Antidepresan

Hem konuşarak hem üstüne giderek çözdüm insanın inancı olunca imkansız değil. Motive olmanızda önemli ben kendime notlar yazdım astım dört köşeye.
Aynen haklısınız her sey insanin kendisinde bitiyor.Ama illaki destek gerekiyor böyle problemlerde.Takıntı icin ilk önce bir ilac tedavisi veriliyor diye biliyordum eger oyleyse daha iyi benim icin de

Burdakilerin söylediklerine bakıp da kullanmamazlık etme. Hastalığa göre ilaca göre bünyeye göre etkileri değişiyor. Kullanma diyenlerde diyenlerde şu ilacı kullandım iyi geldi diye tavsiyede buLunanlar gibi. Hay Allahım sinir oldum gece gece

Öncelikle iyi bir psikiyatriste git. Benim çevremde çok var terapi artı ilaçla iyileşen. İlacında yan etkilerine göre faydası çok çok fazla.

Doktora mutlaka gidin, verirse ilacınızı tam onun dediği şekilde kullanın, ortaya bir yan etki çıkarsa o zaman bunu doktorunuzla görüşün. Önden yan etki araştırması yapmayın.
Ben sekiz ayda atlattım anksiyete tedavisini. Doktorun bana dediği "Hasta var, hasta var" oldu. Yani her doz her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmaz. Herkesin 20 kilo aldırdı dediği ilaç bana sadece 2 kilo aldırdı, bence bunun nedeni yan etkileri önceden okumamış olmam. Okuyunca ilaç ne de olsa iştah yapıyor diyip salıyor bence biraz da insan.
Kaygı için verilen ilaçlar çok çok azıcık fazla uyutur ama 8 saat uyuyorsanız 9 saat uyursunuz en fazla mesela. Gece 1 değil de on ikide uykunuz gelir vs..
Ama baktınız çok ciddi yan etki var, doz fazla geliyor demektir. Benim doktorum 20 mglik normal dozu olan ilaca 5mg ile başlatmış azar azar artırmış, tedavi dozuna 40 günde geçmişti. Bu sayede herkesin öldüm bittim dediği ilaçta çok hafif yan etki yaşadım. Kaygı bozukluğum olduğundan da yan etkileri okumamanı tavsiye ederim demişti. Her dediğine harfiyen uyarak 8 ayda yepyeni bir insana dönüşmüş, doktor kontrolünde yine pek yan etki yaşamadan azaltarak kesmiştim ilaçlarımı.
Özetle yan etki araştırması yapmayın. Bu işin eğitimini yollarca alan uzman hekimlere güvenin. Olur da ortaya bir yan etki çıkınca hemen telefonla bile sorabiliyorsunuz, gidip yanına seans dışı doz danışabiliyorsunuz, tavsiye alıyorsunuz, rahat olun. Mutlaka tedaviniz için bir adım atın. İlaç tedavisini kendi kendinize sürdürmeyin, hekimin dediği vakitlerde gidin randevularınıza ve kendi kendinize kesmeyin. Geçmiş olsun..

Böyle olumsuz yorumları okuyup doktora gitmeyi hep erteledim.Ama sonra gittim ve daha iyiyim. Bende de anksiyete çıktı. Bence git ve ilacını kullan.ilk başlarda bazi yan etkileri hisettim ama alisinca gecti.Ha bi de onyargili olarak gitme.Son sözüm ilaç işe yarıyor. Ben memnun kaldım. Diğer türlü çok mu sağlıklı hissediyoruz sanki

Yan etki yapar kullanmayın, bağımlılık yapar diyen arkadaşlar şu an büyük vebal alıyor olabilirsiniz. Tedaviye ihtiyacı olan bir insanı belki de şifadan alıkoyuyorsunuz ve tedaviye ihtiyaç duyan bir insan bundan mahrum kaldığında da korkunç sonuçlar doğabilir. Hiç bir psikiyatrist ilaç gereksiz bağımlılık yapar demez, bağımlılık ihtimali olan ilaçlar yeşil reçetedir ve herkese verilmez çok ağır vakalarda kontrollü kullanılır ve mümkün olan en kısa sürede faydalanılır ve çoğu zaman kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarır. Ama zaten bu vakalara da verilmez onlar. Ayrıca psikologların da değil ilaç verme, bir ilaç hakkında yorum yapma yetkileri bile yoktur. Tıp fakültesi mezunu değillerdir. Yani yanlış yönlendirmeyin lütfen arkadaşlar.

Son düzenleme:
Cok tesekkürler önerileriniz icin.Ben de yakın zaman da gidip iyilesmek istiyorum gercekten cok kötü bir durum sürekli kaygı duymak.İlaclara da önyargılı olmadan baslayabilmek icin de özellikle sordum direk kullananlara.İnsallah ben de atlatabilirim

Ben de ayni sekilde ilaclar uyusturur.cok kötü yan etkiler yapar alisma süresi ilk iki hafta cok kötü gecer.Zaten kaygılıyım daha da kötü oluyorum okudukca.Prospektüsleri onlardan beter.Düzelmek de istiyorum.bunlar da korkutuyor.Aynen haklısınız bu durum daha da fena.

yani gercekten baya etkileniyor insan ister istemez.Çok kötü yan etki keşke kullanmasaydim falan gibi şeyler insani tedaviden sogutuyor.Gercekten ihtiyacim var ve yakin zamanda gidicem insallah benim icinde iyi olur da gecer.

Atlatırsınız hiç merak etmeyin. Çaresiz bir dert değil. Ben major depresyon ve somatik anksiyeteyi sekiz ayda aştım. Kimi yıllarca devam ediyor. Özellikle de kafasına göre doz değiştirenler, kulaktan dolma ilaç alanlar, doktora bir kere gidip sonra tedaviyi kendi sürdürenler. Ben ilk bir kaç ay ayda bir, sonra 45 günde bir sonra iki ayda bir gittim doktorumun isteğiyle. Doktor ve ilaç yüzde elliyken diğer yüzde elli hastanın çabası ve umudu unutmayın. Hep olumlu telkinlerde bulundum kendime tedavim süresince. Doktor gece seni uyutmalıyız dedi o dönem, çocukluktan beri hep gececi olmama rağmen gıkım çıkmadı tamam dedim. İlave ilaç da aldım. Kahve ve çay içme dedi, sekiz ay ağzıma sürmedim.
Bu tedavi sürecinde doktorunuza ne kadar açık olursanız, onu ne kadar dinlerseniz, ne kadar iletişimde kalırsanız, tedavinize ne kadar inanırsanız o kadar çabuk iyileşirsiniz. Doktora bir sebepten güvenemezseniz değiştirebilirsiniz de elbette. Yan etki araştırması asla yapmayın. Kaygı bozukluğu olan insanlara önerilmiyor. Bir tek ilaç etkileşimlerine bakın. Bir durum olursa bakar doktoru ararsınız. Rahat olun.
Acil şifalar dilerim tekrar..

Peki terapi falan aldiniz mi veya psikolog destegi?Yoksa sirf ilaclarla mi iyilestiniz?Gittiginiz doktor da etkili miydi peki bu dönemde?Ben bir tane doktora gittim hic önemsemedi beni beş on dakika dinledi hemen ilac yazdi.Ben de onu degistirmek istiyorum.Daha iyi bir doktora gitmek.İnsallah bulabilirim.

Benim gittiğim doktora başka bir arkadaşım gitti, sevmedim dedi, anlaşamadım dedi mesela. Ama ben gözü kapalı güvendim. Terapi görmedim ama 45 dakika dinledi beni her seferinde konuştuğu da sorduğu da oldu. Ama özelden gittim. Devlette az dinliyorlar ama olsun. Terapi gerekiyorsa ya da ağır bir durumsa hemen anlıyorlar merak etmeyin. Sadece ilaç ve sizin çabanız yetiyor genelde kaygı bozukluğunda. Dilerseniz ayrı terapiyi de danışabilirsiniz.
Giden kişi hassas oluyor biraz da bunu da unutmayın; ben de ilk seansta beni eleştiriyor sandım mesela, beni dinlerken bilgisayarla uğraşıyor falan diye (halbuki bir yandan dosyamı hazırlıyordu) umursamıyor sandım. Soruları eleştirel geliyor insana, ama aslında irdeliyor oluyorlar. Hasta alınganlığından oluyor bunlar yani biraz. Böyle şeyler hissetseniz dahi 3-4 seans sürdürün. Hala iyi değil diye düşünürseniz değiştirin.
Bana terapi önermedi. Acil bir durum yok boşuna külfete şimdi girme ama ileride ihtiyaç duyarsan git demişti, sonra da ihtiyaç duymadım. Yani sadece doktora güven, ilaç, umut ve kendi kendime telkinlerle atlattım.

Ben gittim anlatmaya basladim benim sosyal ankyetem de vardi okulla alakalı problemlerim vardi.Ben anlatirken gülmeye basladi dalga gecti bildiginiz problemimle.Sanki böyle sorunu olan bir tek benmisim gibi.her neyse anlatmaya devaö ettim.Sonra iste okuldaki problemlerimi bu sebepten dolayi cozemedigimi söyledim.Bu durumun eziklik zavallilik oldugunu falan soyledi yani okuldaki problemlerimi bu konudan ötürü cozemiyo olmamin.Baya etkilendim cok kötü oldum yani.Birdaha da gitmek istemiyorum.İyi bir doktor ariyorum o yuzden.

Değiştirin o zaman tabi ki..
Özele mi devlete mi gideceksiniz peki? İmkanlarınız nasıl ?

Ben özel kligine gitmistim.Doktorun zaten.Şimdi özel hastanede gitmek istiyorum devlet tercih etmiyorum.Daha ayrıntılı ilgilenilmesini istiyorum.

Şehrinizi bilmiyorum ama bulunduğunu yerde varsa üniversite hastanelerini bir araştırın derim özel düşünmüyorsanız. Özel düşünüyorsanız da psikiyatri dal merkezleri genelde daha iyi olur aklınızda olsun.

Ben özel kligine gitmistim.Doktorun zaten.Şimdi özel hastanede gitmek istiyorum devlet tercih etmiyorum.Daha ayrıntılı ilgilenilmesini istiyorum.
Çok ilginç. Muayenehane miydi? Genel her türlü polikiliniğin olduğu bir özel kurum muydu? 15 dakikada nasıl gönderir ki bir özel kurum doktoru.. Başka yer araştırın kesinlikle. Umarım iyi bir yer bulursunuz.

Esracım çok çok geçmiş olsun canım . Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki anksiyete teşhisi konmuş birisi olarak . İlk önce doktora giderek çok iyi yapmışsın . İlaçlarını sakın ola aksatma . Yan etki için internette yazılanları ise sakın ha sakın kafana takma . Ben yıllardır bende var olan hastalığı doktora gitmeye gitmeye büyüttüm , ilaçlar hakkında yan etkilerinden ötürü yapılan yorumlar yüzünden . Ve sonuçta o ilaçları kullanmak zorunda aldım ki düşük dozla başlandığı için sanırım çok fazla bir yan etkisini görmedim .Zaten uykucu birisiydim ,uyku sürem biraz daha arttı o kadar . Yani aman aman bir yan etkisini görmedim çok şükür. 2 gün içerisinde de terapiye başlayacağım. Benim düşüncem ilaç + terapi . Zaten bir müddet sonra doktorun senin durumuna göre ilacın dozunu ayarlayacaktır. Önce düşük doz sonra ruh haline göre doz arttırılabiliyor , iyileşme gözlendikçe de doz düşürülüyor , ilaç doz azalta azalta kesiliyor ve bu yüzden yan etkileri ciddi bir biçimde yaşamıyorsun . Önemli olan doktorunu dinlemek ve ona güvenmek. Sen kendi kendine ilacını kesersen işte o zaman kendini kötü hissedebilirsin . Yoksa bu ilaçlar insan da bağımlılıkta yapmıyor , çok acayip yan etkilerde . Umarım en kısa sürede iyileşiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…