Antidepresan

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Merhaba arkadaslar 20 yasindayim yakin zamand uygun bir psikiyatrist bulabilirsem ki insallah ilaca baslayacagim kullanmam da gerekiyor anksiyete sorunum oldugu icin evhamliyim sürekli ama gene de cok korkuyorum baya yan etkileri varmis kullananlar bu tür ilaclar hakkinda bilgi verebilir mi acaba?

anlamadım ev kızı mısın?

Istah ve uyku artabilir. Istahini kontrol edersen kilo almazsin. Kisiyle alakali mesela depresyon tedavisi gorup 10 kilo alan antidepresanlar yuzunden kilo aldim diyebilir, ama asil sebep icinde bulundugu ruh hali olabilir, kendini yemege vermis olabilir vs.
Cinsel istekte azalma en buyuk yan etkilerinden cunku diger yan etkilerini zamanlar tolere edebilirken bu ilk gunku gibi kaliyormus.

Uyusukluk,sürekli uyku gibi yan etkileri de oluyor mu?

Kullandım ama bir süre sonra bırakman gerekiyor ve ciddi anlamda ot gibi gezdim bırakınca tekrar kendin yenmen gerekiyor piskoloğum ilac vermek istemiyoruz artık diyordu insanlara çünkü bağımlısı olup bırakınca tekrar aynı sorunları yaşayanlar çok.

Ya acikcasi ben de hic kullanmak istemiyorum ama baya kaygılı bir insan oldugum icin bir süre kullanıp yenmek istiyorum acikcasi tüm hayatimi etkiliyor cunku.İnternetten arastirinca cogu kisi baya kötü yan etkiler yazmis o yuzden ben de baya korktum.

Ben hem uyku hem antidepresan kullandım açık konuşayım hiç işime yaramadı doktorum kaç ilaç değiştirdi sadece ot gibi gezdim bunlar sadece düşünmenize engel ama bırakınca bu sorunu kendiniz yeneceksiniz yine.

Enfeksiyon gecirirken antibiyotik kullanmamiz gerekiyorsa ruhumuz hastayken de antidepresan kullanmamiz gerekebilir. Hayat kaliteni kesinlikle yukseltir.
Internete kalirsa aspirin kullanip olen bile vardir eminim herkes bir sey yaziyor

Enfeksiyon gecirirken antibiyotik kullanmamiz gerekiyorsa ruhumuz hastayken de antidepresan kullanmamiz gerekebilir. Hayat kaliteni kesinlikle yukseltir.
Internete kalirsa aspirin kullanip olen bile vardir eminim herkes bir sey yaziyor
Aynen ne zaman internetten bilgi almak icin bisey arastirsam daha da kötü oluyorum herseyin en kötüsü yaziyor.Baya da kötü şeyler yazılmıs aynı sekilde bu ilaclar hakkinda da.Mesela panik bir insansan veya depresyondaysan daha cok artirmasi gibi.

Siz hangi sebeple baslamistiniz?Ve kullandiginiz ilk iki hafta da yan etkileri oldu mu?

Bosver canim sen doktoruna guven. Antidepresanlara karsi bu ceyrek yuzyilda bir onyargi var farkindayim. Kullanip kendin gormelisin sonra da yarar/zarar dengesine bakmalisin

Siz hangi sebeple baslamistiniz?Ve kullandiginiz ilk iki hafta da yan etkileri oldu mu?
Kötü şeyler yaşadım ve takıntılarım vardı bunlar uykumada yansıdı ses olmadan uyuyamıyordum
Uyku ilacı işime yaradı tam düşünecekken bir şey engel oluyordu ve 3-4 de uyanan ben sabah 9 da ayaktaydım
Antidepresan ise açık konuşucam bana sövseler gülecek hale gelmiştim cidden mal etmişti beni bunları bırakınca kendim yüzleştim kendim yendim

Ben de öyle olmasini tercih ediyorum ilaclara bagimli hale gelmek istemiyorum.bir dönem psikologa gitmistim terapiyle de daha iyi olmustum.Sonra psikolog uzaga gitti gidemedim.Bir kac kere gittim o da söyledi bir süre ilac kullansan iyi olabilir diye.Bir doktora gittim hic iyi bir doktor degildi onu degistirmek istiyorum.Psikiyatristler pek dinlemiyorlar da bes on dakikadan hic bir sey anlatamadan ilac yazıp yolluyorlar.Terapi arti ilac destegi daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Benim ki çok iyiydi şükür konuşarak çözdüm bazıları direk ilaç yazıp gönderiyor umarım kullanmazsınız.

Bosver canim sen doktoruna guven. Antidepresanlara karsi bu ceyrek yuzyilda bir onyargi var farkindayim. Kullanip kendin gormelisin sonra da yarar/zarar dengesine bakmalisin
Cok tesekkür ederim önerileriniz icin.Kullanmaya ihtiyacim var onun farkindayim.Ayni zaman da da bu yazılan kötü şeyler baya etkiledi.Baya arada kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…