• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annesi düşük yapmış olupta kendisi de aynı durumu yaşayan var mı???

ilhanazz

çσк şüкüя вιη şüкüя ѕєηι вαηα νєяєηє...
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
20.792
122
223
merhaba arkadaşlar bi konu kafamı çok kurcalıyor :26::26::26: ben malesef 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu die geçen hafta kürtaj olmak zorunda kaldım:14::14: o anki buhranla doktora neden oldu vs die bişey soramadım ama eşimin sorduğunu hatırlıyorum doktor genetik faktörler olabilir dedi:31::31: bende bizde düşük yapan kimse yok demiştim meğerse varmış canım annecim ilk bebeğini 5 aylıkken karnında ölmesi sonucu aldırmak zorunda kalmış:26::26: bende yeni öğrendim o an aklıma gelmemişti ama bi kaç yerde okuyunca kendimle birleştirdim ve annesi geçmiş zamanda düşük yapan ve kendiside ilk bebeğini düşüren arkadaşlarıma rastladımm :26::26: acaba olabilir mi ??? annemizin ilk düşüğü yapması bizede etki yapar mı ?? yarın doktor kntrolüm var bu soruyu onada soracağım ama merak işte bu durumu yaşayan var mı ?? arkadaşlarr

inşallahh Rabbim bir daha kimseye yaşatmazz :16::16::16::nazar::nazar::nazar:

bnm annemde malesef 2 düşük yapmış ve sonra ben olmuşum malesef ki bende 2 düşük yaptım aynı kaderi yasıyoruz sanırım ama ben tıbbi genetik bölümüne gidip bunu arastırdım ve bende kan pıhtılaşması çıktı. cnm sende hiç vakit kaybetmeden bunun nedeni araştır cünkü tekrar gebe kaldıgında aynı sorunu yaşayabilirsin.geçmiş olsun allah sana tekrar bu acıları göstermez inş..

merhaba arkadaşlar bi konu kafamı çok kurcalıyor :26::26::26: ben malesef 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu die geçen hafta kürtaj olmak zorunda kaldım:14::14: o anki buhranla doktora neden oldu vs die bişey soramadım ama eşimin sorduğunu hatırlıyorum doktor genetik faktörler olabilir dedi:31::31: bende bizde düşük yapan kimse yok demiştim meğerse varmış canım annecim ilk bebeğini 5 aylıkken karnında ölmesi sonucu aldırmak zorunda kalmış:26::26: bende yeni öğrendim o an aklıma gelmemişti ama bi kaç yerde okuyunca kendimle birleştirdim ve annesi geçmiş zamanda düşük yapan ve kendiside ilk bebeğini düşüren arkadaşlarıma rastladımm :26::26: acaba olabilir mi ??? annemizin ilk düşüğü yapması bizede etki yapar mı ?? yarın doktor kntrolüm var bu soruyu onada soracağım ama merak işte bu durumu yaşayan var mı ?? arkadaşlarr

inşallahh Rabbim bir daha kimseye yaşatmazz :16::16::16::nazar::nazar::nazar:

ilhannazim kuzum benim benim 5 düsügüm var ne annemein nede ablalarimin hic birinin düsügü ve bebek kaybi yok..valla masallah hamile kaldiklarini saglikli bi sekilde sorunsuz dogurdular.mesala ilk bebegim mol gebelikti ailemde cevremde ne duyan var böyle biseyi ne gören....o yüzden bana cok üzülüp sasiriyolar..akrabalarimdada bu kadar düsük yapan yok varsa varsa iki kiside sadece birer tane düsükleri olduu:31:doktorunun kasdettigi bebegin kendi olusundaki hatalar yada esin yada sende bi genetik hastalik yada kromozom bozukluk olursa olur yada sadece bebekten kaynaklanan bi durumdada genetik bozukluktan dolayi düsük olur sakat dogum olurrrr..illaki annelerimiz düüsük yapti diye bizde olmasi beklenmez...

tesadüf oluyo tabi ailede düsük olup bi sebepten dolayi kendiside düsük yapan var..benimkide tam tersi mesala ailemde yok bende var hemde 5 tane....ama ailesel bi hastalik varsa olabilir..mesala kan pihtilasmasi genetik bi hastalik annemde ve babamda vardi mesala..annemin bu yüzden bebek kaybi yok benim var..o geni ben almisim onlardan.....:6:

Son düzenleme:
bende cuma gittim doktora sordum aynı böle oda biraz düşünüdü çok sanmıyorum dedi düşük her kadında zaten % 10 bir ihtimal var dedi illaki ilki düşük oldu die 2.ciside böle olacak die bişey yok dedi yine %10 dedi :26: bende kan pıhtılaşmasını sordum bunun araştırmasına 3. düşükten sonra yapılıyor dedi :6::6::6::6: bilemedm ki içimden bi ses dur bekle içini rahat tut diyor ama bi yandan gideyim araştırayım diorum ...:26::26: bilemedim nese hapimiz için hayırlsıı inşallahh :16::16::16:

Bu benimde fazlasıyla kaframı kurcalıyo biliyo musun canım yaaaa
kan pıhtılaşma testi için aynen dediğin gini 2-3 düşükten sonra araştırmaya gidiyorlar
kan uyuşmazlığı olabilir dediler çok şükür o ihtimal yok
ama insan bi acı yaşayınca tekrar başına gelmesinden korkuyor

Bu benimde fazlasıyla kaframı kurcalıyo biliyo musun canım yaaaa
kan pıhtılaşma testi için aynen dediğin gini 2-3 düşükten sonra araştırmaya gidiyorlar
kan uyuşmazlığı olabilir dediler çok şükür o ihtimal yok
ama insan bi acı yaşayınca tekrar başına gelmesinden korkuyor

evet yaa bende çok korkuyorumm artık 18 gün oldu benimde ama hala sanırm alışamadım :14::14: bu hafta içimde böle bir boşluk oluştu neden bilmiyorum ama inş. rabbim hayırlısnı verir:5::5: bende senin gibi gideyim araştırma hastanesine araştırayım diorum ama içimden bi ses bekle dio zaten daha çok yeni biraz daha bekleyeceğim inş. Rabbim bir daha vermez ne bana ne kimseye :nazar::nazar::nazar::31::31:

bende cuma gittim doktora sordum aynı böle oda biraz düşünüdü çok sanmıyorum dedi düşük her kadında zaten % 10 bir ihtimal var dedi illaki ilki düşük oldu die 2.ciside böle olacak die bişey yok dedi yine %10 dedi :26: bende kan pıhtılaşmasını sordum bunun araştırmasına 3. düşükten sonra yapılıyor dedi :6::6::6::6: bilemedm ki içimden bi ses dur bekle içini rahat tut diyor ama bi yandan gideyim araştırayım diorum ...:26::26: bilemedim nese hapimiz için hayırlsıı inşallahh :16::16::16:

ilhannazim dedigim gibi doktorlar üc düsük olmadan yaptirmiyolar kan pihtilasma testini..ama icim rahat etsin diyosan benim dediklerimi yapip baktirabilirsinn:27::27::27::27::27:

ilhannazim dedigim gibi doktorlar üc düsük olmadan yaptirmiyolar kan pihtilasma testini..ama icim rahat etsin diyosan benim dediklerimi yapip baktirabilirsinn:27::27::27::27::27:

eşim izin vermio yawww yalanla iş olmas dedi bekleyelim dio doktor kötü bişy demedi dio yoksa bu hafta gitcektim hemen yasak hayalimmm :10::10::10: nese bende denicem bakalım Rabbim bir daha yaşatmasnnn ne bana ne başkasınaa :16::16::16:

eşim izin vermio yawww yalanla iş olmas dedi bekleyelim dio doktor kötü bişy demedi dio yoksa bu hafta gitcektim hemen yasak hayalimmm :10::10::10: nese bende denicem bakalım Rabbim bir daha yaşatmasnnn ne bana ne başkasınaa :16::16::16:

kendiniz bilirsiniz ilhannazimm:27::27:ikinciisnde sorunsuz rabbim kucagina almayi nasip etsin inslaalhhh:16::16:

Allahım bir daha yaşatmasın inşallah.
Bende ilk bebeğini kaybedenlerdenim. Psikolojim ne kadar bozulmuştu anlatamam.
Çevremde benim yaşadığımı yaşayanları duyunca neredeyse sevinecek hale gelmiştim.
Düşünün durumun vahametini. Bu halim tam 8 ayı buldu.
Karar verdim ne doktora gideceğim, nede ekstra bir şey yapacağım.
Günümü saymadın, yumurtlama takibi yapmadım abuk sabuk şeyler yeyip içmedim.
Eyvah ya hamileysem diye düşünmeden atladım, zıpladım temizliğimi yaptım
Belime yastık koymadım, ayaklarımı kaldırmadım, beklemeden hemen duşumu aldım akan akıp gitti.
Hayatımız hiç bebek mevzusu yokmuş gibi devam etti, ve bu sadece 1,5 ay sürdü sonra bir baktım yavrum gelmiş.
Hatta o kadar boş vermiştim ki günüm 10 gün geçtikten sonra test yaptım, o da tatile gidecektik orada kafam karışmasın diye.
Ne zaman silkeledim kendime geldim o zaman hamile kaldım.
Tek tavsiyem üzerinizden negatifliği atıp bebek yapmayı unutmaya çalışın.
Eşinizle bebek için değil istediğiniz için birlikte olun, tabii korunmayarak.
Ama acaba bu ay hamile kalırmıyımı çıkarmaya çalışın kafanızdan.
Ben doğum esnasında çok dua ettim
"Allahım isteyen herkese nasip et, kimseyi kucağı boş bırakma" diye inşallah kabul olur, sizlerinde yuvaları şenlenir.

Allahım bir daha yaşatmasın inşallah.
Bende ilk bebeğini kaybedenlerdenim. Psikolojim ne kadar bozulmuştu anlatamam.
Çevremde benim yaşadığımı yaşayanları duyunca neredeyse sevinecek hale gelmiştim.
Düşünün durumun vahametini. Bu halim tam 8 ayı buldu.
Karar verdim ne doktora gideceğim, nede ekstra bir şey yapacağım.
Günümü saymadın, yumurtlama takibi yapmadım abuk sabuk şeyler yeyip içmedim.
Eyvah ya hamileysem diye düşünmeden atladım, zıpladım temizliğimi yaptım
Belime yastık koymadım, ayaklarımı kaldırmadım, beklemeden hemen duşumu aldım akan akıp gitti.
Hayatımız hiç bebek mevzusu yokmuş gibi devam etti, ve bu sadece 1,5 ay sürdü sonra bir baktım yavrum gelmiş.
Hatta o kadar boş vermiştim ki günüm 10 gün geçtikten sonra test yaptım, o da tatile gidecektik orada kafam karışmasın diye.
Ne zaman silkeledim kendime geldim o zaman hamile kaldım.
Tek tavsiyem üzerinizden negatifliği atıp bebek yapmayı unutmaya çalışın.
Eşinizle bebek için değil istediğiniz için birlikte olun, tabii korunmayarak.
Ama acaba bu ay hamile kalırmıyımı çıkarmaya çalışın kafanızdan.
Ben doğum esnasında çok dua ettim
"Allahım isteyen herkese nasip et, kimseyi kucağı boş bırakma" diye inşallah kabul olur, sizlerinde yuvaları şenlenir.

çokk saoll cnımmm inşallahhh Rabbim kimseye yaşatmsınnn bende düşünmemeye çalışıorumm dediğin gibi çevrem duyduğum örnekler beterin beteri varmış dedirtiyor :26: inş. bende biraz bekleyeyim gene rahat rahat çalışmalara devam edeceğimmm stresiz olmak en büyük etkenmiş:16::16: inş. Rabbim isteyen herkese verir :16::16::16:

kendiniz bilirsiniz ilhannazimm:27::27:ikinciisnde sorunsuz rabbim kucagina almayi nasip etsin inslaalhhh:16::16:

inşallah canımmm yaww hepimize versin inş.:16::16::16:
buarada seni göremioru dier yerde bişey mi olduu datlımmm :26::26:

bizimde annemin ve ablamın gebelik kayıpları vardı ablamınki araştırıldı ve mthfr c677t heterozigot olduğu ortaya çıktı doktor genetik olduğunu ve annemden aldığını söylemiş şimdi bende 8 haftalık hamileyim acaba bendede varmıki diye bizde yaptırdık sonuçları 1 ay sonra çıkacak

bizimde annemin ve ablamın gebelik kayıpları vardı ablamınki araştırıldı ve mthfr c677t heterozigot olduğu ortaya çıktı doktor genetik olduğunu ve annemden aldığını söylemiş şimdi bende 8 haftalık hamileyim acaba bendede varmıki diye bizde yaptırdık sonuçları 1 ay sonra çıkacak

bende yaptırdım canım aynı testii inş. bişey yotur sen ii düşüün rabbimm evladını korusn inş.. :16::16::16::16:

merhabalar.benim 5 ay önce bi düşüğüm oldu ve maalesef kürtajla sonuçlandı.şimdi korkmuyor değilim açıkçası .dr. 3 ay korunman yeterli dedi ama ben hala korunuyom çünkü aynı şeyleri yaşamaktan korkuyom.
anneme gelince annemin ilk bebeği doğmuş ve 2 ay sonra hastalanıp ölmüş.sonrasında 7 çocuk doğurdu.en son geçen yıl gebe kalmıştı ve hiç haberimiz yok hasta olduğunu söyleyince ben de kıyamadım özele dr.a götürdüm tüm testleri yapsınlar annem iyileşsin artık dedim .ve ne öğrendik annem 2,5 aylık gebeymiş:53: eve döndük birkaç saat sonra anemin kanamsı başladı acile kaldırdık ama ne kanama.... ile ambulansla acil götürdüler bebeğini kaybetti... yaşı da 42 idi ... yaşından olaiblir dedim ama.....
ha bi bağlantısı var mı bilmiyom ailemizde bi teyzem baya bi düşük yaşadı sayısını bile hatırlmıyom.... o zman çocuktum sebei falan sormak aklıma gelmemişti şimdi de sorup üzmek istemiyom haliyle.... böyle işte....

Rabbim hepimize sabır versin.

benim sonucum çıktı mthfr 677T hetorozigot ve 1298 hetorozigot çıktı annemin ve ablamın gebelik kayıpları olduğı için bizde riske atmak istemedik iğneye başladık

Back