- 11 Nisan 2022
- 1.992
- 7.198
Yazdığımı nasıl baba bebek altı değişmez diye okudunuz ?
Bu soruyu sormanız bile abes.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yazdığımı nasıl baba bebek altı değişmez diye okudunuz ?
Bence yapmayın baba olarak özgüvenini kırıyorsunuzTabi öyle olmalı ama nedense bulaşık makinesini nasılki benim dışımda aherkes yanlış dolduruyormuş gibi geliyorsa bebeğin altınıda hiç kimse benim gibi yapamıyormuş gibi geliyor ve rahat etmiyorum sanki çok sıkı yada gevşek bağlıyorlar bacaklarını rhata ettirmiyorlar ve doğru temizleyemiyolaar gibi eşim değiştirirken de sürekli elimi atıp en son kendime çeviriyorum . Yine ben yapmış oluyorum yani.
Babaya mahrem demedim. Konu mahrem yerleri ile ilgili olduğu için o ifadeyi kullandım. Yoksa diğer mesajımda vurguladığım gibi annenin tercihi bu ve benim tercihim de bu iki işi kendim yapayım diğer şeylere yardım etsin. Farklı düşünüp davranana da saygı duyarım.Baba ve mahrem??
bunu herkesin hissettigini mi saniyorsunuz? isterse catallari bardak kismina dizsin, tencereri uste bardaklari alta koysun. makina yikamiyor mu senin düzenine göre olmayinca?bulaşık makinesini nasılki benim dışımda aherkes yanlış dolduruyormuş gibi geliyorsa bebeğin altınıda hiç kimse benim gibi yapamıyormuş gibi geliyor ve rahat etmiyorum
ben secsem ben de banyoyu secerdim. bence esin dogru olani yapmışBiz de çocuk bakımı konusunda paslaşıyoruz eşimle. O alt değiştirmek istemiyordu. Ben de ısrar etmedim. İlla yapacaksın demedim. Alt değiştirme işi hep bende, banyo yaptırma işi de eşimdedir. Oğlum beş yaşında, bebekliğinden beri babası yıkar. Benim alt değiştirme işim çocuk üç yaşındayken bitti, kendisinin banyo işi hala bitmedi. Bayağı da devam edecek. Kendi tercihi böyleydi sonuçta.
Ya benim için hiç fark etmez inan ki. Kendi bebeğimin bokunu temizlemek zulüm gelmiyor bana. Nasılsa yapacaktım zaten. Banyoyu eşime iteleyip o işten kurtulmuş oldum çocuk büyüyene kadar.ben secsem ben de banyoyu secerdim. bence esin dogru olani yapmış
Yalnız çocuklar bir acayip 2 yaşına kadar su kuşu olan bebe şimdi ağlama krizleri ile yıkanıyor.ben secsem ben de banyoyu secerdim. bence esin dogru olani yapmış
daha 7 haftalik hamilesin8z. "bezini degistirmeyi bile ozlerim " modu iki saat uykuyla gittiginiz isten yorgun argin, kafa bir milyon dönüp evde seni özlediği icin tepkisini hircin davranarak gösteren cocugun icinde nohutlar bütün halinde duran vicik kahverengi kakasiyla devamli muhatap olunca degusebilir:) o zaman siz de bebegi oyalamak sevmek, bulasiklari yikamak - bez işini eşinle bölüşmek isteyebilirsiniz.bundan dogal ne var ki? siz anneyseniz o da baba yani. cocuk da ortak yapim bir ürün. tabii ki beraber bakilacakişe baslayınca annem bakacak aksama ozlucem bebegımın altınıda degıstırrım mamasınıda verrm uzerınıde gıydırrım nolucakkı
fitrat olayina da katilmiyorum. benim babam mesela daha evcimen, cocuk bakımı konusunda cok daha sabirli. kadin fitrati mi yani bu? annemse tam tersi daha koruma kollama modunda. tehlikeleri dusunmek, evham yapmak, bağırıp cagirmak, camasir makinasi tamir etmek, evi boyamak, sıva yapmak falan hep annemde. kendi matkabi var elinden dusmez. o zaman annem erkek fitratli mi?Ayrıca yaradılış gereği genel olarak kadınların beceri yetenegı ve erkeklerın becerı yeteneklerı bence farklı.kadın daha narin ve daha becerikli,erkek daha korumacı kollamalı ve güç gerektıren işlerde daha iyi.herkes kendı fıtratına göre davransın her insan bir değil.kim neyse iyiyse onu yapsın.gerısı teferruat
Bebeğimizi eşimle birlikte eşit derecede görev üstlenerek büyütmek istiyorum. Yıkarken olsun hastane işleri olsun hep sadece ikimiz olalım diyorum. Mesela mama hazırlayacagız birmiz mamayı hazırlıyorsa diğeri mamayı veriyor. Ancak bu alt değiştirme konusunda eşim hem iyi değil hem de dışarıdan birileri varsa kınıyolar erkek alt değiştirmez diye. Sizce anne varken baba alt değiştirebilir mi yoks abu görev anneye mi aittir? Bazen gelen akrabalarımız bebeğin altını değiştirmek istiyor izin vermiyorum. Eşimde de el becerisi yok elinden sürekli alıp ben değiştiriyorum bugün ben uyurken değiştirmiş bezi düzgün bağlayamamıştı sırtından çıktı. Siz nasıl yaptınız?
Saçma bir düşünce şekli söyleyin o kınayanlara bu çocuğu baba evinden getirmediniz birlikte yaptınız sen ne kadar anneysen o da o kadar baba. Bir şekilde öğrenmek zorunda ve bir şekilde bunları yapmak zorunda. Ne demek anne varsa babaya düşmez. Paşa paşa düşer gayet ve eşiniz de ne güzel yapmak istiyormuş o kınayanlara çok lafım var da susuyorum. Eşiniz yaparken bir yanlış yapar iki yanlış yapar üçe öğrenir.Yazdığımı nasıl baba bebek altı değişmez diye okudunuz ?
Benim kızımda öyle oldu. Suyu yıkanmayı hala seviyor ama kafasına yada yüzüne geldımı feryat figan çığlıklar önceden böyle değildi. Sanki kesiyoruzYalnız çocuklar bir acayip 2 yaşına kadar su kuşu olan bebe şimdi ağlama krizleri ile yıkanıyor.