Antidepresan Kullanımı

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.640
1.118
698
Ankara
Arkadaşlar bana depresyon, ve obsesif kompalsif teşhisleri kondu her seferinde.İlaçsız psikoterapiler asla bi işe yaramadı,bunu psikoloğum da doğruladı ve ısrarla aynı zamanda psikiyatre gitmem gerektiğini,bir ilaca başlanmasını yoksa daha kötü hale geleceğimi söyledi hep. Nitekim öyle de oldum.Ama ne zaman bir antidepresena başlasam hayatım zindan oluyor yan etkilerinden ötürü ve hep bu yüzden kullanamadım.

Öncelikle inanılmaz derece uyku geliyor,günboyu ayakta uyuyorum antidepresan kullanırsam, bazen bedenimde çok kötü ,kaslarım kilitlenmiş gibi bir his oluyor ,kendimi atasım geliyor bu beden durumundan kurtulmak için ve ben bu yan etkilerden dolayı ilaç kullanamıyorum. Ama bi yandan da kullanmam gerek,çünkü psikolojikmen iyice kötüleşmiş durumdayım. İntiharı bile düşünüyorum,kimseyle konuşmak,iyi insanlar bir işe yaramıyor sanırım bu ilaç gerekli. Bana bu konuda ne önerirsiniz,bu yan etkiler zamanla aşılıyor mu,ilaca alışılıyor mu?Yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleme:
yan etkiler sadece birkaç hafta sürüyor sonra normal yaşamınıza geri dönüyorsunuz o duygularla yaşamaktansa brkaç hafta dayanın derim

ilaca alışmak konusu da tamamen sizin kafanızda bitiyor ben buna bağımlı olmam derseniz olmazsınız şahsen ben olmadım bıraktığımda da salladı biraz ama

geçmiş olsun canım yan etkileri zamanla geçiyor merak etme. biraz sabretmelisin. çok uzun sürmüyor. psikologa ne kadar gittin fayda göremedin.?
bende araştırıyorum bi psikolog. ilaç kullanıyorum ama psikologla tedavimi güçlendirmek istiyorum. biraz bilgi verebilir misin

ablamda kullanıyor ve bıraktığı anda hastalığı tahammül edilemez bir boyuta ulaşıyor.
bizim tek sıkıntımız şişmanlaması,bunun önüne geçemiyoruz.

psikoloğa sanırım 2012nin başından beri gidiyorum.tam olarak hatırlayamadım ne zaman başladığımı,kışın mı başladım baharda mı hatırlayamıyorum.

canım çok geçmiş olsun. bende bi ara psikiyatriye gittim. uyku sorunum yüzünden. düzensiz uykum vardı ve geceleri uyuyamazdım. en sonunda gittik bana antideprasan şurup verdi. o kadar iğrenç bi tadı vardı ki. işe yarıyormuydu bilmiyorum ama 2 kere falan içtim sonra işe yaramıyor diye bıraktım. düzenli kullanırsan alışma sürecin 1 yada 1buçuk ay.
allah düşürmesin ama bu hayatta en tiksindiğim şey bu antideprasan şurubu. ve ben bunla intihar etmiştim. eczaneci bundan yarım kaşık iç fazla içersen mülayime dönersin çok zararlı demişti. bende bikaç hafta sonra diktim kafaya. tabi sonra noldu biliyomusun? abartısız 3 gün yataktan popomu kaldıramadım hiçbişeyde olmadı. sadece çok uyku yapıyor güçsüz oluyosun. sakinleştirici almış gibi. sadece çişim geldiğinde tuvalete gidip tekrar yatağa giriyodum. yemek bile yemedim sen düşün. ve o tat varya haftalarca damağımdan gitmedi. allahım böyle mi bi ilaç olur. ucuz yırttım anlıcağın. çocukluk, salaklık zamanlarımdı işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…