antidepresan anksiyete..omurboyumu ?

İlaç zaten sadece semptom gidericidir. Dediğim gibi tedavi etmez asla. Psikolog ile görüşerek kesin çözüme ulaşabilirsin. yani doğru yol üstündesin:KK5: :KK66:

İlaç zaten sadece semptom gidericidir. Dediğim gibi tedavi etmez asla. Psikolog ile görüşerek kesin çözüme ulaşabilirsin. yani doğru yol üstündesin:KK5: :KK66:
somatizasyon hastalığı iyileşir mi? yoks aben hep böyle ilaç kullanıp psikoloğlara mı gideceğim?

somatizasyon hastalığı iyileşir mi? yoks aben hep böyle ilaç kullanıp psikoloğlara mı gideceğim?

Bu tedaviyi uygulayan doktora ve senin tutumuna bağlı. İyi bir psikolog altında yatan sebebi iyice irdeleyip çözmesi gerekir.Buna istekli misin?Sen doktora ne kadar açık olursan o, o kadar yardımcı olur.

Hakkında biraz bilgi verebilirsen yardımcı olurum.Burada yazmak istemezsen eğer mesaj gönderebilirsin.
Yaşın kaç?
Medeni durumun?
Sosyal çevren ve ilişkilerin nasıl?
İlk hastalığın ne zaman başladı?(Hastalığın çıkış noktası)
Ne zamandır doktora gidiyorsun?
Hangi durumlarda rahatsızlığın artıyor(tetikleyiciler nedir)?
Başka bir rahatsızlık var mı (Asıl problem dışında görülen 2-3 rahatsızlık vardır. Anksiyete ile depresyonun birlikte görülmesi gibi)

Akla ilk gelen profil ; muhtemelen evin en büyük çocuğu ,evli ise ilgisiz bir koca .

Hastalık hakkında genel bilgi verecek olursam eğer :
somatik bozukluklar kişinin problem çözme becerilerinde eksiklik olduğunu gösterir. Ya başından önemli bir olay geçmiştir(tecavüz, deprem, ölümlü trafik kazası, yakın kaybı), buna vücut tepki göstermeye başlar; ya da kişi etrafında yeterince sosyal desteğe sahip değildir, ilgi çekmek amaçlı (bilinçli veya bilinçsiz olabilir) devamlı rahatsızlıklar yaşar. ikisinde de problem çözme becerilerine yönelik terapiler uygulanmalıdır ancak sosyal destekle ilgiliyse sorun çevresindeki insanların da görüşmeye alınarak yönlendirilmesi gerekir. Eşlik eden rahatsızlık olma ihtimali yüksek ama öyle bişey olsa ilk tanı üzerinden tedavi uygulanır ve somatizasyon tanısı koyulmaz. Kişinin çok takıntılı olması, depresif kişilik veya kaygı bozuklukları somatizasyona sebep olabilir

Bu tedaviyi uygulayan doktora ve senin tutumuna bağlı. İyi bir psikolog altında yatan sebebi iyice irdeleyip çözmesi gerekir.Buna istekli misin?Sen doktora ne kadar açık olursan o, o kadar yardımcı olur.

Hakkında biraz bilgi verebilirsen yardımcı olurum.Burada yazmak istemezsen eğer mesaj gönderebilirsin.
Yaşın kaç?
Medeni durumun?
Başka bir rahatsızlık var mı (Asıl problem dışında görülen 2-3 rahatsızlık vardır. Anksiyete ile depresyonun birlikte görülmesi gibi)
yasşım 45
sosyal çevrem ile ilişkilerim iyi
ilk hastalığım 6 yaşımda dilim tutuldu, sonra 9 yaşımda boynum kasılmaya başladı ve yılda bir kere tekrarladı, sonra uzun yıllar bir şey olmadı, ta ki hamile kalana dek,hep kaybetme korkusu yaşıyordum,bebeğime bir sey olacak korkusu,
küçükken hasta olduğumu anlayamadık ama anne baba kavgasından olmuştu ilk kez, evin en küçük çocuğuyum
hasalıklardan çok korkuyorum,çevremde hasta biri varsa daha çok artıyor rahatsızlığım, fakat 2 sene önceye dek hasta olduğumu bilmiyordum, aniden uykuda burun kanaması olmaya başladı,ben kansermiyim vs diye düşünmeye başladım ve beynim uyuşmaya başladı sonra gözüme auralar gelmeye başladı, bir kaç kere uykudan kilitlenmiş el ve ayakla uyandım,gözlerim bulanık görüyordu, başım çok şiddetli bıçaklar saolanırcasına ağrıyordu,sabahları bir el kafama bastırıyordu sanki kalkamıyordum,kötü rüyalar görüyordum,kör olduğumu vs görüyordum
sonra saçlarımı çekiyorlar gibi ağrılarım oluyordu, her branş doktoruna gittim,akla gelebilecek her tahlili yaptırdım ,psikolog ve psikiyatristlere de gittim, fiziksel patalojik bir bulgu bulanamyınca mecburen hastalığımı kabul ettim,
migrenim varmış bir de onu da o zaman öğrendim,başka hiç bir rahatsızlığım yokmus. somatizasyon bozukluğu beni korkutuyor,anksiyete de var bende zaman zaman depresyona giriyorum.

Yaşın kaç?
Medeni durumun?
yasşım 45
ilk hastalığım 6 yaşımda dilim tutuldu, sonra 9 yaşımda boynum kasılmaya başladı ve yılda bir kere tekrarladı, sonra uzun yıllar bir şey olmadı, ta ki hamile kalana dek,hep kaybetme korkusu yaşıyordum,bebeğime bir sey olacak korkusu,
küçükken hasta olduğumu anlayamadık ama anne baba kavgasından olmuştu ilk kez, evin en küçük çocuğuyum
hasalıklardan çok korkuyorum,çevremde hasta biri varsa daha çok artıyor rahatsızlığım, fakat 2 sene önceye dek hasta olduğumu bilmiyordum, aniden uykuda burun kanaması olmaya başladı,ben kansermiyim vs diye düşünmeye başladım ve beynim uyuşmaya başladı sonra gözüme auralar gelmeye başladı, bir kaç kere uykudan kilitlenmiş el ve ayakla uyandım,gözlerim bulanık görüyordu, başım çok şiddetli bıçaklar saolanırcasına ağrıyordu,sabahları bir el kafama bastırıyordu sanki kalkamıyordum,kötü rüyalar görüyordum,kör olduğumu vs görüyordum
sonra saçlarımı çekiyorlar gibi ağrılarım oluyordu, her branş doktoruna gittim,akla gelebilecek her tahlili yaptırdım ,psikolog ve psikiyatristlere de gittim, fiziksel patalojik bir bulgu bulanamyınca mecburen hastalığımı kabul ettim,
migrenim varmış bir de onu da o zaman öğrendim,başka hiç bir rahatsızlığım yokmus. somatizasyon bozukluğu beni korkutuyor,anksiyete de var bende zaman zaman depresyona giriyorum.

Yaşın kaç?
Medeni durumun?
yasşım 45

yasşım 45

Tedaviniz en azından 30 yıl gecikmiş.30lu yaşlarda olsaydınız tedavinin başarılı olma ihtimali daha yüksekti.40 yıllık bir yaşam deneyiminin değiştirilmesi çok zordur.Yapabileceğiniz en güzel şey psikiyatrik ilaçlara devam etmek ve 6 ayda bir kontrollere devam etmek.Psikolog rahatsızlığın ilerlemesini engeller sadece .Fiziksel kontrollerede en az senede 1 kez gidin.
Benim önerim ise ; olabildiğince stresli ortamlardan uzak durun,sizi mutlu edecek aktivitelere önem verin,nefes egzersizlerini(stresle başa çıkmak için nefes egzersizleri),öğrenip uygulamaya başlarsanız birçok fiziksel semptomun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Tedaviniz en azından 30 yıl gecikmiş.30lu yaşlarda olsaydınız tedavinin başarılı olma ihtimali daha yüksekti.40 yıllık bir yaşam deneyiminin değiştirilmesi çok zordur.Yapabileceğiniz en güzel şey psikiyatrik ilaçlara devam etmek ve 6 ayda bir kontrollere devam etmek.Psikolog rahatsızlığın ilerlemesini engeller sadece .Fiziksel kontrollerede en az senede 1 kez gidin.
Benim önerim ise ; olabildiğince stresli ortamlardan uzak durun,sizi mutlu edecek aktivitelere önem verin,nefes egzersizlerini(stresle başa çıkmak için nefes egzersizleri),öğrenip uygulamaya başlarsanız birçok fiziksel semptomun ortadan kalktığını göreceksiniz.
tesekkur ederim yardimlariniz icin peki ben hic iyilesmeyecekmiyim? omur boyu ilac mi kullanacagim?

Rabbim düşmanıma vermesin.8.senem bu hastalıkta.2 sene Ankaranın en önmli özel bir merkeznde tedavi gördm. Drm demişti tam geçmez her insanda ne kdr risk varsa o kdr risk kalır die.doğru..1,5 sene rahattm.şimdi mi? Şu an anksiyete krizndym.bunu yaşamayn bilmez.sakın ilaçsız geçsin die beklmyn.Beynmzde bazı kimyasallar üretilmio o yüzdn bu hastalığmz var zatn.ve o kimyasallar içn ilaç şart..

13 ilaç kullandım zor bela evlendim. evlilik sürecinde hastalık tavan yaptı. sonra bir aylık evliyken hamile kaldım. ve ilacı birden kestim. doktorum ne yapmaktan korkuyorsan yapma dedi. hiç zorlama kendini vs. ve öyle böyle çok şükür 30. haftaya geldim. 30. haftada ilaca başladım. üstelik evden dışarı çıkamadığım için psikiyatri doktorum sağolsun telefonla takip etti beni.heyet raporu aldım işe gitmedim.ve inanılmaz tembel bir hamilelik geçirdim. bu süreçte bencil olmak zorundayız bebeğimiz için. sayılı gün çabuk geçiyor işte :) rahat ol ben de korkuyordum hamilelikten ama çaresiz değiliz.

Yeni uyeyim merhaba bwndede var anksiyete.evliyim ozguvenimi kazanmaya calisiyorum.psiiyatrude 6 ay tedavi gordum.bekarjen sonra biraktim.psikologq hityim.ilaci birakman iyi olmus dedi.hamileyim.annelige kendimi nasil hazirlivam diyorum.terleme oanik atak gecti uykum da sayikliyomusum.esim denizde calisiyo.ben kayinvaldemleyim.kendimi asmak istiyorum.birilerine bagimli yasamak istemiyorum

Antidepresanlar bağımlılık yapıcı ilaçlar. Uzun süre kullanıp da kesildiğinde anksiyetenin yeniden nüksetmesi normal çünkü ilaç geçirmek için değil hafifletmek için kullanılıyor. Kendi ilacınız sizsiniz arkadaşlar, kendinize bu anksiyeteyi neyin başlattığını, neden yaşadığınızı ve hangi konular hakkında anksiyete yaşadığınızı sorun böylelikle içinizdeki çözümü bulabilirsiniz

X