• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ansiyeteyi her dakika ölmek isteyecek kadar sık yaşayanlar buraya başınızdan geçenleri bana yazınız

Suna2222

sensizliğim bir çığlıktı hepiniz mi sağırdınız.
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
3.145
2.436
83
39
Benim yaşadığım bir takım sorunlar ikiz gebeliğe hamile kalmamla patlak verdi önce güzel bir depresyon geçirdim.Eşime düşmanlık,beyin hücrelerinin parçalandığını düşünme,eklem ağrıları bacak uyuşmaları kalp atışları huzurluzluk obsesyon vb.uzar da uzar.geceleri hiç uyuyamadım 5 ay kadar hergün ölecegimi düşünerek bir kenara pusup intihar planları yaparak geçti hamileliğim ayaklarımın üzerine basamıyordum ağrıdan beyin makanizması denilen bişey kalmamıştı.beynim patlıyordu her gün kardiyolog;pskolog,ve norologa gitmeye başlamıstım vücudum sakat olmustu ve ben bir hayalet gibi aylarca üstümde bir kabanla geziyordum.sabah saç taramak yok banyo yok alışveriş yok hayatan zevk yok yokta yok.sadece ölüm vardı benim için ama hamileydim onlara kıyamıyordum içimde kıyametler kopuyordu.derken ilaç başladım norodal damla ilacın yan etki başladı hareketsizlik yerinde duramama iç sıkıtısı çatlıyordum .ilacı bıraktık derken depresyon bitti!!! Yaşasınnnnn artık düzeliyordum daha iki gün geçmemişti ki kapalı ortam fobisi sabahtann akşama kadar kapalı otamda oldugumdan dolayı ölüyordum sanki imdattttt!!!!!! diyordu ruhum. Şu hamilelik bitseydi de ben bir an önce canımı alsaydım.Imansızmıydım haşaaaa ama ansiyete düşünce bozuklugu ya ölümden başka ne vardı beni yaşatan.... Bebeklerime zorla bakıyor güne ölme istekleriyle baslıyor 24 saat bozuk plak gibi kapalı ortamdayım diye düşünüyor çatlıyordum.Dünyada kimsede olmayan dertten muzdaripttim çünkü kapalı ortam fobisi farklıydı oysakii benim yasadıgım cok farklıydı diye düşündüm aylarca.Bebeklerim bile beni yasatmaya gücü yetmiyordu.Yerin altında hesap vardı oradada kurtuluş yoktu ama böylede yaşayamazdım ki..internette hep imansız mı giderim diye aylarca araştırma yaptım çünkü içimdeki sıkıntı yaşamama izin vermiyordu.Bu tam 1 yıl böyle sürdü....derken bir arkadaşım beni "hayatta caresiz dert yok mutlaka bir uzmana görün"demesiyle uzmanlarla görüşmeye başladım.En son psikiyatriye gittim ilaç tedavisi görüyor ama iyleşecegime inanmıyordum.İki haftanın sonunda kenddime geldim şükürler ediyordum..inanamıyorum iyleşiyordum...iki gün sonra yerin tekrar dibine vurdum...artık ilaçta kar etmiyordu ...doktorumu aradım ..."iyleşeceksiniz.... imkansız bazen geri dönüşler yaşanabiliyor,zor bir vakasınız " demesiyle dünyam altüst olmuştu ama herşeye inat ilacı bırakmadaım 1 ayın sonunda mucize gibi birşey oldu iyleştim ...ALLAHA HAMDOLSUN...iyleştimmmmmmmmmm

İlaç kullanmıyorum doktorada bir daha gitmedim. Gittikçe büyüyen tüm hayatımı saran birşey bu.

İlaç kullanmıyorum doktorada bir daha gitmedim. Gittikçe büyüyen tüm hayatımı saran birşey bu.

mtlaka git talım ben ilaçla atlattım pskoterapi dediler cok şükür gerek kalmadı

ölmek bu acının yanında ödül geliyor çekene

Anksiyete degil bu bildigin agir bunalim depresyon gecirmissin.. Ben hayatimin son 6 senesini anksiyete ve panik atakla geciriyorum olmeyi istemek degil insan olmekten korktugu icin panik oluyor carpinti filan oluyor hic bir yerde duramiyor. Benimki dogum yaptiktan sonra gelisti. Once rabbime siginacaz sonra ilaclara allah yardimcimiz olsun cok zor. Gecmis olsun

Çok geçmiş olsun Allah ım bir daha yaşatmasın inşallah.

8 yıldır panik atak hastasıyım , ilk panik nöbetinde teşhis edildi , ilaç ile kontrol altında , bazen hafif sinsice gelir gibi oluyor ama geçicek diyorum ...

Bu konuda yardım almadan geçtiğini görmedim aksine ilerliyor.

Doktor kontrolünde devam ettiğiniz sürece problem ve nöbetleri yaşamazsınız...

O ilaclari kullanacagima olurum daha iyi. Yan etkileri cok fenaydi. Almadim bile

canım ben emziren bir anneyyim kullandığım bir ilaç bendede yan etki yaptı ama dozu iyi ayarlanmış paxil tarzı bir ilaç beni kendime getirdi..şikayetini doktora anlatırsan sana uygun olanı vericek ya da pskoterapi ile atlatman kolay ve kalıcı olacak

v
Çok geçmiş olsun Allah ım bir daha yaşatmasın inşallah.

8 yıldır panik atak hastasıyım , ilk panik nöbetinde teşhis edildi , ilaç ile kontrol altında , bazen hafif sinsice gelir gibi oluyor ama geçicek diyorum ...

Bu konuda yardım almadan geçtiğini görmedim aksine ilerliyor.

Doktor kontrolünde devam ettiğiniz sürece problem ve nöbetleri yaşamazsınız...

2 sene aralıksız kullanıcam valla o acıyı yaşamak ilaçsı kalmaktan cok daha kötü yaşam kalitem yüzde sıfır oluyor

allah düşmanıma yaşatmasın

Çok geçmiş olsun. Umarim bundan sonra bu sıkıntıları yasamazsın. Anladigim kadariyla hasta doktor iletişimi ile dogru tedavi doğru ilaç uygulamasi olmuş. Çünkü dra derdini tam ifade edemeyen hastalar yanlış teşhise yanlış ilaç süreci yasiyor.Keza bu tür rahatsızlıklar birbirine benzer ve hasta iyi anlatamazsa dr yanilabilir

canım ben emziren bir anneyyim kullandığım bir ilaç bendede yan etki yaptı ama dozu iyi ayarlanmış paxil tarzı bir ilaç beni kendime getirdi..şikayetini doktora anlatırsan sana uygun olanı vericek ya da pskoterapi ile atlatman kolay ve kalıcı olacak
Ne yapti mesela yan etki

Değerli arkadaşlar her ilaç her kişiye iyi gelmeyebiliyor...

Doğru ilacı bulana kadar devam edin , benim 2 .ilaç da karar kılındı , aksine yan etkisi olmadı nihayetinde yaşam kalitesini yükseltmek için ...

Bu arada anksiyete panik atak ilacı depresyon ilaçlarından farklı karıştırmayalım...

Değerli arkadaşlar her ilaç her kişiye iyi gelmeyebiliyor...

Doğru ilacı bulana kadar devam edin , benim 2 .ilaç da karar kılındı , aksine yan etkisi olmadı nihayetinde yaşam kalitesini yükseltmek için ...

Bu arada anksiyete panik atak ilacı depresyon ilaçlarından farklı karıştırmayalım...

evet bu arada depresyon tedavi edilmezsse ansiyeteye çevirebiliyor ki ansiyete daha kötü doktor kontrolünde olmalı mutlaka

Dönem dönem hepimize biraz daha az veya çok şiddetli oluyor bu durum... Yaşamın bir getirisi gibi görüyorum bunu, kimisi bunu yaşar farkında bile olmaz. Eğer hassas bir yapınız varsa şiddetli yaşarsınız, çünkü farkındasınızdır hepsi bu!
İlaç milaç inane şeyler, uzmanla görüşmeye gittiğinde antidepresan yaslayan hekimlerden bıkkınlık geldi. Çerez gibi dağıtılıyor... Bunu atlatmanın çok fazla yolu var, en bilinen ve en basit yolu aklını kendinden alıp başka bir yere kilitlemek yani hobi edinmek.

Ne zaman diplere çöksem kendimi zorlayarak ahşap boyama işine dalarım iyileşene dek:) Yoksa sittiribottan şeyler için zırt pırt ağlarken bulursun kendini, her şey batar ve huzursuzluk negatiflik başlar...

Back