- 4 Kasım 2019
- 27.402
- 96.232
- 29
Hadi hayırlısı olsun inşallah canım benim vala tam bir görsel şölen olmuşTeşekkür ederim canım evva bu yarismayi kazanmadan rahat yok bana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hadi hayırlısı olsun inşallah canım benim vala tam bir görsel şölen olmuşTeşekkür ederim canım evva bu yarismayi kazanmadan rahat yok bana
Sen yaparsında beğen mezmiyim kızBeğenmene sevindim
enfeeeessss gözüküyor. ellerine sağlık kuzum. afiyet olsun başarılar dilerim.Alsem yeseydi bunu yazdığına utanirdi hih
Saol canm benim bitanesinenfeeeessss gözüküyor. ellerine sağlık kuzum. afiyet olsun başarılar dilerim.
Teşekkür ederm canmÇok güzel olmuş canım, eline sağlık, başarılar
Teşekkür ederim kukrişimEllerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar
Teşekkür ederim periiiimmmSunummm
Amanitam ellerine sağlık harika görünüyorEki Görüntüle 2795256
Merhabalar canim KK
Bugün sizi biraz yeşillendireceğim hazır mısınız
●Malzemeler;
3 su bardağı un
1.5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı mısır ya da buğday nişastası
1 paket toz vanilin
4'5 kaşık Fıstık ezmesi
Eki Görüntüle 2795253
●Yapılışı;
Eki Görüntüle 2795254
Oda sıcaklığında bekletilen margarin, elenen un ile beraber bir karıştırma kabı içerisine alınır ve iyice karıştırılır. (Un az yada fazla gelebilir kontrollü yogurmakda fayda var)
Daha sonra diğer bütün malzemeler de aynı kap içerisine alınır ve kurabiye hamuru bütün malzemeler tam olarak homojen bir kıvam alana dek iyice yoğurulur. (Kulak memesi kıvamında)
Hazırlanan hamur yer aldığı kabın ağız kısmından streç film ile kaplanarak 10 dk kadar buzdolabinda bekletilir.
Daha sonra hamur dolaptan çıkarılır, hamur açılır ve su bardagi yardimi ile yuvarlak sekilde kesilir. Daha sonra ay şeklinde olacak şekilde bardak yardimi ile sekillendirilir. Şekillendirilen hamurlar yağlı kağıt serilen tepsiye aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirilir.
Daha önceden 165 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.(Kontrol etmek gerekiyor)
Pişen kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra süsleme aşamasına geçilir.
Fıstık ezmesine biraz pudra sekeri ve bir yemek kaşığı su ekleyip glazür haline getirmeye calistim. Biraz akışkan olması için. Fikir olsun
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2795260
Eki Görüntüle 2795257 Eki Görüntüle 2795258 Eki Görüntüle 2795259
Eki Görüntüle 2795261
Teşekkür ederim canım chocolatamAmanitam ellerine sağlık harika görünüyor
merfeee yapsana kız sende kurabıyelerını artık şekilli şukullu sun ama sende çıta arşa cıktı şununlaaYa sabahtan beri girmiyorum. Karşılaştığım manzaraya bak ya.
Vay ben nerelere gidem.
Hıı çok şekül annnecim hııımerfeee yapsana kız sende kurabıyelerını artık şekilli şukullu sun ama sende çıta arşa cıktı şununlaa
yapıcaksın o şekül şukul olacak sahi ne zaman yapıceksiinnHıı çok şekül annnecim hııı
Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın.yapıcaksın o şekül şukul olacak sahi ne zaman yapıceksiinn