İlköğretim Yorum ve Soruları Antalyada üstün yetenekli çocuklar

MEB e bağlı RAM kısa adlı Rehberlik Araştırma Merkezleri var. Antalya da Alanya , Kumluca ve Merkez de büroları var. Bu bürolara başvurun onlar yardımcı olacaklardır. Okula gidiyorsa okuldaki padagogdan yazı isterler. Net ten uzun adı ile bu merkezlerin sitelerine ulaşabilirsin. :)

ıl sınırları içinde yoktur o zaman BıLSEM i biliyorsundur , gerçi okul değil ama ... Dilerim bulabilirsin istediğin gibi bir yer , neyse ki sen RAM dan rapor almışsın ben oğlumun yaşından dolayı rapor da alamıyorum herkes topu birbirine atıyor

ınanın Rapor almak bir işe yaramıyor.Bil-sem de 3. ve 4. sınıfları alıyor.Ne yaparsa anne baba kendi imkanlarıyla araştırmalarıyla yapıyo.Ama bir yere kadar.Sizin çocuğunuz kaç doğumlu.Nerede yaşıyorsunuz ıstanbul mu?

Bak bunu bilmiyordum demek BıLSEM 3 ve 4. sınıflarda işe yarayacak. Eeee ben ne anladım bu işten ...resmen kendi ellerimizle köreltiyoruz çocuklarımızı. Ben rapor alıp oradan yararlanmayı düşünüyordum.

2006 doğumlu oğlum , okula başlayacağı zaman raporu elime alıp özel okulları dolaşmayı düşünüyorum işin aslı , " bakın çocuğun durumu bu , burs verin sizin öğrenciniz olsun" diyeceğim, bir umut belki iyi bir yere yerleştiririm. Özel okullar burada o kadar pahalı ki. ıstanbul dayım bu arada - bazen maalesef diyorum ama- .

Valla ben elımde raporuyla dedınız gıbı bÜtÜn Özel okulları dolaŞtım ama burs falan vermıyorlar.ıstanbulda durum ne olur bılemem tabıı.allah yardımcımız olsun.

hemen her ilde bilsem var bu yıl sadece 3. sınıf öğrencilerini aldı sebep: okuma yazma sayısal beceri geliştirme aşamaları tam olarak tamamlaması için yani 4-5-6-7-8-yaşındaki çocukların temel becerileri kas olgunlaşmasının tamamlanması gerekli.Ayrıca üstün zekalı ve parlak öğrenci birbirine karıştırıldığı için bir takım aşamalardan geçiyor ve kontenjan ölçüsünde malesef devlet baba sadece bir bölümünün eğitimini çeşitli programlar sunarak destekliyor.
benim kızım ist. Bilsem de işin içine girince hak verdim.
bu arada antalyada da Bilsem var bu yıl ya açıldı ya açılacak kesin emin değilim

özel okullar henüz çocuğunuzun yüzüne bakmaz çünkü sınava girip reklam primi getirmeyecek ne zaman sınav yaşı gelirse emin olun kendileri geliyor bize başladılar matematik olimpiyatları sonucunu alan kapımıza dayandı ilkokula başlayınca aynen sizin gibi ne yapacağımı kara kara düşünmüştüm siz elinizden geldiğince materyal sağlayın eğitimi için eğer üstün zekalıysa gerisi o halleder okul dönemlerinde bilseme geçer.......

Sizin çocuğunuz kaç yaşında,deneyimli olduğunuz belli.Bende oğluma eğitici kitap ve oyuncak alıyorum.Ama önerebileceğiniz materyal varsa çok sevinirim.

Önereceğiniz materyaller neler ve kitaplar?

Ne tür materyaller kullandınız ve kitaplar?Elbette ben de bu konuyla ilgiliyim araştırıyorum,alıyorum fakat,sizin çocuğunuz daha büyük deneyimleriniz önemli.

arkadaşlar bu bahsettiğiniz raporu RAM dan kaç yaşında ve nasıl alıyorsunuz, bilgi verebilir misiniz, şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti, ama bu başlığı okuduktan sonra araştırdım ve acaba mı dedim kendi oğlum hakkında, 2004 eylül doğumlu bu eylül okula başlıcak

Ne tür materyaller kullandınız ve kitaplar?Elbette ben de bu konuyla ilgiliyim araştırıyorum,alıyorum fakat,sizin çocuğunuz daha büyük deneyimleriniz önemli.

perican, seçtiğin materyalleri paylaşırsan çok sevinirima.s.

Okuldaki pedagog yada öğretmenin RAM a bir form doldurması gerekiyormuş. O form ile birlikte gittiğinizde test yapılıp bir rapor hazırlanıyor ve yönlendirme yapılıyormuş.

Ben öncelikle kendim gidip konuştum RAM ile , oğlum hakk. bilgi verdim. Haziran ayı başı gibi merkezden yazı geleceğini ve sonrasında testlere başlayacaklarını , pedagogun doldurduğu form ile randevu alarak gidersem test yapılacağını söylediler. Ancak okuldaki pedagog ile görüşmemde yaşının küçüklüğü ( 2006 doğumlu ) nedeni ile bunu yapamayacağını anlattı. Tekrar RAM ile görüşeceğim.

Bence sizde öncelikle kendiniz gidip bir görüşün , sonrasında ona göre hareket edin. Kolay gelsin. :)

Canım bilsemler 2. veya 3. sınıfta öğrenci alıyorlar genel olarak.Bulunulan ile bağlı.

Siz İstanbul da yaşıyormuşsunuz alternatifiniz çok.

Öncelikle Beyazıt Ford otosan ilköğretim okulu var,devlet okulu tamamen üstün yetenekli çocukları alıyorlar okula.

Özel okullardan da Doğa Kolejlerinin üstün yetenekli çocuklar için açtığı bir okul var.İkisine de başvurmanızı tavsiye ederim.

Antalyada üstün yetenekli çocuklarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi istiyorum.

Antalyada da Doğa koleji var canım.Üstün yetenekli çocuklar için değil ama İstanbulda böyle bir uygulamaları olduğu için sizin çocuğunuzla ilgileneceklerini düşünüyorum.

Alternatif parası olana çok aslında , özel okulların hepsi el yakıyor. Benim için o rakamlar mümkün değil.

Beyazıt Ford Otosan a , çok yakınımda olmasına rağmen vermeyi hiç düşünmedim , okulla ilgili açılmış davalar var. (

Bu arada RAM dan aldım raporu ama benim için bile süpriz oldu . Ben parlak mı üze mi diye düşünürken çoook daha yukarılarda çıktı , şok olduk. Sevinmem gerekir ama endişelerim o kadar ağır basıyor ki RAM yardımcı olmak adına sadece devlet okuluna vermeyin yazık olmasın dedi , Otosan ı sordu davaları söyleyince kafa salladılar. Takibe aldıklarını söylediler ama bana faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…