anoreksiya Sorunu

maraaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
13
3
86
26
Merhaba arkadaşlar konuyu çok uzatmadan kısa keserek anlatmak istiyorum
Ablam 10 seneden fazladır anoreksiya hastası. 2-3 defa en iyi hastanelerde yattı en ufak bir ilerleme kaydetmedi. Doktorlar hastanenin otel olmadığını söyleyerek çıkışını verdiler. Ailecek destek çıktık yapmadığımız katlanmadığımız şey kalmadı sadece o mu böyle yoksa bu hastalardaki herkeste mi var bilmiyorum ama insanları artık kullanmaya başladı. Ben zaten evliyim ve kendimi iyice geri çektim çünkü psikolojik olarak zor süreçlerden geçtik alt üst olduk. Annem yaşadığı bir olayı anlatınca artık iyice sinirlendim onu görmek bile istemiyorum. Tuvalete kusuyordu biliyorduk kabullendik sonra bulaşık kaplarına kustu yakaladık şimdide mutfak lavabosuna kusuyormuş annem yakalamış. Ya gerçekten hiç mi aklı almıyor mikroptur hastalıktır ben artık bilerek yaptığını düşünüyorum bunu duyunca da çıldırdım. Bunların yanı sıra akıl olarak iyice gitmiş durumda arada hafıza kayıpları yaşıyor kendisi gibi genç kızlar hakkında kıskandığı için yalanlar atıyor fitneyi fesadı çok seviyor. Gerçekten çevrenizde bu hastalığı yaşayanlar varsa böyle mi merak ediyorum çünkü artık çıldırmak üzereyim.

Ablam 10 seneden fazladır anoreksiya hastası. 2-3 defa en iyi hastanelerde yattı en ufak bir ilerleme kaydetmedi. Doktorlar hastanenin otel olmadığını söyleyerek çıkışını verdiler. Ailecek destek çıktık yapmadığımız katlanmadığımız şey kalmadı sadece o mu böyle yoksa bu hastalardaki herkeste mi var bilmiyorum ama insanları artık kullanmaya başladı. Ben zaten evliyim ve kendimi iyice geri çektim çünkü psikolojik olarak zor süreçlerden geçtik alt üst olduk. Annem yaşadığı bir olayı anlatınca artık iyice sinirlendim onu görmek bile istemiyorum. Tuvalete kusuyordu biliyorduk kabullendik sonra bulaşık kaplarına kustu yakaladık şimdide mutfak lavabosuna kusuyormuş annem yakalamış. Ya gerçekten hiç mi aklı almıyor mikroptur hastalıktır ben artık bilerek yaptığını düşünüyorum bunu duyunca da çıldırdım. Bunların yanı sıra akıl olarak iyice gitmiş durumda arada hafıza kayıpları yaşıyor kendisi gibi genç kızlar hakkında kıskandığı için yalanlar atıyor fitneyi fesadı çok seviyor. Gerçekten çevrenizde bu hastalığı yaşayanlar varsa böyle mi merak ediyorum çünkü artık çıldırmak üzereyim.
Psikiyatri tek çözüm gibi duruyor bence

Psikolojik destek alsa düzelir sanki. Çok geçmiş olsun.

Anoreksiya ile ilgili birkaç film izlemiştim. Filmde kız , bozuk güzellik algısından dolayı sürekli kalori hesabı yapıyor, ailesine yemek yiyor gibi yapıp gizlice kusuyordu. Kilo almak onlar için korkunç felaket bir şey. Hastanede yatarken de muhtemelen orda da kusmuştur. Şuan kaç yaşında kaç kilo ablanız?

En iyi hastanelerde yattı terapileri aldı doktorları da manipüle etmeye çalışıyor verilen ilaçları hiçbir zaman kullanmadı

Anoreksiya ile ilgili birkaç film izlemiştim. Filmde kız güzellik algısından dolayı sürekli kalori hesabı yapıyor, ailesine yemek yiyor gibi yapıp gizlice kusuyordu. Kilo almak onlar için korkunç felaket bir şey. Hastanede yatarken de muhtemelen orda da kusmuştur. Şuan kaç yaşında kaç kilo ablanız?
30 yaşında 30 kilo ya vardır ya yoktur kat kat giyindiği için tahmin etmesi zor ama 35 den fazla değildi

30 yaşında 30 kilo ya vardır ya yoktur kat kat giyindiği için tahmin etmesi zor ama 35 den fazla değildi
Başka doktora götürün mutlaka. Kendini kontrol etmesi zor bir rahatsızlık. Daha fazla kilo kaybı yaşamadan düzenli bir şekilde tedavi olması gerek.

Psikolojik oluyor bu bende öyleydim

. Doktorlar hastanenin otel olmadığını söyleyerek çıkışını verdiler.
çok ilginç. Özel hasteneler otelcilik hizmetleri ile övünüyorlar. Kaldı ki psikiyatri hastasının otel gibi kullandığını söylemek son derece profesyonellikten uzak. İlaçlarını yuttuğundan emin olmak oradaki personelin sorumluluğu. O ilaç iyi gelmediyse yenisini denemek hastanede yatarken en etkili tedaviyi belirlemek en kolayı.

Kaç sene önce hastanede yattı? Devlet mi özel mi?

10 seneden fazladır anoreksiya yazmışsınız. Daha önce yattığı hastanelerde de tedaviyi reddetmiş,ilerleme olmamış. Durumu çok ağırlaşmış. 30 yaşında 30 kilo...

Kendi kendine düzelmeyecek kafası da iyi değil hastaneye bu yüzden başvuru yapıp zorla yatış yaptırabilirsiniz
Aynen 30 yaşında kadını zorla yatış yaptırırlar ezbere konuşmayı ne kadar çok seviyoruz böyle bir şey olsa bunu defalarca yaparlardı zaten

Aynen 30 yaşında kadını zorla yatış yaptırırlar ezbere konuşmayı ne kadar çok seviyoruz böyle bir şey olsa bunu defalarca yaparlardı zaten
Aslında kibarca söyledim ezbere konuşmak için değil psikolojik bir rahatsızlık olduğu ve hafızası karıştığı için söyledim. Siz konuyu daha iyi biliyorsunuz ama fikrimi belirttim kb

Zorla yatırılması imkansız çünkü her şey onun elinde. Kendisi artık hastanelerden umudunu kesmiş zaten

çok ilginç. Özel hasteneler otelcilik hizmetleri ile övünüyorlar. Kaldı ki psikiyatri hastasının otel gibi kullandığını söylemek son derece profesyonellikten uzak. İlaçlarını yuttuğundan emin olmak oradaki personelin sorumluluğu. O ilaç iyi gelmediyse yenisini denemek hastanede yatarken en etkili tedaviyi belirlemek en kolayı.

Kaç sene önce hastanede yattı? Devlet mi özel mi?
Yatışları devlete oldu ama psikiyatri terapilerini özelden aldı.

Back
X