• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antanti depresan kullanmış hamilelerde bebeklerinde problem olan varmı

ebuxsx81

allah ım sen onu koru....
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
2.581
0
116
İstanbul
çok korkuyorum bu durum kafamı kurcalayıp duruyor
ilaç kullanıyorum ama bebek sahibi olmak istiyorum henüz 1 yıl olcak ilaç kullanalı yakında da doktora gidip tekrar bırakmayı denicez ya hiç bırakamazsam geri çekilme semtomları çok ağır olursa ben hiç bebek sahibi olamiyacakmıyım kullanıpta hamile kalan varmı doğum yapan yada bebeklerinde fiziksel yada başka problem yaşandımı merak ediyorum arkadaşlar yanıtlayın lütfen:50::50::50:

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...panik-atak-olup-hamile-kalmak-isteyenler.html

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...epresan-kullanmak-zorunda-kalan-var.htmltakip

Canım bu iki konudan takip etmeni ve yazılanları okumanı tavsiye ederim..
Bende aynı durumdayım kadın doğum doktorum asla kullanamazsın diyor.. Psikiyatrim kullanabilirsin diyor..
Ama kullanan ve sağlıklı bebek dünyaya getiren çok insan var.. En sonunda bende bütün riskleri göze alıp en sonunda kullanarak hamile kalıcam
çünkü bırakınca başa dönüyorum.. Ve 8 senedir kullanıyorum ilaç.. Allah yardımcımız olsun canım..

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...panik-atak-olup-hamile-kalmak-isteyenler.html

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...epresan-kullanmak-zorunda-kalan-var.htmltakip

Canım bu iki konudan takip etmeni ve yazılanları okumanı tavsiye ederim..
Bende aynı durumdayım kadın doğum doktorum asla kullanamazsın senor.. Psikiyatrim kullanabilirsin diyor..
Ama kullanan ve sağlıklı bebek dünyaya getiren çok insan var.. En sonunda bende bütün riskleri göze alıp en sonunda kullanarak hamile kalıcam
çünkü bırakınca başa dönüyorum.. Ve 8 senedir kullanıyorum ilaç.. Allah yardımcımız olsun canım..

anladım canım evet çelişki var bu durumda bende bugün doktorumla randevum var bırakma istiyeceğim ama genede korkuyorum sölediğin konuyu takip edeceğim yazdığın için sağol cnm umarım sende sonunda bebeğine kavuşursun

sevgili kadınlar kulübü dostum, mesajını yeni gördüm... 15 yıldır manik depresif hastasıyım, ilaçlarım c grubu ve 12 haftalık hamileyim.. Doktorum ilaçlarımı kesemedi ve büyük bir risk alarak kullanıyorum. Geçen günlerde ikili tarama testimi yaptırdım sonuçları bekliyoruz. Şimdiye kadar bir anormali gözlenmedi ve herşey yolunda gözüküyor. Şu anda 3 adet ilaç kullanıyorum. Merak etme yalnız değilsin. Yıllarca internette araştırdım, ama net bir yanıt bulamadım. Fakat hamilelikte salgılanan hormonlar maalesef depresyonu tetikliyor, bunu sana söylemek zorundayım. Herşey gönlünce olsun, bu konuda sana yardımcı olabilirim, istediğin birşey varsa sorabilirsin. Sadece unutma yalnız değilsin.

sevgili kadınlar kulübü dostum, mesajını yeni gördüm... 15 yıldır manik depresif hastasıyım, ilaçlarım c grubu ve 12 haftalık hamileyim.. Doktorum ilaçlarımı kesemedi ve büyük bir risk alarak kullanıyorum. Geçen günlerde ikili tarama testimi yaptırdım sonuçları bekliyoruz. Şimdiye kadar bir anormali gözlenmedi ve herşey yolunda gözüküyor. Şu anda 3 adet ilaç kullanıyorum. Merak etme yalnız değilsin. Yıllarca internette araştırdım, ama net bir yanıt bulamadım. Fakat hamilelikte salgılanan hormonlar maalesef depresyonu tetikliyor, bunu sana söylemek zorundayım. Herşey gönlünce olsun, bu konuda sana yardımcı olabilirim, istediğin birşey varsa sorabilirsin. Sadece unutma yalnız değilsin.

Merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun.. Gerçekten risk almışsın ama ben canı gönülden inanıyorumki bebişini kucağına sağsağlim alıcaksın Allahın izniyle.. Bana kullandığın ilaçları msj yazarsan çok memnun olurum merak ettim.. bende günde bi tane içiyorum ama benim biraz gebelik fobimde var.. Ama çocukta istiyorum çok zor bir durum gerçekten.. Bize ikili tarama testi sonuçlarını ve bundan sonraki süreçleri yazarsan çok memnun oluruz.. Sağlıcakla kal..

Merhabalar,
Bende 2 seneye yakın antidepresan kullandım ama çok ağır ilaçlar değildi.Hamile kaldığımda ilaçlarımı azaltarak bırakalı hemen hemen bir ay olmuştu ve şükür bebeğimde bu yüzden bir problem çıkmadı.Şuan bebeişim 10 aylık .Bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım yanlız 2-3 gündür gene uykuya dalarken iç daralmalarım başladı ve bunlarıda ilaçsız yenmek için elimden geleni yapıyorum.Kuzenimde bir süre daha ağır şekilde ilaç kullanmıştı.Oda bıraktıktan 2-3 ay sonra hamile kaldı tabi ilk günler ilacı azaltırken cok zorlanmıştı.Şuan 8. ayında şükür gebelikte hiçbir problem yok.3. bir vaka ise arkadaşım.Kendisi bir süre tedavi için kliniktede yatmıştı.İlk ilaç azaltmasında maalesef başarılı olamadı ilaca devam ediyor fakat doktoru ilaçla birlikte sağlıklı bir yaşam sürmesini istedi.Erken kalkmak düzenli spor ve düzenli doğru gıdalar.Şuan bu metodu uygulayacak.Benim fikrimi sorarasan bu tamamen sana bağlı kendini ne kadar motive edersen ilaçları bırakman o kadar hızlanıyor ve inan hamilelikte yaşadığın o güzel duygu hastalığı geri çağırmanı engelliyor.Aile hayatında ve eğer çalışıyorsan iş hayatında huzur düzenini sağlarsan kafana takıcağın büyük problemler olmazsa umarımdurumu aşıp hamile kalırsın.İnşallah en kısa zaman sağlığınla anne olursun ve o güzelliği tadarsın.

ben şuanda ilacı bi yarım bi boş alıyorum sizce bu durum gebe kalsam etkilermi. dr sordum kadın doğum dr na bişey olmaz ama sen genede bırak dedi:50:

Back