• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Antep Katmeri -Gaziantep Mutfağından - Sinangil Un Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.033
798
Hamuru için malzemeler

5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
Hamuru, içinde bekletmek için 1 su bardağı sıvıyağ

IMG_20170405_003207.jpg

İçi için malzemeler

150 gr. toz antep fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr. kaymak
Fırını yağlamak için tereyağı

IMG_20170405_160146.jpg

Yapılışı

Unu yoğurma kabına alıp, tuzu ekliyoruz. Suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşalığında bir hamur olacak. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz. Geniş bir kaba sıvıyağı koyup, bezeleri içine koyuyoruz. Üzerini kapatıp, en 12 saat yağ içinde bekletiyoruz.
2017-04-05_17.29.30.jpg

Bezenin birini merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra elimizle esneterek, mümkün olduğunca ince açıyoruz.
Açtığımız hamuru 4 tarafını da içe doğru katlıyoruz. ( Kenarlarında ki kalın kısımları alıyoruz.)
Üzeriene toz şekerin yarısını serpiyoruz. Onu üzerine toz fıstığı serpiyoruz. En son kaymağı parça parça fıstığın üzerine dağıtıyoruz. Zarf şeklinde katlıyoruz. (Diğer bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz.)

2017-04-05_17.30.15.jpg

Katmerleri tereyağı ile yağladığımız tepsiye alıyoruz. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.

IMG_20170405_162235.jpg

Kaymak veya sade dondurma ile servis ediyoruz.

IMG_20170405_165031.jpg

IMG_20170405_165105.jpg

Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum:KK200::KK200:

Vay vay vayy diyorum,agzımin kenarından akan suları silerek:KK70:

Ellerine saglık vuslat.:KK3:
Cok güzel gözukuyor,sunumuna diyecek laf yok zaten. :KK36:

Hamuru için malzemeler

5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
Hamuru, içinde bekletmek için 1 su bardağı sıvıyağ

Eki Görüntüle 1977786

İçi için malzemeler

150 gr. toz antep fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr. kaymak
Fırını yağlamak için tereyağı

Eki Görüntüle 1977787

Yapılışı

Unu yoğurma kabına alıp, tuzu ekliyoruz. Suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşalığında bir hamur olacak. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz. Geniş bir kaba sıvıyağı koyup, bezeleri içine koyuyoruz. Üzerini kapatıp, en 12 saat yağ içinde bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 1977788

Bezenin birini merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra elimizle esneterek, mümkün olduğunca ince açıyoruz.
Açtığımız hamuru 4 tarafını da içe doğru katlıyoruz. ( Kenarlarında ki kalın kısımları alıyoruz.)
Üzeriene toz şekerin yarısını serpiyoruz. Onu üzerine toz fıstığı serpiyoruz. En son kaymağı parça parça fıstığın üzerine dağıtıyoruz. Zarf şeklinde katlıyoruz. (Diğer bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz.)

Eki Görüntüle 1977789

Katmerleri tereyağı ile yağladığımız tepsiye alıyoruz. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1977790

Kaymak veya sade dondurma ile servis ediyoruz.

Eki Görüntüle 1977791
Eki Görüntüle 1977792
Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum:KK200::KK200:
Ayyy bu neeee:KK57::kk77::dondurma:Dilim koltuktan yere doğru 10 metre uzadı:kk77:

Bu nasıl güzel birşey böyle,bu nasıl bir lezzettir kim bilir,ayyy mutlaka en kısa zamanda senin bu tarifi denemem lazım @-VUSLAT-

Yarışmaya zaten katılamayacaktım ama kızların tariflerini gördükçe yapmaktan iyice vazgeçtim.Offf tariflere bak:skandal:
Yarışmada başarılar dilerim canım.

Ayyy bu neeee:KK57::kk77::dondurma:Dilim koltuktan yere doğru 10 metre uzadı:kk77:

Bu nasıl güzel birşey böyle,bu nasıl bir lezzettir kim bilir,ayyy mutlaka en kısa zamanda senin bu tarifi denemem lazım -VUSLAT- -VUSLAT-

Yarışmaya zaten katılamayacaktım ama kızların tariflerini gördükçe yapmaktan iyice vazgeçtim.Offf tariflere bak:skandal:
Yarışmada başarılar dilerim canım.
Gece gece iyi güldürdün beni :KK70: Teşekkür ederim canım:KK60:
Dene canım, çok lezzetli gerçekten:kk77: Antep'liler bunu kahvaltıda yiyorlarmış genelde, biz akşam çayıyla götürdük:KK45:
Bence biz korkalım senden:skandal: Madalyalar bağıra bağıra burdayım diyor:rolleyes::KK48:

Gece gece iyi güldürdün beni :KK70: Teşekkür ederim canım:KK60:
Dene canım, çok lezzetli gerçekten:kk77: Antep'liler bunu kahvaltıda yiyorlarmış genelde, biz akşam çayıyla götürdük:KK45:
Bence biz korkalım senden:skandal: Madalyalar bağıra bağıra burdayım diyor:rolleyes::KK48:
Ayyy yok delimisin bu kadar iddialı tarifin arasında ne işim var,zamanım yok bahanesiyle aradan sıyrılırım ben.:KK48:

Katmeri biliyordum,duyuyordum ama yememiş ve bu kadar detaylı görmemiştim.Harika bir lezzet bence,mutlaka deneyeceğim canım,çok ama çoookk güzel görünüyor.Bomba bu ya bomba,anladın sen onu:KK8::KK70:

Ayyy yok delimisin bu kadar iddialı tarifin arasında ne işim var,zamanım yok bahanesiyle aradan sıyrılırım ben.:KK48:

Katmeri biliyordum,duyuyordum ama yememiş ve bu kadar detaylı görmemiştim.Harika bir lezzet bence,mutlaka deneyeceğim canım,çok ama çoookk güzel görünüyor.Bomba bu ya bomba,anladın sen onu:KK8::KK70:
Nur'un tarifinden sonra ben de vazgeçsem mi dedim aslında:bicak: Sonra, boşver katıl dedim, maksat eğlence:halay:
Tekrar teşekkürler canım, beğenmene çok sevindim:KK60:

Back