• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti rubella IgG (Kemiluminesans veya benzeri)

aleyna uzun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2025
21
0
1
Merhabalar yeni hamileyim 1 aylık ve hamile olduğumu yeni öğrendim ve bu süreçte grip geçirdim test vermek için hastaneye gittim kan testlerim yapıldı Anti rubella IgG (Kemiluminesans veya benzeri) 249 Pozitif ve Anti CMV IgG (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri) 152 POZİTİF ne yapmam lazım bu durum ile karşılaşan oldu mu

Rubella kızamıkçık, CMV Herpes grubundan viruslerdir. IgG pozitifliği daha önce bu virüsle karşılaştığınızı (aşı veya hastalık öyküsü) ve bağışıklık geliştirdiğinizi gösterir. IgM pozitifse korkulur çünkü virüs şu an vücutta mevcut ve enfekte demektir. Yani korkulacak bir şey yok. Bu iki virüse bağışıklık geliştirmişsiniz. Ben de yeni hamileyim bana da bu test yapıldı ve sonuclar bu şekilde çıktı. Bu testin ismi Torch paneli ve çok önemli bir test. İçiniz rahat olsun. Tabi ayrıntılı olarak doktorunuza yorumlatmaniz çok daha iyi olur.

Rubella kızamıkçık, CMV Herpes grubundan viruslerdir. IgG pozitifliği daha önce bu virüsle karşılaştığınızı (aşı veya hastalık öyküsü) ve bağışıklık geliştirdiğinizi gösterir. IgM pozitifse korkulur çünkü virüs şu an vücutta mevcut ve enfekte demektir. Yani korkulacak bir şey yok. Bu iki virüse bağışıklık geliştirmişsiniz. Ben de yeni hamileyim bana da bu test yapıldı ve sonuclar bu şekilde çıktı. Bu testin ismi Torch paneli ve çok önemli bir test. İçiniz rahat olsun. Tabi ayrıntılı olarak doktorunuza yorumlatmaniz çok daha iyi olur.
Allah razı olsun kaç saattir doğru düzgün bişey bulamıyorum bilgi açısından . Gerginleştim vallaha. Hayırlı olsun kaç aylık Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah hayırlı evlat olsun

Amin çok teşekkür ederim ☺️ 5 haftalık henüz. Allah size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.🤲🏻 Ben de bu bilgileri yapay zekadan aldım. Başka bir yapay zeka programından da tasdik ettirdim. Doktorum sonuçları gördü bir sıkınti yok gibi görünüyor dedi demek ki doğru... Sizin gibi korkmuştum ben de gördüğümde. Ama siz yine de doktorunuza gösterin. En iyi yorumlamayı tabi ki doktorunuz yapar.

Back