Günaydın Arkadaşlar,
6.
tüp bebek tedavimde malesef yumurtalar dollenemedıgı ıcın ıptal oldu
bende düşük amh var 0,14
ancak hersey kafada da bıtıyor
beyın öyle güçlü bir mekanızmaki herseye hukmedebiliyor vucut sistemınde
ve artık cok umutsuz bır sekılde kendıme zarar vermeye ıcıme kapanıklaşmaya hatta ıcmedıgım sıgaraya başladım
devamlı yumurtalık bolgemde bı kasılma bı kelebek ucuyormus gıbı hareketlılık heyecan hissediyorum
iş yerindede zaten oldukca streslıyım
erken kalkmama ragmen gece olunca yataga gırınce bır sıkıntı basıyor ve bıran once uyanmak ıstıyorum yatakta vakıt gecıremıyorum
haftasonuda aynı sekılde
devamlı kafamın bıseyle mesgul olması gerekıyor
acaba bu sureçte uyku duzenı ve gergınlık ıcın ılaç kullandınız mı?
hangi tur ilaçlar zararsız bizim için internetten arastırdım ancak kullanan var mı merak ettım.
GEBELİKTE HANGİ ANTİDEPRESANI KULLANALIM ?
Gebelik esnasındaki kullanımda tercih edilebilecek antidepresanlar:
SSRI (seçici seratonin geri alım inhibitörleri): Bu grubun, gebelik boyunca güvenle kullanılabilir olduğu düşünülmektedir. (Citalopram, Fluoxetin (Prozac) ve Sertraline)
SNRI: Seratonin ve Norepinefrin gerialım inhibitörleri): Bu gruptaki antidepresanlar da gebelikte bir alternatif olabilir. (Duloxetine (Cymbalta) ve Venlafaxine (Effexor XR)
Bupropion (Wellbutrin): Hem depresyon hem de sigara bağımlılığı için kullanılır. Aslında bu ilaç gebelik depresyonunda ilk seçenek olmamasına karşın, diğer gruplara yanıt vermeyen ve sigara bağımlılığı olan gebelerde kullanılabilir.
Trisiklik Antidepresanlar: Bu grup 1. ve 2. seçenek olmamakla birlikte diğerlerine yanıt olmadığında tercih edilebilecek alternatiftir.
Bazı araştırmacılar, SSRI grubunun gebeliğin 2. yarısında kullanıldığında nadir fakat ciddi akciğer problemi oluşturduğunu belirtmişlerdir. Bazı çalışmalarda nadir doğum anomalileri oluştuğuna dair bildirimler varsa da total risk son derece düşüktür.