Şikayetleriniz neler? Ne gibi durumlar görüyorsunuz kendinizde?
antidepresan bağımlılık olayından çok korkmayın. Antidepresanlar konusunda en önemli nokta doğru ilaç kullanımıdır. Bu da biraz deneme yanılma yöntemiyle oluyor psikiyatride. Yani başkasına iyi gelen bir ilaç size iyi gelmeyebilir. Ama iyi bir doktor bu ayarlamayı kısa sürede yapar.
psikiyatride bir farklılık da, diğer bölümlerdeki gibi, kendinizi doktorun eline bırakamazsınız. Doktorla işbirliği yapıp, kendinizi de takip etmeniz gerekiyor. Ruh haliniz, yan etkiler konusunda biraz dikkat edeceksiniz. Gerekirse not edin bir müddet günlük tutar gibi. İnsan düzeldikçe unutuyor eski halini. Ya da daha kötü oluyor. Bunları günlükle takip edebilirsiniz.
ben de uzun süre depresyonla mücadele ettim. Bayağı kötüyken gittim doktora. Yazmıştım bütün hissiyatımız Bir ilaca başladım. Doktor 1 ay sonra göreceğim dedi. 1 ay sonra tekrar tuttum notlarımı. Ve 1 ay önce yazdıklarıma baktım. Ne kadar iyileştiğine şaşırdım. İnsan iyileşince hasta olduğu zamanki halini unutuyor. İyi ki yazmışım. Hem doktor İçin, hem kendi takibim için çok iyi oldu bu.
her şeyi not edebilirsiniz. Düşünmeniz, odaklanmanız nasıl, duygu durumunuz nasıl, iş yapabilirliğiniz, günlük enerjiniz nasıl, uykunuz, iştahınız, tahammülünüz, ağlamalarınız, boş boş oturmalarınız, kişisel temizliğiniz ve ev temizliğiniz vs vs.. Bunların hepsi önemli sizin iyileşmeniz için.
Bir de bir doktorda hayal kırıklığına uğramak sizi yıldırmasın. Ben doğru doktoru bulana kadar, 5 doktor değiştirdim. Paragöz olandan, umursamaz, iyi ama bana uymayan falan filan. Araştırın, gittikçe siz de doktorları tartmaya başlayacaksınız. Ve size iyi gelen doktoru bulacaksınız.
en az şeker, tansiyon gibi ciddi ve doktor takibi gereken bir rahatsızlık bu. insanın tüm yaşamını etkiliyor. bunun yanında fiziksel etkileri de var. Mide bağırsak sorunları, vücudun farklı yerlerinde ağrılar, kas tutulmaları gibi. Hepsini yaşadım. Ve depresyonun ne olduğunu bilmediğim için, dahiliye nöroloji, kadın doğum gibi pek çok farklı bölümlerde dolaştım uzun süre, ta ki doktor bir arkadaşım psikiyatriyi gösterene kadar. Ve sebebi çok tıbbi zaten. Hormonlardaki, beynin işleyişindeki bazı sıkıntılardan kaynaklı bir rahatsızlık.
Artık tükenmiş, iyileşmeyecekmiş gibi bir umutsuzluk hissi de sizi üzmesin. Bu da yalnızca depresyonun sebep olduğu bir düşünce ve hissiyat. İyileşiyorsunuz. Dünyaya simsiyah güneş gözlükleriyle bakmak gibi. O gözlükler çıkınca normale dönüyorsunuz.