas yavas ruh gibi dolanmaktansa.. Bende Ağır bi depresyon donemi gecirdim.. Adimi sorsalar ağlamaya basliyordum o derece.. İlaç sadece ağlama krizlerimi gecirdi o dönem bende ki en büyük etkisi umursamazlik olmuştu ve 5 kilo almıştım kilo almayida umursamiyordum çünkü.. Birde film tadinda rüyalar gördüm ilaçtan sonrada uzun dönem devam etti Zaten çok uyuyordum değişen bisi olmadi bende.. En kötüsü fil gibi hafizam balik hafizasina döndü.. Eğer çok ağır bi durumun yoksa ilaç en son çare derim.. En dogru bilgiyi doktorundan alirsin.. Yan etkiler muhakkak var ama rahatsizligin sana daha cok zarar veriyorsa tabiki kullanman gerekir. Yaşın da küçük psikolojik yardım alsan bile muhakkak düzenli bi spora başla derim inan en az oda ilaçlar kadar etkili oluyor

Bu bahsettigin yan etkiler calismalarla kanitlanmis degil. Daha cok su sekilde intihar istegi oluyor: kisi depresyonda olmek istiyor aslinda ama kolunu kaldiracak hali yok. Antidepresana basliyor, hala depresyonda ama ilk donemler daha canli hissediyor, intihar plani varsa artik bu plani gerceklestirebilecek gucu kendinde buluyor. Bu sadece intihar icin gecerli degil, her turlu aktivite icin gecerli tabi ki.
Ve bu tur dusuncelerin ne olcude ilaca bagli oldugunu gosterebilmis bir calisma yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…