Anti rubella ıgm acil yardım

Yenihamile01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
4
1
1
30
Kızlar 2 haftalık hamileyim. 2. Defa kan vermeye sağlık ocağına gittim. Kan ve idrar alındı. Tüm değerler güzel ama anti rubella ıgm 0.10 yazıyor. Bir tek bu değer referans dışı kırmızı işaretli. Bu ne demek oluyor lütfen yardım edin.

Rubella kızamıkçık demek. Değerden anlayamadim belkide çocukluğumuzda gecirmediniz. Bende gebeyken farketmistik kızamıkçık gecirmedigimi. İğnesi var fakat gebelikte yapılması sakıncalı. Eger gecirmediysen yakalanmamaya çalış gebelikte kızamıkçıga yakalanmak bebeğe zararli. Ama öncelikle degeri doktora goster belkide gecirmissindir. Aile hekiminde aydınlatır seni.

Kızamıkçık bildiğimiz kızamık mı? Ve eğer geçirmediysem hamile iken geçirir miyim kesin?

Kızamıkçık kızamıkla aynı değil.O sebeple kızamıkçık olmayalım diye çocukken aşısını yapıyorlar. Rubella ıgg ve rubella ıgm değeleri vücudunda bu enfeksiyon var ama çocukken yapılan aşılar sebebiyle bağışıklık kazandığını gösterir. Aşının tanımı o zaten vücuduna öldürülmüş kızamıkçık virüsü veriyorlar vücut antikor oluşturuyor o virüsle karşılarşırsa tanısın savaşıp yenebilsin diye. Değerlerini doktora göster baksın en iyi onlar bilir.

Kızamıkçık bildiğimiz kızamık mı? Ve eğer geçirmediysem hamile iken geçirir miyim kesin?
Kızamık degil. Korkma eger kızamıkçık olan birisiyle ayni ortama gelirsen virusu alirsin. Aile hekimim salgın olmadigini cocuklara vs asilamalarin yapıldığını söylemişti yuksek bi ihtimal yok demişti tabi temkinli olmak lazim gebeyken aşısını yaptiramazsin hatta asi yaptiranlara 3 ay gebe kalmamaları söyleniyor. Dikkat edeceksin bebeklere ve cocuklara daha cok onlar geciriyor kadin dogum doktorum çocukken nasil gecirmedin kızamıkçık diye sasirmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…